DRUGI UPISNI ROK OD 28. AVGUSTA

a17studenti-2U prvom upisnom roku na reformisane studijske programe Univerziteta Crne Gore upisalo se 2.813 brucoša, dok će u drugom roku mjesta biti za 673 kandidata.

Drugi upisni rok, kako je već najavljeno, biće organizovan od 28. avgusta, kada se podnose prijave na konkurs.

Testovi iz dva predmeta od značaja za savladavanje izabranog studijskog programa za kandidate koji nijesu imali maturski, odnosno stručni ispit koji se polaže eksterno i dopunski ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnim tablama univerzitetskih jedinica, u periodu od 29. do 30. avgusta. godine. Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 1. septembrom.

JAVNA RASPRAVA - UPRAVLJANJE KOMUNALNIM I NEOPASNIM GRAĐEVINSKIM OTPADOM

BOKA POGLED KOTOR.MONTENEGRO.TRAVELShodno Zaključku Skupštine Opštine Kotor br.11-9389 od 26.06.2017. godine, utvrđen je Nacrt Lokalnog plana upravljanja komunalnim i neopasnim građevinskim otpadom za period 2017-2020. godine, i isti se stavlja na Javnu raspravu u trajanju od 30 dana, počev od 10. jula 2017. godine, pa do 10. avgusta 2017. godine.

Read more: JAVNA RASPRAVA - UPRAVLJANJE KOMUNALNIM I NEOPASNIM GRAĐEVINSKIM OTPADOM

SLIKE LUKE BERBEROVIĆA U PERASTU

1berberovic17Izložba slika akademskog slikara Luke Berberovića otvorena je u Muzeju grada Perasta.

Izložbu je otvorila istoričarka umjetnosti Aleksandra Simeunović koja je istakla da je slikarstvo Luke Berberovića odlika posebnih interesovanja i zapažanja koja u simbiozi jednog sa drugim, čine jasnu viziju.

"Od samih početaka bavljenja slikarstvom glavno interesovanje je pokazao za ljudske figure pri čemu nije u pitanju bukvalno prenošenje onoga što je vidljivo oku već nastojanje da se prikaže njena suština, potreba, sklonost. Tako da se istovremeno u njegovim djelima ukrštaju literarna i likovna smjernica u kojima se, u svakom slučaju, vidi tendencija ka likovnom više nego ka literarnom. Mada, majstorski iznijansirane ipak su intezivno uočljivi ti detalji. Pored ljudskih figura na njegovim djelima uočljive su i vedute. U kasnijim radovima Luka više akcenta daje realnijem prepoznavanju sadržaja na njima", dodala je Simeunović.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeId00864190d0

Read more: SLIKE LUKE BERBEROVIĆA U PERASTU

SINOĆ ODRŽANA FAŠINADA

1fasinada17 tDrevni peraški običaj Fašinada održan je juče u suton u ovom drevnom gradu.
Radi se o jedinstvenom i jednom od najživopisnijih običaja koji je vezan za nastanak i obnovu vještačkog ostrva Gospa od Škrpjela.
Fašinada se već pet i po vjekova održava bez prekida, a svake godine 22. jula Peraštani iz svojih barki potapanjem kamenja obnavljaju pomenuto ostrvo.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeId509b2ab0f3

Read more: SINOĆ ODRŽANA FAŠINADA

PROGRAM IZ KULTURE ZA DANAS

1ko waytomonteSekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor obavješava o programima iz kulture za danas.

Danas će na Trgu od oružja od 10.30 do 11.30 sati nastupiti Folklorni ansambl Nikola Đurković, mandolinski orkestar Tripo Tomas – sviraće ispred crkve Svete Klare od 21 do 22.30, a briškula i trešeta igraće se ponovo u terminu od 12 do 14 i od 17.30 do 20 sati, takođe na Trgu od kina.

Foto-waytomonte

KOTORSKI VREMEPLOV

1KOTORSKIVREMEPLOVSekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor obavještava da je danas počeo program „Kotorski vremeplov" u okviru projekta „Bokeljski vremeplov".

Ovaj multimedijalni program posvećen je gradskom životu Kotora tokom proteklih vjekova, a priprema ga i realizuje kotorska organizacija „Che nova" uz pokroviteljstvo Opštine.

Kotorani/ke i njihovi gosti bili su u prilici da kroz dramsku igru vide smjenu straže na glavnim gradskim vratima, održavanje gradskog sata koje već sto godina obavlja porodica Homen, staru apoteku na Parilu, jednu od najstarijih u Evropi, i pripremu preparata na djelu, razgovor lavandera kod česme Karampana i rad znamenitih kotorskih slikara koji su svom gradu pronalazili inspiraciju.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeId94ba76794f

Read more: KOTORSKI VREMEPLOV

POČEO KOTORARTIĆ

1Prateći programiNa kotorskim pjacama i ove godine (do 3. avgusta) odvijaju se programi za najmlađe, u organizaciji KotorArt Don Brankovih dana muzike.

"Umjetnici okupljeni oko trupe Kreativan pogon (Srbija), koju čine iskusni pedagozi iz raznih oblasti umjetnosti i vješti demonstratori modernih cirkuskih vještina, svakodnevno će demonstirati svoje vještine od 19 sati, sve do četvrtka 3. avgusta. Uz uobičajenu društvenu satiru koju njeguju u svojim predstavama, članovi trupe na sceni prate priču skitnica koje dolaze u grad u potrazi za boljim životom. Priča je stilski naslonjena na rane radove legendarnog Čarlija Čaplina i Bastera Kitona, uklopljena u dvadesete godine prošlog vijeka.
Predstave posmatrače na tren uvode u romantičnu kostimiranu melodramu s muzičkom podlogom, uz poseban scenski izraz – akrobatiku, žongliranje, tehniku klovna, fizički teatar, bez upotrebe riječi. Trupa je do sada izvela čitav niz raznorodnih radionica za djecu i mlade, uključujući kreativne radionice, zatim radionice cirkuskih vještina, glume, izrade scenografija. Kao neprofitna organizacija djeluje na poljima inkluzije, kulture i obrazovanja, kroz različite aktivnosti, animacije, interaktivne radionice i multimedijalne programe, stručne skupove i volonterske aktivnosti", obavještavaju organizatori.

SAJAM SUVENIRA I RUKOTVORINA U TIVTU

1tivat sajam suv vijestiSajam suvenira i rukotvorina, drugi po redu ovog ljeta, biće održan danas na Pinama u Tivtu od 18 do 24 sata.

Organizazator je NVO"Harlekin" iz Donje Lastve uz podršku Opštine Tivat i Turističke organizacije Tivat.

Foto: Vijesti

EMOTIVNI PEJZAŽI ALEKSANDRE DURMAN

1Aleksandra DurmanIzložba slika „Emotivni pejzaži" londonske slikarke crnogorskog porijeka Aleksandre Durman, biće svečano otvorena u sjutra u 20 sati u Zbirci pomorskog nasljeđa u Tivtu. 

Izložbom još jedne autorke, nastavlja se sezona „ženskog pisma" koja je obilježila ovo ljeto u Zbirci.

Ovo je Aleksandrina prva samostalna izložba u Crnoj Gori.

DR SREĆKO UGRIN GOST RAZGOVORA NEDJELJOM

1srecko ugrinGost emisije „Razgovori nedjeljom", koja je na programu danas od 10.15 sati biće dr Srećko Ugrin, specijalista za monetarni sistem i makroekonomiju.

Urednik i voditelj Duško Davidović.

KOTORSKI AUTOMOBLISTI NA GLAVI ZETE

1amd blazo smiljanicAuto moto sportski klub "Blažo Smiljanić" iz Kotora i ove godine je bez premca u prvenstvu Crne Gore.

Kotorani su bili najbolji u generalnom plasmanu, na tri do sada održane trke-na Podima, u Kotoru i u Malačkoj kod Splita, gdje su najbrži u svojim kategorijama bili Nemanja Kašćelan, Edin Senadović, Vasilije Jakšić, Savo Đurović i Zoran Rajhel.

„Učestvovaćemo na trci Glava Zete-Bogetići i sedam dana kasnije na Lovćenu odnosno na stazi Cetinje-Ivanova Korita.

Naši takmičari imali su probleme sa vozilima, ali se nadam da će na obije trke učešće uzeti po 25 naših automobilista i vjerujem u dobre rezultate", kazao nam je potpredsjenik kotorskog auto moto društva Pero Radonjić.

Read more: KOTORSKI AUTOMOBLISTI NA GLAVI ZETE

SERVISNE INFORMACIJE

Letovi

Avioni "Montenegroerlajnsa" sa tivatskog aerodroma za Beograd lete danas u 17.10 i u 19.20 sati, a „Er Srbije" u 11.15, 15.20 i u 18.45. - obavještavaju iz turističke agencije „Vizin travel".

Inspektori plovidbe

Ekološke incidente, prebrzu vožnju glisera i skutera, bacanje dinamita i druge nepravilnosti na moru možete prijaviti putem telefona: 069 633-136

Trajekt

Trajekti „Pomorskog saobraćaja" iz Herceg-Novog na liniji Kamenari-Lepetane i obratno saobraćaju neprekidno 24 sata, na svakih 15 minuta. Detaljnije informacije na telefon: 031 673-522

Dom zdravlja

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Dobroti, danas do 19 sati radi doktorka Radonjić, a do sedam ujutru doktorka Ušaku. U dječjem dispanzeru dežurna je doktorka Čelebić.

Vrijeme

Vrijeme danas sunčano i veoma toplo. Vjetar uglavnom slab do umjeren, južni i zapadni. Najviša dnevna temperatura vazduha do 38 stepeni.

FINALE KOTORAPSS-a

1APSS LUKA BOSKOVICU prvoj noći finala ovogodišnjeg programa Kotor Architectural Prison Summer School, sinoć su na Pjaci od zatvora u Starom gradu Kotoru održana predavanja Anstasiosa Teliosa i Džejms Tejlor Fostera. Tema šestog KotorAPSS-a je Temporary/Privremeno u arhitekturi, i odgovarajući tome predavači su predstavili svoju viziju privremenih struktura, instalacija, privremenih emocija i slika koje imamo o prostoru, i koje nam znače za razumijevanje našeg okruženja.

Anastasios Telios je profesor u Školi arhitekture, AUTh u Solunu, a svoj rad fokusira na oblasti istraživanja naprednog dizajna i hermenautičke teorije. U toku predavanja govorio je o brojnim istraživačkim projektima i eksperimentalnim konceptima svojih studenata koji su rezultati studija 08EX12 Spatial Investigations, čija je namjera povezivanje arhitektonskog projektovanja kao procedure širokog spektra inovacija, kreativnih i naučnih posmatranja (mikroskopskih, molekularnih, makroskopskih itd.), a uz korišćenje napradenih digitalnih tehnologija.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeId0a0569c0be
Foto: Luka Bošković

Read more: FINALE KOTORAPSS-a

NASTUPILA JUTJUB ZVIJEZDA VALENTINA LISICA

1Lisica ambasadorkaSolističkim resitalom pod nazivom „KotorArt podrška" /KotorArt Support/ na šesnaestim KotorArt Don Brankovim danima muzike pijanistkinja Valentina Lisica /Lisitsa/ (Ukrajina / SAD) oduševila je sinoć publiku u Crkvi sv. Duha u Kotoru, pred kojom je svirala bez honorara. Lisica je postala i ambasadorka KotorArt Don Brankovih dana muzike za 2017/2018. godinu.
Omiljena internet pijanistkinja koja je pažnju svjetske javnosti pridobila zahvaljujući svom kanalu na Jutjubu, priredila je koncert pod nazivom „KotorArt podrška" /KotorArt support/, tokom kojeg je svirala gotovo tri sata. Ovo je njen drugi koncert na Balkanu, prethodno je svirala u Ljubljani a tokom jeseni je očekuju koncerti u Evropi, Aziji, Africi i Južnoj Americi.
"Ništa ne može da zamijeni živo izvođenje, neposrednu interakciju između izvođača i slušaoca. Stvara se poseban magnetizam zbog koga koncert postaje nezaboravan. Muzika, umjetnost i kultura su naše naslijeđe, naša baština. Najopasnija stvar u teškim vremenima je smanjivanje kulture, pod pretpostavkom da druge, materijalne i 'opipljive' stvari, moraju imati prednost. Kako je jedan filozor rekao: 'Nemaštinu je lako izliječiti; siromaštvo duše - nemoguće', izjavila je Lisica nakon koncerta.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeId108e0eba87

Read more: NASTUPILA JUTJUB ZVIJEZDA VALENTINA LISICA

JOKIĆ: DRŽAVA DA UZ POMOĆ OPŠTINA KUPI AVIONE ZA GAŠENJE POŽARA

1gradonacelnik i pedja 21077Požari koji su ovog ljeta aktuelni na crnogorskom primorju i u drugim djelovima zemlje, dovoljan su argument da se sa nivoa države krene u nabavku adekvatnih letililica za njihovo gašenje, ocijenio je predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić.

„To je nešto što će država morati da rješava. To je i apel sa naše strane, a spremni smo i da kao lokalne samouprave učestvujemo u mjeri koja je moguća. "Kanaderi" su mnogo bolje letilice od onoga što imamo, ali kada je riječ o nabavci ne mora da bude ovaj tip aviona. Međutim, svakako bi trebalo da adekvatno odgovori na broj požara i vatrenu stihiju sa kojom se srećemo na ovom prostoru. Nastavićemo i da insistiramo, a posebno primorske opštine gdje su najčešća i najveća požarišta, da se nabavi i dodatna oprema i ohrabre doborovoljačke vatrogasne organizacije. Ostati na tri „er-traktora", od kojih jedan bio van upotrebe, ne valja. Što da je i drugi bio u kvaru", kazao je Jokić u današnjoj emisiji Radio Kotora „Pitajte gradonačelnika".

On je reako i da mu je zasmetala jučerašnja informacija Vlade Crne Gore o odnosu opština prema službama koje se bave gašenjem požara.

Read more: JOKIĆ: DRŽAVA DA UZ POMOĆ OPŠTINA KUPI AVIONE ZA GAŠENJE POŽARA

SKULPTURE NIKOLINE ZUBER U CRKVI SV. PAVLA

1izlskulp210717Izložba skulptura akademske vajarke Nikoline Zuber otvorena je sinoć u crkvi Svetog Pavla u Kotoru.

Izložba nosi naziv "Dodir", a ljubitelji umjetnosti u prilici su da pogledaju dvadesetak radova u terakoti.

U ime organizatora izložbe OJU "Muzeji" Kotor, prisutne je pozdravila Marina Dulović.

"Nalazimo se u prostoru gdje je jedinstvena energija života i molitve za druge, u danima velikih nesreća kuge i pokore, tokom 44 godine, Blažena Ozana Kotorska, svetica, Crnogorka iz Releza spašavala je svoj narod. Podsjetiću da su svakodnevno na njen prozor dolazili ljudi da traže pomoć i spasenje. Cijeneći i vrijednujući žrtvu koju je ona, radi našeg spasenja, podnijela autorka ove izložbe je upravo osjetila tu energiju i svoj buket iz zahvalnosti Blaženoj svetici postavila na to kultno mjesto", kazala je Dulović.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeId7542658487

Read more: SKULPTURE NIKOLINE ZUBER U CRKVI SV. PAVLA

IZLOŽBA SLIKA LUKE BERBEROVIĆA U PERASTU

1sandra 3Izložba slika akademskog slikara Luke Berberovića biće otvorena večeras sa početkom u 21 sat u Muzeju grada Perasta.


Luka Berberović je rođen u Morinju 1934. godine, Akademiju za primenjenu umetnost, odsjek slikarstvo je završio u Beogradu 1958. godine. Od 1960. godine član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore.

Dugi niz godina bavio se pedagoškim radom - prvo kao profesor u hercegnovskoj Umjetničkoj školi (1959-1966),  a zatim i na Pedagoškoj akademiji u Nikšiću-odsjek slikarstvo. Dobitnik je više prestižnih nagrada za likovno stvaralaštvo. Imao je preko 40 samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

PROGRAM ZA ZAVRŠNICU KOTORAPSS-a

1kotorapss programLjetnja škola arhitekture Kotor Architectural Prison Summer School počela je 15. jula u Starom gradu u Kotoru.

Kao prateći dio radionice, u crkvi Sv. Pavla su održana predavanja Nikole Radeljkovića (Numen/For Use) i Dijane Vučinić, osnivača i programskog direktora KotorAPSS-a.

Za samo finale programa sinoć su na Pjaci od zatvora, održana predavanja otvorena za javnost: Anastasios Telios, profesor na Arhitektonskom fakultetu u Solunu i James Taylor-Foster, kustos, pisac i urednik Archdaily-a - svjetski najposjećenijeg portala u oblasti arhitekture i urbanizma.

Za večeras u 20 h na Pjaci od zatvora u okviru završnice KotorAPSS-a planirano je javno otvaranje nakon čega će uslijediti Numen/For Use i studentske prezentacije.

Tema šestog KotorAPSS-a je Temporary/Privremeno u arhitekturi, a polaznici ljetnje škole arhitekture u Starom zatvoru su 26 studenata iz 16 zemalja.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeId67c4c76c42

Read more: PROGRAM ZA ZAVRŠNICU KOTORAPSS-a

SEA ROCK FESTIVAL

1sea rock17Sedmi „SeaRock" festival počeo je sinoć na Ljetnjoj pozornici u Kotoru. 

Prve večeri Festivala nastupio je čuveni rok muzičar iz Teksasa Alejandro Escovedo. Osim Escoveda nastupile su grupe:Bellerophontes (MNE) i Don Antonio (ITA),

Večeras – subota 22. jul

20:00 Wooden Ambulance (SRB)
21:15 Mark Olson & Ingunn Ringvold (USA)
23:00 My Buddy Moose (CRO).

Ulaz je, kao i svih prethodnih šest godina, slobodan, a ovogodišnji zlatni sponzor festivala je „Nikšićko pivo".

Organizovan je i prevoz publike iz Podgorice, Nikšića, sa Cetinja, iz Budve i Dubrovnika. Ljetnja pozornica za festivalsku publiku biti otvorena već od 19 sati.

Pokrovitelji „SeaRock" festivala su Turistička organizacija Opštine Kotor i Opština Kotor. Suorganizator je Kulturni centar "Nikola Đurković" Kotor.

DANAS FAŠINADA U PERASTU

fasinada 16Drevni peraški običaj Fašinada biće održan danas u suton u ovom drevnom gradu.

Radi se o jedinstvenom i jednom od najživopisnijih običaja koji je vezan za nastanak i obnovu vještačkog ostrva Gospa od Škrpjela.

Fašinada se već pet i po vjekova održava bez prekida, a svake godine 22. jula Peraštani iz svojih barki potapanjem kamenja obnavljaju pomenuto ostrvo.

"Po predanju 1452. godine braća Martešići iz Perasta, ribajući na hridi koja se nalazila na mjestu današnjeg otoka Gospa od Škrpjela, ugledali su Gospinu sliku. Budući da su u porodici imali jednog bolesnog člana koji nakon toga ozdravio, oni su to ozdravljenje pripisali čudesnoj Gospinoj moći i odlučili su na toj hridi sagraditi otočić i na tom otoku crkvu. Ljudi se spontano okupljaju pred zalazak sunca. Izvode svoje barke okićene jablanovim granama i zastavama ispred mandraća i vežu se u jedan konvoj, od Pošova iz pravca Kotora i idu duž obale do peraškog muzeja gdje skreću prema školju. Tu bacaju kamenje kako bi se održala statika ovog vještačkog ostrva" – rekla je Marija Brainović iz Društva prijatelja Perasta dodajući da su se pored kamenja, kako kaže, nekada davno potapali i jedrenjaci koji su završili svoj plovidbeni vijek.

Read more: DANAS FAŠINADA U PERASTU

BOKELJSKA NOĆ 19. AVGUSTA

1Bokeska nocTradicionalna manifestacija Bokeljska noć koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra biće održana u subotu 19. avgusta sa početkom u 21 sat - saopšteno je iz Organizacionog odbora Bokeljske noći 2017. godine.

"Ova fešta održava se pretposlijednje subote avgusta, a predstavlja jedinstvenu manifestaciju na vodi u regionu.
Osvijetljena povorka od oko 100 plovila, od kojih preko 50 ukrašenih, te večeri, defiluje akvatorijem ispred kotorskog Starog grada, na zadovoljstvo velikog broja gledalaca. Nakon dodjele nagrada za najbolju kreaciju, nebo će ukrasiti veliki vatromet. Fešta se do ranih jutarnjih sati nastavlja po kotorskim pjacama i pjacetama. Bokeljskoj noći prisustvuje od 20 do 30 hiljada pojetilaca, a prepoznatljiva je ne samo u okviru Crne Gore i regiona, nego i šire, jer se bavi temom Venecijanske noći koja svoje uporište ima i na ovim prostorima. Povremeno se u svijetu održavaju manifestacije koje u svom sadržaju imaju povorku ukrašenih barki po ugledu na Venecijansku noć. Nigdje kao u Kotoru ova manifestacija nije njegovana i ostala tradicionalna. Ova viševjekovna i atraktivna manifestacija na vodi ima za cilj: povezivanje kulturne baštine i turističke privrede, ukazivanje na bogato kulturno nasljeđe i kulturne manifestacije na području Boke i promociju Kotora i šire društvene zajednice. Organizator je Kulturni centar Nikola Đurković Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, dok je pokrovitelj Opština Kotor" – stoji u saopštenju Organizacionog odbora Bokeljske noći.

PURGATORIJE: PREMIJERA PLESNE PREDSTAVE MAGBET

1magbet17Plesna predstava MAGBET JU Centar za kulturu Tivat i Bitef teatra Beograd, rađena po motivima drame Vilijama Šekspira će u okviru ovogodišnjih "Purgatorija" biti izvedena večeras od 21.30 na sceni atrijuma Buća u Tivtu, dok će prva repriza biti organizovana dan kasnije u isto vrijeme i na istom mjestu.

Koreografija: Miloš Isailović
Kompozitor: Draško Adžić
Dramaturgija:Jelena Kajgo
Scenografkinja: Jasmina Holbus
Kostimografkinja: Slavna Martinovic
Reditelj na predstavi: Luka Mihovilović
Dizajn svetla: Jasmina Holbus, Luka Mihovilović
Izvršna produkcija: Jovana Janjić i Vojislav Kaluđerović
Foto i dizajn: Slavica Dolašević

Igrači su: Miloš Isailović, Ana Ignjatović-Zagorac, Dejan Kolarov, Nataša Gvozdenović, Ivana Savić-Jacić, Tamara Pjević i Branko Mitrović.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeIdcf82257f50

ANKETA O LJETNJOJ ISHRANI

glas naroda„Glas naroda" - naziv je rubrike Radio Kotora koju emitujemo svakog petka u 10 i u 15 sati i reprizno nedjeljom u 09 i 15.

Publika lokalnog javnog emitera je u prilici da čuje odgovore naših sugrađana na anketna pitanja o različitim temama.

U anketi Radio Kotora pitali smo Vas o najboljoj ishrani u ljetnjem periodu.

CITY GAMES U KOTORU

1City Games foto Ivana Kaurloto Martina Salov 1Popularne ljetne igre City Games, mnogima još uvijek u pamćenju kao Jadranske Igre, nastavljaju crnogorski dio svoje ovogodišnje turneje danas u Kotoru.

"Nakon susreta u Tivtu, stižemo u Kotor i jako se veselimo tome. Gdje god dođemo u Crnoj Gori prijem je fenomenalan, atmosfera tokom cijele večeri odlična, a ekipe vrlo dobro raspoložene za zabavu i nadmetanje. Sve je baš kako i treba da bude u ovakvom projektu," izjavio je autor projekta Miroslav Krzyk.

Baš kao i kod nekadašnjih Igara bez granica, čiji su City Games nezvanični nasljednici, sve je osmišljeno tako da zabavi takmičare i publiku, ali i podsjeti na važnost razvijanja prijateljstva i timskog duha u takmičenju, kao i uopšte bavljenja sportom.
Posjetioci mogu očekivati takmičenje ekipa u napetim i zabavnim disciplinama poput vodene košarke, letećeg vaterpola i vesla, u kojima smijeha i adrenalina neće nedostajati. Dvije najbolje ekipe plasiraće se u veliko crnogorsko finale u Herceg Novom 27. jula, gdje će se najbolji od najboljih boriti za titulu nacionalnog prvaka te ujedno i predstavnika Crne Gore na međunarodnom polufinalu u Beogradu krajem augusta.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeId72b40979fa

Read more: CITY GAMES U KOTORU

AJKULE U ČETVRTFINALU SVJETSKOG PRVENSTVA

AJKULE 17Vaterpolisti Crne Gore plasirali su se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti.
 
 
''Ajkule'' su ubjedljivom pobjedom nad Kazahstanom od 13:5 osvojile prvo mjesto u grupi A i izborile direktan plasman među osam najboljih.
Rival u četvrtfinalu našoj selekciji biće bolji iz duela Grčke i Japana, koji je na programu sjutra.
 
Četvrtfinalni meč izabranici Vladimira Gojkovića igraće u utorak od 14 i 50.
Read more: AJKULE U ČETVRTFINALU SVJETSKOG PRVENSTVA

BOKELJ - LEOTAR

BOKELJ241116U prijateljskoj utakmici fudbaleri Bokelja danas dočekuju Leotar iz Trebinja.

Susret na Gradskom stadionu u Kotoru počinje u 18 sati.

VATERPOLISTI RISNA DOMAĆINI RIVIJERI

vaterpolo shuterU drugom kolu Druge crnogorske vaterpolo lige, Risan večeras od 21 sat dočekuje Rivijeru.

Galeb će u istom terminu ugostiti Bokelj.

Kumbor je slobodan.

Risan je u prvom kolu izgubio od Bokelja 13-10.

SERVISNE INFORMACIJE

Letovi

Avioni "Montenegroerlajnsa" sa tivatskog aerodroma za Beograd lete danas u 17.10, 17.50 i u 20.30 sati, a „Er Srbije" u 11.15, 15.50 i u 18.45. - obavještavaju iz turističke agencije „Vizin travel".

Inspekcija plovidbe

Ekološke incidente, prebrzu vožnju glisera i skutera, bacanje dinamita i druge nepravilnosti na moru možete prijaviti putem telefona: 069 633-136

Trajekt

Trajekti „Pomorskog saobraćaja" iz Herceg-Novog na liniji Kamenari-Lepetane i obratno saobraćaju neprekidno 24 sata, na svakih 15 minuta. Detaljnije informacije na telefon: 031 673-522

Dom zdravlja

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Dobroti, danas do 19 sati radi doktorka Ušaku, a do sedam ujutru doktor Ćorić. U dječjem dispanzeru dežurna je doktorka Čelebić.

Vrijeme

Vrijeme danas sunčano i veoma toplo i sparno. Vjetar uglavnom slab do umjeren, južni i zapadni. Najviša dnevna temperatura vazduha do 38 stepeni.

UPRAVA: ANTENE U STAROM GRADU NE ŠTETE LJUDSKOM ZDRAVLJU

Kotor-Stari-Grad-Naši sugrađani su se nedavno u kontakt emisiji ponovo žalili na, kako kažu, zračenje - usljed postavljanja antena na nekoliko lokacija u gradu.

U Upravi za inspekcijske poslove su nam odgovorili da su svi uređaji postavljeni u skladu sa zakonskim propisima te da, kako navode, opasnost od negativnog uticaja nejonizujućeg zračenja po zdravlje i okolinu ne postoji.

Naime, naši sugrađani koji su nedavno imali pritužbe na, kako tvrde, zračenje usljed postavljanja antena na zgradi pošte i nekadašnje Jugooceanije (od Uprave za inspekcijske poslove dobili smo odgovor da opasnosti od zračenja nema i da su prilikom postavljanja antena ispoštovane sve zakonske odrednice) - sugerisali su nam da je na području kotorske opštine postavljeno još nekoliko antena.

Read more: UPRAVA: ANTENE U STAROM GRADU NE ŠTETE LJUDSKOM ZDRAVLJU

IZMJENA U PROGRAMU JAVNIH RASPRAVA

Sekretarijat za zaštitu prirodne i kulturne baštine obavještava o izmjenama u rasporedu javnih rasprava za Lokalni plan upravljanja otpadom.
 
Javna rasprava za Mjesne zajednice Gornji Grbalj, Radanovići, Vranovići, Glavatičići-Bigova, Lastva Grbaljska i Savina održaće se u utorak 25.07.2017. godine u OŠ Nikola Đurković u Radanovićima u 19:00h.
 
Javne rasprave ostalih Mjesnih zajednica na teritoriji naše opštine će se održati u terminima koji su ranije objavljeni.
 
 

IZLOŽBA SKULPTURA NIKOLINE ZUBER

1dodirIzložba skulptura akademske vajarke Nikoline Zuber biće otvorena u crkvi sv. Pavla u Kotoru, večeras u 21h.

Izložba nosi naziv ,,Dodir" a ljubitelji umjetnosti će moći da vide dvadesetak radova u terakoti.

Nikolina Zuber je rođena 1972. godine u Nikšiću. Diplomirala je na Fakultetu likovne umjetnosti na Cetinju, smjer vajarstvo u klasi profesora Pavla Pejovića. Dobitnica je nagrade Hercegnovskog likovnog salona 2010. godine, a do sada je samostalno izlagala u Podgorici, kao i na više kolektivnih izložbi.

Organizator izložbe je OJU ,,Muzeji" Kotor.

VALENTINA LISICA NA KOTORARTU

1lisitsa kotoaratNa 16. KotorArt Don Brankovim danima muzike, pijanistkinja Valentina Lisica /Lisitsa/ (Ukrajina/SAD) održaće večeras u 21.30 h u crkvi Svetog Duha solistički resital pod nazivom „KotorArt podrška" /KotorArt Support/.

Ona je pažnju svjetske javnosti pridobila zahvaljujući svom kanalu na Jutjubu koji ima više od dvije stotine hiljada pretplatnika a snimci više od 95 miliona pregleda.

„U petak 21. jula će izvesti zbirku dvoglasnih invencija Johana Sebastijana Baha, Skerco u b-molu, op. 31 Frederika Šopena, Noćnog Gaspara Morisa Ravela, kao i Slike sa izložbe Modesta Musorgskog. Koncert počinje u 21.30 h. Kao jednа od najgledanijih klasičnih muzičara na internetu, Valentina Lisica pozvana је da debituje u londonskom Rojal Albert Holu, 2012. godine. Taj koncert je snimljen za Izdavačku kuću „Decca Classics", a bio je ujedno i prvi Guglov prenos uživo. Nakon toga, uslijedili su nastupi širom Evrope u najznačajnijim salama, poput londonskog Vigmur hola i bečkog Muzikferajna, zatim u SAD, Japanu, kao i u Australji, Meksiku, Kini. Prvi solistički resital održala је sa samo četiri godine, a muzičko obrazovanje stekla je u Školi za muzičke talente „Lisenko" i na Kijevskom konzervatorijumu. Godine 1991. pobijedila je na najpoznatijem Takmičenju klavirskih dua „Dranof", zajedno sa pijanistom Aleksejem Kuznjecovim. Na njenom repertoaru nalazi se preko četrdeset klavirskih koncerata, a njeguje solistička djela od Baha i Mocarta do Šostakoviča i Bernstajna, sa posebnim afinitetom prema kompozicijama Rahmanjinova i Betovena. Snimila je sve klavirske koncerte i Rapsodiju na Paganinijevu temu Sergeja Rahmanjinova, sa Londonskim simfonijskim orkestrom, zatim klavirsku muziku Majkla Najmana, kao i djela Roberta Šumana, Filipa Glasa i dr" – saopšteno je iz PR službe Međunarodnog festivala KotorArt-a.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeId13d2aa102d
 

BRANKO ĐURICA PREDSJEDNIK FECC CRNA GORA

1karneval netOsnivačka Skupština FECC CRNA GORA održana je u srijedu 19. jula u sali palate Bizanti u Kotoru.

Kako nam je saopšteno iz Turističke organizacije Kotor, Skupštinu su sazvali dugogodišnji članovi FECC (Federation European Carnival Cities – Federacija evropskih karnevalskih gradova) koja je osnovana 1980. godine i registrovana je kod Luxemburškog suda.

"Osnivačkoj Skupštini su prisustvovali predstavnici karnevalskih grupa iz Kotora, Budve i Tivta, Turističke organizacije iz Kotora, Opštine Herceg Novi kao i nezavisni članovi.

Za predsjednika FECC Crne Gore je jednoglasno javnim glasanjem izabran Branko Đurica iz Kotora. Mandat predsjednika Federacije traje četiri godine. Za predsjednika Skupštine Fecc Crne Gore izabrana je Ljerka Dragičević, za potpredsjednika: Djoka Dukaj (Tuzi), Vasilije Bajrović ( Kotor) i Marija Pjerotić ( Budva). Za sekretara i blagajnika je izabrana Ljiljana Jovović iz Kotora. U Nadzorni odbor FECC Crne Gore predloženi su i jednoglasno javnim glasanjem izabrani:
• Vanja Stanišić (NVO „Feštađuni", Budva);
• Lidija Božović (NVO „Ćakulonija", Kotor);
• Nreka Camaj (NVO „Koret", TUZI);
• Mirjana Miljanović (NVO „Fešte", Kotor) i
• Arijana Gradinčić, nezavisan član iz Kotora.

Read more: BRANKO ĐURICA PREDSJEDNIK FECC CRNA GORA

CRTEŽI MARIJE TOŠKOVIĆ U GALERIJI LJETNJIKOVCA BUĆA

1marija toskovicIzložba crteža Marije Tošković pod nazivom „Plime" biće otvorena večeras u 21.30 h, u Galeriji Ljetnjikovca Buća.

Marija Tošković je rođena 1980. godine u Beogradu. Akademiju likovnih umjetnosti završila je u Portugaliji, na Universidade de Evora. Članica je Udruženja portugalskih grafičara. Jedan je od osnivača grafičkog ateljea Contraprova u Lisabonu. Članica je ULUS-a. Živi i radi u Beogradu.

Izložbu će otvoriti istoričarka umjetnosti Anastazija Miranović.

KONCERT GRUPA TOĆ, SINHRO I GOODBYE WINDOWS

1plakati rock 2107Koncert rock grupa iz Boke u organizaciji Turističke organizacije Tivat, održaće se večeras od 20 i 30 na gradskoj rivi Pine.

Ljubitelji rok zvuka imaće prilike da uživaju u muzici koju će za tu priliku izvesti rock grupe: Toć, Sinhro i Goodbye Windows.

KONCERT U SVITANJE U GORNJOJ LASTVI

1gornja lastva u svitanjeKoncert u svitanje kvarteta koji čine Bruna Matijević-flauta, Tanja Bogdanović-violina, Uroš Lapečevć-viola i Maja Antić-vilončelo, biće održan u Gornjoj Lastvi, na vidiokovcu ispred crkve Svete Marije, sjutra u 05 sati.

Poslije koncerta, ispred Doma kulture "Ilija Marković" je jutarnji koktel.

Obezbijeđen je besplatan prevoz, a kombi kreće ispred glavne pošte u centru Tivta u 4 i 40, saopšteno je iz Kulturno zavičajnog udruženja "Napredak".

Ulaz je besplatan.

Page 1 of 392

opstina-kotor2

radiokotor160x200

baner moto

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

facebook

uzivo

pele

KotorArt-logo

6685475
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
2219
4511
2219
4999439
98939
182737
6685475

Vaša IP: 109.228.83.169
Vrijeme: 2017-07-23 16:52:27
Go to top