NA REGIONALNOJ KONFERENCIJI ZAPADNOG BALKANA O ZAŠTITI DJECE I GOVORU MRŽNJE

1aaregkonf241117„Zaštita djece od štetnih medijskih sadržaja, bezbjednost na internetu i društvenim medijima" te „Definisanje i prepoznavanje govora mržnje: koncept, zakonodavni okvir i komparativni pristup u definisanju govora mržnje, građanski i krivično pravni odgovori" – glavne su teme o kojima je bilo riječi na dvodnevnoj Regionalnoj konferenciji Zapadnog Balkana pod nazivom „Zaštiti i poštuj – čuvajmo ljudska prava" koja je juče završena u Podgorici.

U radu konferencije, koju je organizovala Misija OEBS-a u Crnoj Gori u saradnji sa Kancelarijom zaštitnika ljudskih prava Crne Gore i Agencijom za elektronske medije, pored predstavnika organizatora učestvovali su i predstavnici različitih institucija koje se, pored ostalog, bave pomenutom tematikom, eksperti iz inostranstva, predavači na univerzitetima, novinari, pravnici i nevladin sektor. Skup je otvorila ambasadorka Mariz Davije (Maryse Daviet), šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori, a potom su prisutne pozdravili v.d. generalnog direktora Direktorata za građansko zakonodavstvo i nadzor pri Ministarstvu pravde Ibrahim Smailović, zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Šućko Baković, direktor Agencije za elektronske medije Crne Gore Abaz Džafić kao i predstavnik UNICEF-a za Crnu Goru Osama Makavi Kogali ( Osama Makkawi Khogali).

Brojni panelisti koji su govorili na temu zaštite djece od medisjkih sadržaja i zloupotrebe djece u medijima, složili su se u konstataciji da neadekvatni programski sadržaji u pojedinim medijima koji se emituju u vrijeme kada su dostupni i djeci – mogu negativno uticati na proces njihovog sazrijevanja i formiranja ličnosti. Jedan od zaključaka je da mediji imaju moć u kreiranju stavova pojedinaca, a naročito djece te da stoga moraju biti vrlo obazrivi kada je u pitanju odabir sadržaja koje emituju. Sugestija mlađe populacije čije su se predstavnice uključile u dio rasprave na ovu temu jeste i da se najmlađi konsultuju prilikom biranja sadržaja koji su namijenjeni upravo njima.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeIdd04e31f699

Read more: NA REGIONALNOJ KONFERENCIJI ZAPADNOG BALKANA O ZAŠTITI DJECE I GOVORU MRŽNJE

U BOKELJSKIM OPŠTINAMA 242 VISOKOŠKOLCA NA STRUČNOM OSPOSOBLJAVANJU

1aamladiMeWeZeNNakon okončanog elektronskog uparivanja poslodavaca i prijavljenih visokoškolaca, ukupno 242 visokoškolca iz sve tri opštine u Boki Kotorskoj dobilo je priliku za devetomjesečnim stručnim osposobljavanjem, kazali su Radiju Jadran, u Birou rada Herceg Novi. Poslodavci su u tim opštinama tražili 470 visokoškolaca.

Od tog broja, najviše visokoškolaca osposobljavaće se u Herceg Novom – 113, zatim Kotoru 75 i Tivtu 54.

Iz Biroa rada su podsjetili da su 72 poslodavca privatnog sektora iz Herceg Novom oglasila potrebu za 205 visokoškolaca, u Kotoru njih 57 oglasilo je potrebu za 153 visokoškolca, a u Tivtu su 42 poslodavca tražila 112 visokoškolaca.

Područje rada za koje je tražen najveći broj visokoškolaca su ekonomija i društvene djelatnosti.

Kako je saopšteno ranije iz Ministarstva prosvjete, u Crnoj Gori ukupno 2.969 osoba je dobilo mogućnost da se stručno osposobljava kod izabranog poslodavca, a 272 lica nije dobilo poslodavca.

Read more: U BOKELJSKIM OPŠTINAMA 242 VISOKOŠKOLCA NA STRUČNOM OSPOSOBLJAVANJU

GODIŠNJA SKUPŠTINA BOKELJSKE MORNARICE KOTOR

1aabokmorRedovna Godišnja skupština Bokeljske mornarice Kotor biće održana danas u koncertnoj dvorani Muzičke škole – crkvi Svetog Duha.

Početak je u 17 sati.

KONCERT GUDAČKOG KVARTETA BEOGRADSKE FILHARMONIJE U KATEDRALI

1aagudacki kavrtetProgram proslave Dana opštine Kotor završava se u ponedjeljak 27. novembra koncertom Gudačkog kvarteta beogradske filharmonije u katedrali Svetog Tripuna. 

Koncert počinje u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Gudački kvartet čine Jelena Dragnić, Vladan Lončar, Boris Brezovac i Aleksandar Latković osnivaju. Gosti su Maja Bogdanović na violončelu i Vladimir Aleksić, glumac.

Muzičari Beogradske filharmonije Jelena Dragnić, Vladan Lončar, Boris Brezovac i Aleksandar Latković osnivaju gudački kvartet u okviru ovog orkestra 2011. godine.

Read more: KONCERT GUDAČKOG KVARTETA BEOGRADSKE FILHARMONIJE U KATEDRALI

DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL - PREDSTAVLJANJE U KOTORU

1aadubrovackizimskifestPredstavljanje Dubrovačkog zimskog festivala, biće održano u Galeriji solidarnosti u Kotoru, u srijedu, 29. novembra u 11 sati.

DECEMBER ROCKS

1aadecember rocksNaredni mjesec biće u znaku rok muzike.

Na Trgu od oružja nastupiće Bend Sinhro 1. decembra, 8. decembra Milf Hunters, a 15. decembra Ansambl Toć.

Svi koncerti počinju u 21 sat, a organizator je Kulturni centar „Nikola Đurković" Kotor.

PROMOCIJA ČASOPISA KOMUNA U SARAJEVU

1aakomunasarajevoNa poziv Skupštine Kantona Sarajevo i Savjeta crnogorske nacionalne manjine u BIH, u okviru festivala manjina "MINORITY", danas, na promociji časopisa za lokalnu samoupravu i njegovanje baštine Crne Gore "Komun@", govoriće generalni direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture Crne Gore gospodin Željko Rutović.

RADIONICA TUI NA

1aaTui Na courseBesplatna radionica Tui Na tretmana koji je specijalno dizajniran za pomoć djeci sa pervazivnim razvojnim poremećajem, govorno-jezičkim smetnjama i autizmom održaće se u srijedu 13. decembra u Domu kulture Lepetani od 17 do 20 sati, a kurs u subotu 16. decembra od 9 do 17 sati.

Nakon održavanja radionice koja je namijenjena roditeljima, logopedima i drugim terapeutima koji rade sa djecom, polaznici će moći da se upišu na kurs Tui Na tretmana.

Podsjetimo, Tui Na Centar aktivno djeluje već šestu godinu, a osnivač centra je Leonid Rozman, roditelj autističnog djeteta, koji sa sa svojom partnerkom Sanjom Sauček putuje po Europi i UK i organizuju predavanja i kurseve za roditelje i terapeute koje rade sa djecom, sa željom da se što više ljudi upozna sa djelotvornošću ovog neinvazivnog tretmana.

Read more: RADIONICA TUI NA

O RADIO KOTORU GOSTI PRAZNIČNE EMISIJE

1AAglas naroda„Glas naroda"-naziv je rubrike Radio Kotora koju emitujemo svakog petka u 10 i u 15 sati i reprizno nedjeljom u 11 sati.

Publika lokalnog javnog emitera je u prilici da čuje odgovore naših sugrađana na anketna pitanja o aktuelnim gradskim temama.

Ove sedmice poslušajte što o "Radio Kotor"u kažu gosti naše praznične emisije.

PRIMORJE-PRIMORAC, KATARO-ZADAR

1avater2017U 7. kolu Regionalne A1 vaterpolo lige Primorac danas od 19 i 30 gostuje riječkom Primorju, Budva će od 18 sati dočekati Jug, a Partizan je domaćin Mornaru.

Kataro danas od 20 i 30 u Budvi dočekuje Zadar, u okviru 7. kola A2 lige, a još će igrati Vojvodina-Valjevo, Medveščak-Solaris i Crvena Zvezda-Šabac.

GRBALJ - ISKRA

U 16. kolu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige Grbalj danas od 13 sati u Radanovićima dočekuje Iskru.
 
Još će igrati: Petrovac-Budućnost, Dečić-Kom Eurozox, Rudar-Sutjeska i Mladost-Zeta.

BOKELJ - MORNAR

U 17. kolu Druge crnogorske fudbalske lige Bokelj sjutra od 13 sati na Gradskom stadionu u Kotoru dočekuje Mornar. 
 
Ostali parovi: Jezero-Lovćen, Cetinje-Berane, Jedinstvo-Igalo, Čelik-Mladost Lješkopolje i Otrant Olimpik-Ibar.

KOŠARKAŠKI TURNIR U RISNU

1akosarka0409Povodom Dana opštine Kotor i šest godina postojanja kluba, košarkaški klub Risan 2011 danas organizuje turnir, na kojem će još učestvovati Bijela i Mogren.

Risan i Bijela igraće od 10 sati, Bijela i Mogren od 11 i 30, a Risan i Mogren u 13 sati.

Za sve učesnike obezbjeđene su nagrade.

STRŠLJEN - KOTOR

akosarkaU 5. kolu Prve B crnogorske lige u košarci, Kotor sjutra gostuje ekipi Stršljena u Plavu.

Utakmica u Hali sportova počinje u 15 sati.

LUKA BAR - GIMNAZIJALAC

1AAodbojkaU 7. kolu Prve lige odbojkašica kotorski Gimnazijalac danas gostuje ekipi Luke Bar.

Utakmica počinje u 17 i 30.

DRUGO KOLO LAZURE NOVSKE TRAIL LIGE

1aaorjen outdor 21 11Drugo kolo LAZURE novske sky MINI trail lige, u organizaciji Orjen Outdoor i AK Niskogorci biće održano danas na stazi Topla - Ilinica / Mokrine - Topla sky MINI race.

Prijave se primaju do 9 i 30 na Toploj, kod Kineskog restorana.

Staza je dugačka 9,2 km, startnina je 5,00 eura, a više informacija na 069 603 389.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeId4dabe99c80

ŠETAČKA TURA „GRANICOM CARSTAVA“

1aadov vrh"Pozivamo vas 25. novembra (subota) na novu šetačku turu: Mojdež-Porobići-Lazarevići-Vidov vrh, koja se u okviru zimskog programa Orjen, planina kraj mora, organizuje prvi put. Ovaj kraj se može podičiti kulturnim pejzažem starim više vjekova, ali isto tako i obiljem istorijskih događaja - ustanci, bitke, crtanje čudnih granica, gradnja puteva i crkava.
 
Okupljanje je u 8:30 na raskrsnici u Mojdežu 'kod koša' (odvajanje za Porobiće). Prvo se izlazi u zaseok Porobići, lociran na veoma lijepom uzdignutom mjestu, sa odličnim pogledom. Ima dobro očuvan ruralni ambijent i tradicionalnu kamenu arhitekturu. Zatim se izlazi na mokrinski zaseok Lazarevići, koji je već dublje u unutrašnjosti, više okrenut planinskom zaleđu. Takođe još uvijek čuva izvorni arhitektonski sklop. Jedna od starina je i kaptaža izvora Tvorađa, koja je naredna usputna tačka ka cilju, 783 m visokom Vidovom vrhu. Mjesto je poznato po crkvi-Lazarici, vrijednim arheološkim ostacima, burnoj istoriji i odličnom pogledu koji se pruža na veliki dio crnogorske obale i primorskih planina, na sam Orjen, kao i susjedne Konavle.
View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeIdccc7b8e9df
Read more: ŠETAČKA TURA „GRANICOM CARSTAVA“

SERVISNE INFORMACIJE

SERVISNE INFORMACIJERadovi na javnoj rasvjeti

Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora do 7.decembra izvodi radove na izgradnji javne rasvjete pored magistralnog puta od Kavalina do Ljute. U tom periodu saobraćaj će se odvijati u jednom smjeru, uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Kino

U okviru manifestacije „Dani argentinskog filma" večeras u 20 sati u kinu Boka biće prikazan film „ZIDOVI". Ulaz je slobodan.

Letovi

Avion „Montenegroerlajnsa" iz Tivta za Beograd danas leti u 13.50 sati – obavještavaju iz turističke agencije „Vizin travel".

Dom zdravlja

U Hitnoj službi Doma zdravlja u Dobroti danas do 19 sati radi doktor Čobaj, a do sedam ujutru doktorka Radonjić. Na dječijem odjeljenju dežurna je doktorka Đurović.

Vrijeme

Danas će, prema riječima meteorologa, biti promjenljivo oblačno, poslijepodne postepeno povećanje oblačnosti. Vjetar južnih smjerova, slab do umjeren, na primorju mjestimično pojačan. Najviša dnevna temperatura vazduha do 17 stepeni.

TRINAESTO SKUPŠTINSKO ZASIJEDANJE 1. DECEMBRA

bizanti to koU palati Bizanti u petak 1. decembra biće održana XIII sjednica Skupštine Opštine Kotor.

Dnevni red:

Usvajanje Zapisnika sa IX, XI i XII sjednice Skupštine Opštine Kotor.

1. Predlog Odluke o podsticajima u razvoju poljoprivrede.
2. Predlog Odluke o visini, kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za finansiranje sporta.
3. Predlog Odluke o kupovini zemljišta radi privođenja namjeni saobraćajnice planirane DUP-om Prčanj (kat.parcela 266/4 KO Prčanj I).
4. Predlog Odluke o davanju saglasnosti na isplatu razlike ličnog dohodka lokalnim funkcionerima i službenicima visoko-rukvodnog kadra u grupi C.
5. Predlog Odluke o davanju saglasnosti na utvrđivanje dodatka na osnovnu zaradu lokalnim službenicima i namještenicima u Službi zaštite i spašavanja.
6. Predlog Odluke o davanju saglasnosti DOO "Vodovod i kanalizacija Kotor" na otvaranje žiro računa radi deponovanja finansijskih sredstava kao garancije za realizaciju Projekta za vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali, faza V1 Kotor.

Read more: TRINAESTO SKUPŠTINSKO ZASIJEDANJE 1. DECEMBRA

KREDIT CRNOGORSKE PLOVIDBE UVEĆAO BUDŽET ZA 9,2 %

1aabrodkotorPrijedlogom zakona o budžetu za narednu godinu za Ministarstvo saobraćaja i pomorstva predviđenoje 34,9 miliona eura, što je skoro tri miliona eura, odnosno 9,2 odsto više u odnosu na ovogodišnja izdvajanja. Do rasta budžetskih sredstava tog resora došlo je zbog povećanja predviđenih sredstava za oblast pomorstva i civilnog vazduhoplovstva, odnosno prvenstveno zbog obaveze Vlade da otplaćuje kredit Crnogorske plovidbe, kojim su prije sedam godina kupljena dva broda.

Za ovaj program predviđeno je 7,4 miliona eura, što je za 68 odsto više u odnosu na ovogodišnja izdvajanja za pomorstvo i civilno vazduhoplovstvo, koja su iznosila 4,4 miliona eura.

Najveći dio u ovoj potrošačkoj jedinici treba da bude potrošen za transfere institucijama, pojedincima, nevladinom i javnom sektoru. Ovi transferi planirani su u iznosu od 6,37 miliona eura, što je za 127,7 posto više u odnosu na ovogodišnja izdvajanja za te namjene, koja su iznosila 2,8 miliona eura.

Read more: KREDIT CRNOGORSKE PLOVIDBE UVEĆAO BUDŽET ZA 9,2 %

SARADNJA UDRUŽENJA I PROMOCIJA POMORSTVA

1AUNIJAPCGNa inicijativu Bokeljske mornarice 18. novembra u Kotoru održan je sastanak sa predstavnicima Udruženja pomoraca Crne Gore.

Na sastanku u Domu Mornarice učestvovali su admiral Antun Sbutega, viceadmiral Ilija Radović, predsjednik Odbora Mornarice za pomorske tradicije i predsjednik Sindikata pomoraca Crne Gore Saša Milošević, potpredsjednik Upravnog odbora Mornarice Branimir Maslovar, kao i predsjednik Unije pomoraca Crne Gore Neđeljko Radulović, predsjednik Skupštine Unije pomoraca Vlado Vučetić, podpredsjednik Unije pomoraca Goran Jablan, član Upravnog odbora Udruženja pomorskih kapetana Crne Gore Janko Milutin i član Udruženja pomorskih strojara Crne Gore Vasilije Kusovac.

Read more: SARADNJA UDRUŽENJA I PROMOCIJA POMORSTVA

STARI GRAD BEZ VODE DO 15 H

Zbog kvara na glavnom distributivnom cjevovodu, potrošači Starog grada biće bez vode danas do 15 sati. Ovo je Radio Kotoru saopšteno iz gradskog vodovoda.  

COSTA LUMINOSA OVJERAVA ZAVRŠETAK NAUTIČKE SEZONE

1AABRODCOSTALKruzer Costa Luminosa od 92.700 brt i 294 m isplovio je sinoć oko 20 h nakon višesatnog boravka na vezu uz gradsku rivu.

Prelijepi brod ove nautičke sezone često je dolazio u Kotor, a do kraja godine uploviće još pet puta, između ostalog i 28. decembra.

Izgrađen je 2009. u Trstu.

PREDSTAVNICI OPŠTINA KOTOR I TIVAT O RJEŠENJU ZA SANACIJU LOVANJE

1aalovanja radio tivatU prostorijama DOO „Komunalno" Kotor juče je održan drugi sastanak predstavnika Opština Tivat i Kotor sa ciljem iznalaženja rješenja za sanaciju prostora Lovanje. Na ovoj lokaciji se do sada palio otpadni materijal i ugrožavao život kako stanovnika Kavča, tako i Tivta.

Kako je za Radio Kotor danas kazao potpredsjednik Opštine Kotor Mišo Samardžić, do 4. decembra počev od sjutra, kontrolu nad ovim prostorom obavljaće kotorska Komunalna inspekcija i po potrebi policija, a nakon tog datuma Komunalna policija Tivta.

„Svaka radnja kojom bi se ubuduće ugrožavao pomenuti prostor i život ovdašnjih stanovnika biće sankcionisana, a biće pisane prekršajne kazne na licu mjesta. Budući da pomenuti prostor nije samo u vlasništvu Opštine Kotor, već i Opštine Tivat, te privatnih vlasnika, prioritetni zadatak radne grupe biće da geodetski utvrdi tačno o kojem se uzurpiranom prostoru radi, kako bi se stupilo u kontakt sa vlasnicima i dobila njihova saglasnost za sanaciju", pojasnio je Samardžić.
Pored predstavnika Opštine Kotor, sastanku su prisustvovali i predstavnici Opštine Tivat, predsjednik NVO „Bokeški Forum" Andrija Petković, te Žarko Radulović iz NVO „Eko centar Delfin".

Foto: Radio Tivat

KOMUNALNO KOTOR: HUMANITARNO-EDUKATIVNA AKCIJA

DOO "Komunalno Kotor" počelo je juče humanitarno- edukativnu akciju sakupljanja čepova i plastičnih boca.

Ovo preduzeće je uspostavilo saradnju sa udruženjem "Čep za hendikep" koji ovu akciju sprovodi već četiri godine u Srbiji, a "Komunalno Kotor" će biti njihov predstavnik za Crnu Goru.

Cilj akcije je da se od sakupljenih čepova obezbijede ortopedska pomagala za osobe kojima su neophodna, te da se na taj način doprinese boljem i kvalitetnijem životu osoba sa invaliditetom i članovima njihovih porodica, težeći ka maksimalnom izjednačavanju uslova njihovog života i rada.

JZU Opšta bolnica Kotor i JZU Specijalna bolnica za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković" iz Risna, kao i Udruženje paraplegičara Kotor će dostaviti spisak lica sa teritorije opštine Kotor kojima će biti obezbijeđena ortopedska pomagala.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeIda25fcebf40

Read more: KOMUNALNO KOTOR: HUMANITARNO-EDUKATIVNA AKCIJA

PRVA ZAŠTIĆENA RIBOLOVNA ZONA U JADRANU

1AAJabukaAdriaticNa 41. sesiji Generalne Komisije za ribarstvo Mediterana održanoj u Bečićima od 16.-20.10. 2017. godine donijeta je odluka GFCM/41/2017/3 o uspostavljanju Zaštićene ribolovne zone u Jabučkoj kotlini.

Shodno kodeksu odgovornog ribarstva UN – 1995, GFCM rezoluciji 40/2016/2 o srednjoročnoj strategiji (2017-2020) razvoju održivog ribarstva u Mediteranu i Crnom moru i pozivajući se na Ministarsku Deklaraciju sa Malte „MedFish4Ever" (tačka 38), Jabučka kotlina je prepoznata kao ekološka i biološka značajna oblast (EBSA- Ecollogically or Biologically Significant Area) u okviru Konvencije o biološkom biodiverzitetu.

Ova odluka uspostavlja Zaštićenu ribolovnu zonu u Jabučkoj kotlini u Jadranskom moru sa ciljem zaštite osjetljivih marinskih ekosistema, posebno zaštite demerzalnih resursa oslića i škampa, s obzirom da ovo područje predstavlja mjesto njihovog intenzivnog mrijesta.

Read more: PRVA ZAŠTIĆENA RIBOLOVNA ZONA U JADRANU

PROMOCIJA DRUGE KNJIGE DVA MINUTA KOTORA

1aapozdvaminutaPromocija druge knjige „Dva minuta Kotora" u izdanju Lokalnog javnog emitera Radio Kotor DOO biće organizovana večeras u 19 sati u Crkvi Svetog Duha (dvorana Muzičke škole).

Prisutne će pozdraviti direktorka Radio Kotora Vjera Banićević. Knjiga će obuhvatiti emitovane kolumne trećeg i četvrtog ciklusa, a kao i prethodna, biće izdata u neprofitabilne svrhe.

Podsjetimo, u prvom ciklusu radijskih kolumni svoja izlaganja imali su: Aleksandar Dender (arhitekta), Vlasta Mandić (arhitektica), Jovan Martinović (arheolog), Paula Petričević (filozofkinja) i Dragan Đurčić (dugogodišnji sportski i javni radnik, član Srpskog pjevačkog društva Jedinstvo). U drugom ciklusu autori radijskih kolumni bili su: Ratimir Martinović (pijanista), Jasminka Grgurević (konzervatorka, restauratorka), Antun Sbutega (crnogorski diplomata i univerzitetski profesor u Rimu), Dragana Lalošević (etnološkinja), Stevo Nikić (univerzitetski profesor) i Petar Pejaković (reditelj, predavač na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, direktor Festivala pozorišta za djecu). Treći ciklus započet je 7. septembra 2015. godine, a kolumnisti koji su se predstavili bili su: Petar Abramović (pravnik, dugogodišnji sportski radnik), Dušan Vuleković (reditelj, profesor na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju), Maja Mrđenović (pozorišna kritičarka), Snežana Pejović (arhivistkinja), Vladimir Perović (reditelj dokumentarnih filmova i predavač na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju) i Svetlana Dragojević (akademska slikarka). Četvrti ciklus kolumni započet je 15. avgusta 2016. godine i realizovan je do 12. juna 2017. godine. Učesnici ovog ciklusa bili su: Stevan Kordić (umjetnički fotograf i predavač na Fakultetu za pomorstvo), Marina Dulović (profesorka klavira), Đurđica Perović (dekanica Fakulteta za turizam i hotelijerstvo), Anita Mažibradić (profesorka francuskog jezika i arhivistkinja u penziji), Mirko Vičević (najtrofejniji crnogorski sportista), Vesna Mačić (naučna saradnica Instituta za biologiju mora) i Igor Brkanović (ekonomista).

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeId55d5eee9b1

Read more: PROMOCIJA DRUGE KNJIGE DVA MINUTA KOTORA

PREDSTAVA HIPERTENZIJA U KOTORU

1aahipertenzijaPozorišna predstava HIPERTENZIJA rađena u produkciji AREUS ARTA iz Vranja biće izvedena na Velikoj sceni kotorskog Kulturnog centra „Nikola Đurković" večeras u 20 sati.

Prema tekstu i režiji Svetislava Basare u predstavi glume Predrag Ejdus i Branislav Trifunović.

Prodaja ulaznica po cijeni od 6,00 eura biće na blagajni Kulturnog centra od 10h do 12h i od 18h do 20h.
Đaci, studenti i penzioneri imaju popust od 50 odsto na cijenu ulaznice.

DANI ARGENTINSKOG FILMA

1aArgentinski film-page-001JU Kulturni centar „Nikola Đurković" Kotor- kino „Boka" u saradnji sa Ambasadom Argentine organizuju Dane savremenog argentinskog filma, od danas do utorka 28. novembra.

Na repetoaru su filmovi: WAKOLDA, ZIDOVI, VRIJEME HRABROSTI, UKRADENO VINO I MOJE PRVO VJENČANJE.

Sve projekcije počinju od 20 sati, a ulaz je slobodan.

PROMOCIJE KNJIGA U RIZNICI SPC KOTOR

1ariznicaspckoSrpsko pjevačko društvo Jedinstvo Kotor (1839) prirediće u riznici Srpske pravoslave crkve Kotor večeras u 19 sati, promociju knjige prof. Slobodana Čurovića "Pravoslavni srpski kalendar", o kojoj će govoriti književnik hadži Radovan Radović.

O knjizi "Istraga Srba" govoriće autor Nikola Nenezić.

Gosti večeri: epski pjesnik Borislav Golubović, pjesnik hadži LJubisav Bjelić Morački.

Voditelj večeri - hadži Ljubisav Bjelić Morački.

ELEKTRONSKO ZAKAZIVANJE ZA LJEKARSKA UVJERENJA

1AAdomzdravljaspoljaObavještavaju se svi zainteresovani pomorci da je u Domu zdravlja Kotor od nedavno moguće zakazivanje ljekarskog pregleda elektronskim putem.

Na taj način proces ljekarskog pregleda kao i izdavanje ljekarskog uvjerenja za pomorce moguće je obaviti u toku jednog radnog dana.

Više detalja na internet stranici Unije pomoraca Crne Gore www.unijapomoraca.com

VEČE MIRAŠA MARTINOVIĆA U SPLITU

1aamiras martinovicZajednica Crnogoraca Split i Gradska knjižnica Marko Marulić organizuju 27. novembra 2017. veče crnogorskog književnika Miraša Martinovića, u okviru projekta Crnogorci Splitu 2017. godine.

O Martinovićevom djelu, koje čini korpus od davadeset knjiga raznih žanrova, među kojima najviše poezija i romani, govoriće hrvatski akademik Tonko Maroević i redovna profesorka Odjela za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru dr Vanda Babić.

U muzičkom dijelu će učestvovati Mješoviti pjevački zbor Zajednice Crnogoraca Split „Crnogorske Zore".

Veče će biti održano u knjižnici Marulić, sa početkom u 18 časova.

Foto:internet

SERVISNE INFORMACIJE

SERVISNE INFORMACIJERadovi na javnoj rasvjeti
Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora do 7.decembra izvodi radove na izgradnji javne rasvjete pored magistralnog puta od Kavalina do Ljute. U tom periodu saobraćaj će se odvijati u jednom smjeru, uz postavljenu semaforsku signalizaciju.

Kino
U okviru manifestacije „Dani argentinskog filma" večeras u 20 sati u kinu Boka biće prikazan film Wakolda. Ulaz je slobodan.

Dom zdravlja
U opštoj službi Doma zdravlja u Dobroti do 14 sati rade doktorke Radošević, Maslovar i Božović, a od 14 do 21 sat doktorka Perović i doktor Todorović.
U hitnoj službi do 19 sati doktorka Radonjić,a od 19 do 7 sati ujutru doktorka Uljarević.
U dječjem dispanzeru do 14 sati rade doktorke Mačić i Čelebić, a od 14 do 21 doktorka Đurović. U ginekološkoj ambulanti radi doktorka Radoman.
U Domu zdravlja u Industrijskoj zoni do 14 sati radi doktorka Popović, a u Risnu doktorka Bakić.

Vrijeme
Danas će, prema riječima meteorologa, biti pretežno sunčano.Najviša dnevna temperatura vazduha do 17 stepeni.

ODRŽANA CENTRALNA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA

1aajavnarasbudzet17Centralna javna rasprava o Nacrtu odluke o budžetu Opštine Kotor za 2018. godinu održana je juče u zgradi Skupštine opštine Kotor.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić je Odlukom broj 0101-17307 od 06.11.2017. godine utvrdio Nacrt odluke o budžetu Opštine Kotor za 2018. godinu, koji je na javnoj raspravi. Planirani budžet Opštine Kotor za 2018. godinu iznosi 20.979.000,00 €.

Nacrt naznačene odluke objavljen je na internet sajtu Opštine Kotor www.opstinakotor.com i dostavljen: odbornicima Skupštine opštine Kotor, mjesnim zajednicama, organima lokalne uprave i potrošačkim jedinicama budžeta.
Na centralnoj javnoj raspravi govorili su: sekretar Sekretarijata za lokalne prihode, budžet i finansije Petar Đakonović, pomoćnica sekretara za finansije Nada Vučković, potpredsjednica Opštine Kotor Ljiljana Popović Moškov, sekreterka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Jelena Vukasović i sekretar Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Vladimir Bujišić.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeId0ac6894ac4

Read more: ODRŽANA CENTRALNA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA

DOBROTSKE PJESMARICE AUTORKE ALEKSANDRE TOMOVIĆ

1AAPJESMARICE221117Povodom proslave 21. Novembra - Dana opštine Kotor u kinu „Boka" u Starom gradu sinoć je održana promocija publikacije "Dobrotske pjesmarice" autorke Aleksandre Tomović.

Na promociji su pored autorke, govorili sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Jelena Vukasović, te bibliotekarke Gradske biblioteke i čitaonice Kotor Ružica Danilović i Jasmina Bajo.

"Ovdje sam sa posebnim zadovoljstvom, ali i odgovornošću. Zadovoljstvom zato što je o književnosti pisala i brinula jedna mlada osoba koju znam, a odgovornošću zato što je obaveza mene i svih donosilaca političkih odluka da podstičemo i ohrabrujemo društvenu odgovornost u domenu kulture i kulturnog naslijeđa" – kazala je Vukasović.

Knjiga "Dobrotske pjesmarice" je, ističe Vukasović, štampani naučni, magistarski rad koji tretira nedavno otkrivene dobrotske pjesmarice od 17. do 19. vijeka, uglavnom pjesme o moru i plovidbi.

Od posebnog je značaja, dodaje ona, što su pjesme pisane narodnim jezikom i dobrotskim dijalektom.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeId9636097693

Read more: DOBROTSKE PJESMARICE AUTORKE ALEKSANDRE TOMOVIĆ

REGIONALNA KONFERENCIJA - ZAŠTITI I POŠTUJ

1aaregkonf"Regionalna konferencija Zapadnog Balkana - Zaštiti i poštuj – čuvajmo ljudska prava" biće organizovana danas i sjutra u Podgorici (hotel Centre Ville).

Konferenciju organizuje Misija OEBS-a u Crnoj Gori u saradnji sa Kancelarijom zaštitnika ljudskih prava Crne Gore i Agencijom za elektronske medije. Prisutne će na početku pozdraviti ambasadorka Mariz Daviet (Maryse Daviet) – šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori, zatim predsjedavavajući OEBS-a, zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Šućko Baković, direktor Agencije za elekronske medije Crne Gore Abaz Džafić te predstavnik UNICEF-a za Crnu Goru Osama Makavi Kogali (Osama Makkawi Khogali). Početak je u 9.30.

Page 1 of 440

opstina-kotor2

radiokotor160x200

Banner2

ton-i-slik

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

facebook

uzivo

pele

KotorArt-logo

7293493
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
2025
4871
40846
5559285
132817
155455
7293493

Vaša IP: 157.55.39.201
Vrijeme: 2017-11-25 10:37:36
Go to top