KONTROLA KVALITETA MORSKE VODE

BOKA GlavatiRezultati anlize kvaliteta morske vode duž crnogorskog primorja za 100 javnih kupališta, koje je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 13. do 14. septembra, pokazali su da je na 81% kupališta kvalitet morske vode bio klase K1, dok je na 19% kupališta bio klase K2.

Analiza je pokazala da je u opštini Ulcinj, od ukupno 16 kupališta, voda bila kvaliteta klase K1 na njih 12, dok je na 4 kupališta voda bila kvaliteta K2. U opštini Bar, od ukupno 12 kupališta na kojima se vršilo uzorkovanje, na njih 8 voda bila kvaliteta klase K1, dok je na 4 kupališta voda bila klase K2. U opštini Budva, od ukupno 27 kupališta, na njih 26 kvalitet morske vode je bio klase K1, dok je na jednom kupalištu voda bila klase K2. Analizom je potvrđeno da je na svim kupalištima u opštini Tivat, kojih je ukupno 9, voda bila odličnog K1 kvaliteta.

Od ukupno 15 kupališta na kojima se vršilo uzorkovanje u opštini Kotor, na njih 12 voda je bila klase K1, dok je na 3 kupališta voda bila klase K2.

Read more: KONTROLA KVALITETA MORSKE VODE

ČESTITKA GRADONAČELNIKA POVODOM JEVREJSKE NOVE GODINE

a17jokic222Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić čestitao je Jevrejsku novu godinu predsjedniku Jevrejske zajednice Crne Gore Jaši Alfandariju i svim pripadnicima te zajednice.

U čestitki povodom povodom Roch Hashanah predsjednik Jokić je poželio svim pripadnicima Jevrejskog naroda da u novoj godini uživaju u dobrom zdravlju, miru i zadovoljstvu, uz sreću i napredak te ostvarenje ličnih i poslovnih uspjeha.

Predsjednik Jokić je takođe izrazio nadu u dobru buduću saradnju Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i Opštine Kotor.

JAVNI POZIV ZA IZBOR PREDSTAVNIKA/CA NVO U SASTAV KOMISIJE

aopstina ko 15U skladu sa članom 8. Odluke o visini, kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama („Sl. list Crne Gore - opštinski propisi" br. 39/17 od 11.09.2017.godine), Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor upućuje JAVNI POZIV ZA IZBOR PREDSTAVNIKA/CA NEVLADINIH ORGANIZACIJA U SASTAV KOMISIJE.

1. Pozivaju se nevladine organizacije sa sjedištem u opštini Kotor, registrovane do dana objavljivanja ovog javnog poziva, da predlože dva predstavnika/ce u sastav Komisije za raspodjelu sredstava NVO.
2. Nevladina organizacija koja predlaže kandidata/kinju u sastav Komisije mora obavljati djelatnost shodno uslovima propisanim u članu 3. Odluke.
3. Kandidata/kinju za člana/icu Komisije može da predloži nevladina organizacija koja ispunjava sljedeće uslove:
- da je upisana u Registar nevladinih organizacija;
- da je registrovana na teritoriji Crne Gore i da ima sjedište u opštini Kotor;
- da je u prethodnoj godini realizovala jedan ili više projekata, učestvovala u najmanje jednoj kampanji ili realizovala najmanje dvije jednokratne akcije;
- da članovi organa upravljanja nevladine organizacije nisu odbornici/e, poslanici/e, članovi/ce organa upravljanja političkih partija, javni/e funkcioneri/ke, rukovodioci/teljke u javnim ustanovama i privrednim društvima čiji je osnivač Država ili Opština.

Read more: JAVNI POZIV ZA IZBOR PREDSTAVNIKA/CA NVO U SASTAV KOMISIJE

JAVNI KONKURS ZA RASPODJELU BUDŽETSKIH SREDSTAVA ZA NVO

1ako denis scepetov 17Na osnovu člana 5. Odluke o visini, kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama („Sl. list Crne Gore - opštinski propisi" br. 39/17 od 11.09.2017.godine), Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor raspisuje: JAVNI KONKURS za raspodjelu budžetskih sredstava namijenjenih finansiranju nevladinih organizacija u opštini Kotor za 2017. godinu.

Pozivaju se nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori sa sjedištem u opštini Kotor, koje su registrovane do dana objavljivanja ovog Konkursa, da dostave svoje prijave na konkurs, za raspodjelu sredstava budžeta namijenjenih finansiranju NVO u opštini Kotor za 2017. godinu. Prijave se podnose u roku od 30 dana od dana objavljivanja konkursa.

Prijavu na konkurs mogu podnijeti i NVO registrovane u Crnoj Gori, koje imaju sjedište van opštine Kotor, ali kandiduju projekte koji su od značaja za opštinu Kotor, realizuju se na njenoj teritoriji i imaju sporazum o partnerstvu sa NVO iz opštine Kotor (ugovor potpisuje i za realizaciju odgovara NVO iz Kotora).

Shodno odluci Sekretarijata, nadležna Komisija odlučivaće o projektima koje NVO kandiduju iz sljedećih oblasti:
Zaštita ljudskih prava, posebno ranjivih grupa kao što su mladi, žene i stari; Zaštita prirode, ekologija, održivi razvoj, zaštita prostora, podizanje nivoa urbane kulture i čuvanje graditeljskog nasljeđa; Borba protiv korupcije i borba protiv svih vrsta nasilja;
Socio-humanitarne djelatnosti (pomoć starim i nemoćnim, pomoć djeci sa posebnim potrebama, inkluzija ranjivih grupa);
Afirmacija starih zanata ovog kraja (vez, izrada nakita, izrada drvenih barki, izrada narodnih nošnji, izrada instrumenata na tradicionalni način i slično); Tradicija, kulturno nasljeđe i čuvanje od zaborava običaja ovog kraja kroz muziku, ples, igru i tradicionalnu kuhinju;
Omladinska politika, uključivanje mladih u zajednicu i rješavanje problema mladih (edukacija, zapošljavanje, volonterizam, nasilje u porodici, inkluzija i slično); Afirmacija opštine Kotor i van njenih granica putem nekomercijalnih vidova informisanja o bitnim aspektima života (obrazovnom, zdravstvenom, komunalnom, kulturnom, političkom, sportskom); Zaštita životinja.

Foto: Denis Scepetov

Read more: JAVNI KONKURS ZA RASPODJELU BUDŽETSKIH SREDSTAVA ZA NVO

JAVNA RASPRAVA O PROGRAMSKIM SADRŽAJIMA RADIO KOTORA

RADIO KOTOR SAJTLokalni javni emiter Radio Kotor DOO na osnovu Odluke Savjeta Lokalnog javnog emitera Radio Kotor DOO, na sjednici održanoj 05. 09. 2017. godine, raspisuje javnu raspravu o „Predlogu programskih obaveza Lokalnog javnog emitra Radio Kotor DOO za 2018. 2019. i 2020. godinu", u periodu od 10. 09. do 25. 10. 2017. godine.

Izmjene i dopune Zakona o elektronskim medijima („Sl. list CG", br. 55/16), kojima se precizno reguliše pitanje pružanja javnih usluga i finansiranja javnih emitera, stupile su na snagu 01. septembra 2017. godine.

Članom 76a Zakona o elektronskim medijima pripisano je da je „javni emiter dužan da pripremi Predlog programskih obaveza za ugovorni period i o njemu sprovede javnu raspravu u trajanju od 45 dana, kako bi se javnost izjasnila o tome ispunjavaju li predložene programske obaveze kriterijume propisane članom 74 Zakona o elektronskim medijima".

U skladu sa navedenim, Lokalni javni emiter "Radio Kotor" DOO pristupa aktivnostima u realizaciji javne rasprave u okviru kojih na sajtu www.radiokotor.com predstavlja „Predlog programskih obaveza Lokalnog javnog emitra Radio Kotor DOO za 2018. 2019. i 2020. godinu".

U palati Bizanti u srijedu 25. 10. 2017. u okviru javne rasprave, održaće se centralna javna rasprava.

Predlozi se mogu slati putem mejla This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i poštom na adresu Radio Kotor Stari grad br. 320 (zgrada Fakulteta za turizam i hotelijerstvo).

Više informacija putem telefona 032 325 842 i 325 843.

Pozivaju se zainteresovani/e građani/ke da uzmu učešća u javnoj raspravi, daju svoje primjedbe, predloge, mišljenja i sugestije na „Predlog programskih obaveza Lokalnog javnog emitra Radio Kotor DOO za 2018. 2019. i 2020. godinu".

PREDLOG PROGRAMSKIH OBAVEZA LOKALNOG JAVNOG EMITERA RADIO KOTOR DOO ZA 2018. 2019. I 2020 GODINU

Read more: JAVNA RASPRAVA O PROGRAMSKIM SADRŽAJIMA RADIO KOTORA

DANI EVROPSKOG FILMA U KOTORU

Dani evro filma 2017 Kotor webJavna ustanova Kulturni centar „Nikola Đurković" – kino „Boka" u saradnji sa EU Info centar iz Podgorice od sjutra (četvrtak 21.) do subote (30. septembra) organizuju manifestaciju „Dani evropskog filma".

Na repertoaru je deset filmova iz Italije, Danske, Njemačke, sa Kipra, iz Holandije, Portugalije, Mađarske, Slovačke, Švedske i Francuske.

Sve pojekcije u kinu „Boka" počinju u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Filmovi će se prikazivati po sljedećem rasporedu:

21. septembar – Italija – "Uši"
Crna komedija o muškarcu koji se jednog jutra budi sa neprijatnim zvukom u ušima. Na frižideru nalazi poruku na kojoj piše: „Tvoj prijatelj Luigi je umro. P.S. Uzela sam auto." No, on nema predstavu ko je Luigi — jedan od onih dana koji vam zauvjek promijene život.
Režija: Alessandro Aronadio
Scenario: Alessandro Aronadio, Valerio Cilio
Glumci: Daniele Parisi, Silvia D'Amico, Rocco Papaleo
Godina proizvodnje: 2016
Trajanje: 90 min
22. septembar – Danska – "Tiho srce"
Tri generacije porodice se okupljaju tokom vikenda da se oproste od voljene Esther. Odluka smrtno bolesne majke da prekrati svoje muke, teško pada ćerkama. Dok na površinu izbijaju neraščišćeni računi, teško je pomiriti razlike i pružiti podršku.
Režija: Bille August
Scenario: Christian Torpe
Glumci: Ghita Nørby, Paprika Steen, Danica Ćurčić
Godina proizvodnje: 2014
Trajanje: 97 min

Read more: DANI EVROPSKOG FILMA U KOTORU

DIREKTOR POMORSKOG MUZEJA ANDRO RADULOVIĆ GOST 032

032Direktor Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor Andro Radulović biće gost emisije "032" Radio Kotora danas od 10 sati.

Razgovor će voditi Sanja Čavor, a pitanja možete postavljati putem brojeva telefona 032 325 842 i 325 843, kao i putem mejla This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

PRVI PORAZ BOKELJA OVE SEZONE

1abokelj190917Bokelj je doživio prvi poraz u Drugoj crnogorskoj ligi ove sezone.

Kotorani su u odloženom meču 7. kola, juče pred svojim navijačima, izgubili od Igala 1-0, a strijalac za goste bio je Đukanović.

Izabranici Marka Vidojevića sada su drugi na tabeli iza lidera ekipe Berana.

Interesantno je da su u ovom kolu na svim utakmicama slavili gosti.

Rezultati: Bokelj - Igalo 0-1, Jezero - Berane 0-2, Otrant-Olimpik - Lovćen 0-1, Čelik - Ibar 1-2, Jedinstvo - Mladost Lješkopolje 1-4, Cetinje - Mornar 0-3.

Bokelj u narednom kolu gostuje ekipi Mladosti Lješkopolja.

SERVISNE INFORMACIJE

Kino
Španska komedija „Sad ili nikad" prikazuje se u kinu „Boka" još večeras u 20 sati.
Ulaznica košta 2 eura.
Letovi
Avion "Montenegroerlajnsa" sa tivatskog aerodroma za Beograd leti danas u 16.30, a „Er Srbije"
u 15.15 i u 18.30. Avioni "Montenegroerlajnsa" iz Beograda za Tivat polijeću u 15.15 i u 18.30, a "Er Srbije" u 09.40 i u 17 sati i 55 minuta, obavještavaju iz turističke agencije „Vizin travel".
Dom zdravlja
U opštoj službi Doma zdravlja u Dobroti, danas do 14 sati rade doktorke Radošević, Maslovar, Perović, od 14 do 21 sat doktorke Đonović i Božović.
U hitnoj službi do 19 sati dežurna je doktorka Ušaku, a od 19 do 7 sati ujutru biće doktor Ćorić.
U dječjem dispanzeru do 14 sati radi doktorka Mačić, a od 14 do 21 biće doktorka Đurović.
U Domu zdravlja u Industrijskoj zoni do 14 sati je doktorka Popović, a u Risnu doktorka Bakić i pedijatar dr čelebić
Vrijeme
U Kotoru ovoga jutra oblačno i duva slab jugozapadni vjetar. Temperatura vazduha u 6 sati iznosila je 20 stepeni, relativna vlažnost vazduha 67 procenata, vazdušni pritisak 1010 milibara,
U Crnoj Gori će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša, a lokalno i pljuskovi praćeni grmljavinom.
Vjetar mjestimično umjeren do pojačan, južnih smjerova.
Jutarnja temperatura vazduha od 7 do 18, najviša dnevna od 12do 23 stepena.

PREDSTAVLJEN PROJEKAT O UPRAVLJANJU INFRASTRUKTURNIM SREDSTVIMA

1a vodovd prezentacijaPreduzeće DOO „Vodovod i kanalizacija Kotor" započelo je realizaciju projekta "Asset Management - upravljanje infrastrukturnim sredstvima" koji se realizuje u saradnji sa Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju GIZ, Međunarodnim udruženjem vodovodnih preduzeća u slivu rijeke Dunav i Udruženjem vodovoda Crne Gore.

Na sastanku pod nazivom "Asset Management Susreti" održanom danas u Palati Bizanti u Starom gradu, rukovodstva okolnih vodovodnih preduzeća upoznata su sa radom na tekućem projektu "Asset Management – Savjeti preduzećima vodovoda jugoistočne Evrope".

Govorili su: potpredsjednik Opštine Kotor Milivoje Samardžić, izvršni direktor DOO "Vodovod i kanalizacija" Kotor Safet Luković, predstavnik Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ) Christophe di Marco i predstavnica Međunarodnog udruženja vodovodnih preduzeća u slivu rijeke Dunava (IAWD) Violeta Wollf.
Prisutne je na samom početku pozdravio potpredsjednik Opštine Kotor Milivoje Samardžić poželjevši im dobrodošlicu u grad Kotor, te uspješnu realizaciju projekta.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeIdc8daffb1f0

Read more: PREDSTAVLJEN PROJEKAT O UPRAVLJANJU INFRASTRUKTURNIM SREDSTVIMA

OPŠTINA KOTOR UČESNIK KONFERENCIJE O NACIONALNOM BRENDIRANJU

1ABRENDKOTORČetvrtoj konferenciji o nacionalnom brendiranju u Kolašinu, koja počinje danas, prisustvovaće potpredsjednica Opštine Kotor Ljiljana Popović Moškov.

Prema njenim riječima, Opština Kotor je, na poziv Ministarstva ekonomije da predloži nešto od svog potencijala što bi moglo da predstavlja nacionalni brend, odnosno nešto po čemu bi Crna Gora bila prepoznata u svijetu, uradila svoj projekat, koji će od danas do četvrtka, 21. septembra, putem prezentacije, iznijeti te dati sve potrebne odgovore u diskusiji koja će uslijediti.

„Vjerujem da su ogranizatori bili iznenađeni kada su dobili naš prijedlog. Čuli smo se sa kolegama iz ostalih crnogorskih opština koje će uzeti učešće u ovoj Konferenciji. Za razliku od njih koje su predlagale po sedam ili osam, pa ćak i više potencijala svoje opštine koji bi mogli da budu nacionalni brend, mi smo se odlučili za jedan" – rekla je Moškov istaknuvši da je Opština Kotor predložila da čitav grad Kotor bude nacionalni brend Crne Gore.

Da bi nešto bilo brend, ističe Moškov, mora da ima sledeće karaktersitike: da bude jedinstveno, neponovljivo i autentično.

Read more: OPŠTINA KOTOR UČESNIK KONFERENCIJE O NACIONALNOM BRENDIRANJU

PRIORITET ODRŽAVANJE JAVNE RASVJETE I UŠTEDA STRUJE

1ARASVJETAJAVNAKAMPTekuće održavanje javne rasvjete (JR) u 2017. godini, kao posljedica raznih kvarova i oštećenja na postojećim rasvjetama, planirano je kao i ranijih godina kao redovna aktivnost, predviđeno je Programom rada Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora za 2017.godinu.

Za održavanje JR planira se iznos od 160.000,00 €.

Za izmirenje obaveza po osnovu utroška električne energije na JR predviđa se iznos od 250.000,00 €.

"Nastavlja se sa primjenom koncepta racionalizacije potrošnje prema kojem se, ugradnjom odgovarajuće opreme na mreži, isključuje ili redukuje rad rasvjete u drugom dijelu noći. U narednom periodu pored uobičajenih radova na održavanju JR predviđeni su i sljedeći radovi: farbanje stubova, zamjena svjetlosnih tijela , zamjena Hg svjetiljki Na svjetiljkama, zamjena jednotarifnih brojila dvotarifnim.

Read more: PRIORITET ODRŽAVANJE JAVNE RASVJETE I UŠTEDA STRUJE

STUB U LEŽEĆEM POLOŽAJU

1adobrota setaliste stub lezeciVeć tri dana na šetalištu u Dobroti stub ulične rasvjete je u ležećem položaju, a još uvijek niko od nadležnih nije ništa preduzeo, kako bi bio vraćen u prvobitno stanje.

Nadamo se da će svijetlo nadjačati mrak i da će zaduženi za popravku obaviti svoj posao brzo i kvalitetno.

OD 1. OKTOBRA SA RECEPTOM I U PRIVATNE APOTEKE

apotekaGrađani će od 1. oktobra moći sa receptom da uzimaju ljekove u privatnim apotekama, saopštio je direktor Fonda Sead Čirgić.

Kako je naveo, Fond za zdravstveno osiguranje do kraja ove sedmice potpisaće ugovore sa 168 apoteka.

U tom cilju, u okviru nastavka Projekta "Sa receptom u privatne apoteke", u Fondu za zdravstveno osiguranje 13.09.2017. godine počela je obuka farmaceuta za korišćenje namjenske aplikacije za realizaciju recepata u privatnim apotekama.

Obuku realizuju zaposleni Fonda za zdravstveno osiguranje u saradnji sa partnerskom firmom i trajaće do 19.09.2017. godine.Foto-internet

Read more: OD 1. OKTOBRA SA RECEPTOM I U PRIVATNE APOTEKE

KOMUNALNO KOTOR: POZIV ZA EVIDENTIRANJE KORISNIKA

1AKOMUNALNO KAMIONObavještavaju se građani, vlasnici kuća, stanova i poslovnih prostora koji nisu prijavljeni kao korisnici usluga DOO „Komunalno Kotor" za odvoz smeća, da dokaz o površini prostora, list nepokretnosti i/ili rješenje prilože Službi za naplatu svakog radnog dana od 8 do 13 sati, najkasnije do 30. septembra.

„Svi korisnici naših usluga koji ne pristupe evidentiranju biće zaduženi da plate iznos za period od dana korišćenja objekta. Evidenciju neprijavljenih korisnika preduzeće će obaviti u saradnji sa nadležnim sekretarijatima opštine, kao i opštinskim preduzećima čije usluge koriste građani-korisnici komunalnih usluga. Detaljnije informacije mogu se dobiti na broj telefona 032/325- 677 ili na broj Službe za javno informisanje 032/327-954", navodi se u obavještenju DOO „Komunalno Kotor".

PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA RAD U POLICIJI

1APOLICIJA RTCGMinistarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Policijskom akademijom u Danilovgradu i Zavodom za zapošljavanje Crne Gore organizuje program obrazovanja - Osposobljavanje za rad u Policiji".

Javni poziv objavljen je danas (19. septembar) na sajtu Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva unutrašnjih poslova. Poziv je otvoren do 26. septembra. Osposobljavanje za rad u Policiji mogu pohađati kandidati sa crnogorskim državljanstvom - do 28 godina, sa završenom četvorogodišnjom srednjom školom i položenim ispitom za vozača ,,B'' kategorije. Među uslovima je psihofizička sposobnost, da lice nije kažnjavano i da se protiv njega ne vodi krivični postupak za krivična djela koja se gone po službenoj dužnosti kao i da je dostojno za obavljanje policijskih poslova. Prijave za Program osposobljavanja predaju se biroima rada, prema mjestu prebivališta podnosioca prijave. Obrazac za prijavljivanje na konkurs za Osposobljavanje za rad u Policiji se može preuzeti sa sajta Zavoda za zapošljavanje http://www.zzzcg.me" – stoji u saopštenju Biroa rada Herceg Novi.

Foto-RTCG

KONCERT UČENIKA MUZIČKE ŠKOLE STEVAN MOKRANJAC

1akoncert mokranjacKoncert učenika sa odsjeka za tradicionalnu muziku Srednje muzičke škole "Stevan Mokranjac" iz Kraljeva iz klase dr Zlate Marjanović biće održan u petak 22. septembra sa početkom u 19.30 u koncertnoj dvorani kotorske Muzičke škole – u crkvi Sv. Duha.

Organizatori su Festival klapa Perast i Muzička škola "Vida Matjan" iz Kotora.

PROMOCIJA KNJIGE DON NIKO LUKOVIĆ, 130 GODINA OD ROĐENJA

1adon niko lukovicPromocija knjige "Don Niko Luković, 130 godina od rođenja", u organizaciji Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor održaće se u petak 22. septembra u 19 sati.

U pitanju su radovi objavljeni u Godišnjacima Pomorskog muzeja.

O knjizi će govoriti Andro Radulović, direktor ove ustanove i monsinjor Anton Belan.

U muzičkom dijelu programa nastupiće profesorka violine Mileva Krivokapić.

OSTAVI AUTO - NAPRAVI ĐIR

1ADAN BEZ AUTOMOBILAPovodom Svjetskog dana bez automobila 22. septembra, grupa građana u saradnji sa civilnim sektorom iz Kotora organizuje akciju „Ostavi auto – napravi đir".

U pitanju je akcija kojom se Kotor i ove godine pridružuje velikom broju gradova u svijetu, sa ciljem promovisanja zdravijih načina života i očuvanja sredina u kojima živimo, a biće organizovana u petak od 17.30 do 18.30 na potezu Gradski park – kružni tok.

„Pozivamo sugrađane da parkiraju automobile i naprave đir sa nama" – poručuju organizatori.

„Budi i ti dio ove priče kojom se podiže svijest građana o potrebi stvaranja ljepših i zdravijih gradova i pridruži nam se ovog petka od 17.30 u Gradskom parku kao mjestu okupljanja. Šetaćemo,voziti rolere i bicikla na potezu Gradski park - Kružni tok sve do 18.30. Izvedite djecu, prošetajte kućne ljubimce. OSTAVI AUTO - NAPRAVI ĐIR" - pokažimo da može i drugačije" – stoji u pozivu koji nam je proslijeđen.

BESPLATNI KURSEVI ITALIJANSKOG JEZIKA ZA DJECU

1a zajednica italijanaZajednica Italijana Crne Gore organizuje besplatne kurseve italijanskog jezika za djecu u Kotoru.

Prijavljivanje se obavlja putem broja telefona 325-292, svakog radnog dana od 9 do 13 sati ili na broj 069 234 557.

Nivo kursa će zavisiti od interesovanja i broja prijavljene djece određenog uzrasta.

HUMANITARNA AKCIJA RAČUNAJTE NA NAS

1amestar i furestaAkcija prikupljanja sredstava za kupovinu alata za opremanje stolarske radionice u Specijalnoj bolnici za psihijatriju u Kotoru koja se koristi u svrhu radno-okupacione terapije je u toku – saopšteno nam je iz NVO "Meštar i furešta".

Naime, pomenuta nevladina organizacija realizuje projekat "Računajte na nas", koji je podržan od strane Fonda za aktivno građanstvo.

"Volonteri NVO Meštar i furešta su tokom vikenda prikupljali novac ispred glavnih gradskih vrata u Kotoru, a novac je i sada moguće donirati i to putem donatorske kutije koja se nalazi u Frizerskom studiju Meštri o' kose u Starom Gradu do kraja ove radne nedjelje ili uplatom na žiro racun NVO Meštar i furešta 525-5497-43 sa naznakom - Donacija za bolnicu.

Cilj ovog projekta je da se pacijenti sa odjeljenja za liječenje bolesti zavisnosti osposobe za rad sa drvetom i alatima za njegovu obradu kako bi nakon završetka liječenja bili konkurentniji na tržištu rada" – stoji u saopštenju NVO "Meštar i furešta".

UPIS U ŠKOLU KOŠARKE KOTOR

1akk kotor upisKošarkaški klub „Kotor" obavlja upis novih članova 2004. godište i mlađi u Školu košarke.

Sa djevojčicama će raditi trener Goran Vuković, a sa dječacima Boško Vukčević.

Treninzi su srijedom od 18 i 30 do 19 i 30, subotom od 17 do 18 i nedjeljom od 11 do 12 sati, u sali Osnovne škole „Njegoš" na Benovu.

DANAS BOKELJ - IGALO

afudbalbokelj17U zaostaloj utakmici 7. kola Druge fudbalske lige danas se u Kotoru sastaju Bokelj i Igalo.

Susret na Gradskom stadionu u Kotoru počinje u 15 i 30.

Prethodno su postignuti rezultati: Jezero-Berane 0-2, Otrant Olimpik-Lovćen 0-1, Jedinstvo-Mladost Lješkopolje 1-4, Cetinje-Mornar 0-5 i Mornar-Ibar 1-2.

REMI OMLADINACA GRBLJA I KOMA

1afootballlllllU 6. kolu Omladinske fudbalske lige Crne Gore Grbalj i Kom Eurozox u Radanovićima su odigrali 3-3.

Strijelci za "trikolore" bili su Stanišić dva gola i Kovačević jedan, a za goste Čabarkapa, Popović i Vujošević.

Grbalj je šesti na tabeli, a lider je Sutjeska.

U narednom kolu Grbalj gostuje Zeti.

PORAZ KADETA BOKELJA, POBJEDA GRBLJA

FootballU 6. kolu Kadetske fudbalske lige Crne Gore, Bokelj je u Golubovcima izgubio od Zete 1-0, a Grbalj je u Radanovićima bio bolji od Iskre 3-2.

Strijelci za domaću ekipu bili su Petar Pribilović, Đorđe Stešević i Nikola Gluščević.

Dvanaestoplasirani Bokelj u narednom kolu dočekuje Dečić, a Grbalj, koji zauzima deseto mjesto, gostuje sastavu Mladosti Lješkopolja.

VISOKE POBJEDE MLAĐIH KATEGORIJA BOKELJA I GRBLJA

FUDBAL SEPT 16U prvom kolu Južne fudbalske regije za pionire, Bokelj je u Kotoru pobijedio Otrant Olimpik 2-0.

Strijelci za domaćina bili su Vasilije Jakovljević i Đorđe Perović.

Pjetlići Bokelja bili su bolji od svojih vršnjaka iz Ulcinja 11-1.

Golove za kotorski tim postigli su Luka Jašović 3, Balša Radević i Kristijan Perović po 2, Miloš Krivokapić, Đorđe Pajović, Danilo Perišić i Andrija Antović autogol, dok je jedini pogodak za goste djelo Ognjena Dulovića.

Pioniri Grblja pobijedili su u Radanovićima ekipu Orjena 4-1, golovima Nemanje Rozgaje, Đorđa Bogićevića, Bogdana Kaluđerovića i Ratka Pićana, dok je pogodak za novski tim dao Nikola Vuinović.
Pjetlići Grblja savladali su Orjen 7-1.
Golove za pobjednički tim dali su Ljubomir Đinović i Matija Kuč po 3, te Nemanja Bojanić 1, a za goste Luka Pestorić.

SERVISNE INFORMACIJE

Obavještenje za penzionere
Penzioneri zainteresovani za nabavku jagnjetine mogu se javiti svojim mjesnim udruženjima do 1. oktobra, radnim danima, osim petka. Kontakt telefon je 032 323 882. Jagnjeće meso se može kupiti na odloženo plaćanje od osam mjeseci, a prilikom prijave potrebno je priložiti člansku knjižicu i posljednji ček od penzije, saopšteno je iz Udruženja penzionera Kotor.
Kino
Španska komedija „Sad ili nikad" prikazuje se u kinu „Boka" večeras i sjutra u 20 sati. Cijena ulaznice je 2 eura.
Letovi
Avion "Montenegroerlajnsa" sa tivatskog aerodroma za Beograd leti danas u 8.15 i 16.30, a „Er Srbije" u 11.05 i 15.15. Avioni "Montenegroerlajnsa" iz Beograda za Tivat polijeću u 9.40 i u 17.55 a "Er Srbije" u 08.15 i u 17 sati i 5 minuta, obavještavaju iz turističke agencije „Vizin travel".
Dom zdravlja
U opštoj službi Doma zdravlja u Dobroti, danas do 14 sati rade doktorke Radošević, Maslovar i Perović, a od 14 do 21 sat doktorke Đonović i Božović.
U hitnoj službi do 19 sati dežuran je doktor Ćorić, a od 19 do 7 sati ujutru biće doktor Maslovski.
U dječjem dispanzeru do 14 sati rade doktorke Mačić i Čelebić, a od 14 do 21 sat biće doktorka Đurović. U ginekološkoj ambulanti tokom prijepodneva dežuran je doktor Vučetić.
U Domu zdravlja u Industrijskoj zoni do 14 sati je doktorka Popović, a u Risnu doktorka Bakić.
Vrijeme
U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, a uglavnom u kasnim popodnevnim satima i tokom noći, u južnim i centralnim predjelima, mjestimično kiša, pljuskovi i grmljavina. Vjetar mjestimično umjeren do pojačan, u sjevernim predjelima pojačan i jak, južnih smjerova. Najviša dnevna od 17 do 27 stepeni.

70 HILJADA EURA ZA SUBVENCIJE U POLJOPRIVREDI

1apoljoprivrednici17Sastanak predstavnika Opštine Kotor i Sekretarijata za preduzetništvo, komunalne poslove i saobraćaj sa poljoprivrednicima iz naše opštine održan je danas u Palati Bizanti.

Sastankom su predsjedavali potpredsjednica Opštine Kotor Ljiljana Popović Moškov i savjetnik za vodoprivredu i poljoprivredu Sekretarijata za razvoj preduzetništva u Opštini Kotor Budimir Vasić , a prisustvovali su poljoprivredni proizvođači sa područja kotorske opštine.
Kako je istaknuto, prethodnih godina nije bilo ovakvih sastanaka.
"Uveli smo neke novine, a to je, između ostalog, da pokažemo brigu o poljoprivrednicima u našoj opštini" – kazala je Moškov.
Sastanak je sadržao tri tačke dnevnog reda: upoznavanje sa poljoprivrednim proizvođačima i njihovom proizvodnjom, upoznavanje sa aktivnostima i aktima koje treba da donese Lokalna uprava, te informacije o Sajmu poljoprivrednih proizvođača koji će se održati sledećeg mjeseca u Podgorici.
Poljoprivredni proizvođači sa područja kotorske opštine predstavili su svoja gazdinstva, te iznjeli primjedbe, sugestije i probleme sa kojima se svakodnevno susreću baveći se poljoprivrednom proizvodnjom. Predstavili su se zemljoradnici: voćari i ratari, te stočari, pčelari i proizvođači iz oblasti marikulture.

"Moja porodica se bavi maslinarstvom mnogo godina. Imamo oko 400 stabala masline, od čega je 150 mladih, a ostalo su starije" – kazala je izvršna direktorka Maslinarskog društva "Boka" Vesna Đukić. Pored nje, predstavili su se zemljoradnici: voćari i ratari, te pčelari i proizvođači iz oblasti marikulture.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeId3eb65a8a5e

Read more: 70 HILJADA EURA ZA SUBVENCIJE U POLJOPRIVREDI

CRNOGORSKI VATERPOLO JUNIORI PRVACI EVROPE

1aJunioriMalta140917Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore, igrači godište 2000. i mlađi, prvak je Evrope!

Naši momci savladali su u finalu Evropskog prvenstva na Malti selekciju Španije nakon peteraca 11:10, u regularnom dijelu bilo je 7:7. Veliki uspjeh naše selekcije koja je ovim trijumfom pokazala da Crna Gora ne mora da brine za budućnost.

Prieto Ernandez je finale otvorio golom nakon 30 sekundi igre, a izjednačenje je donio Mačić u trećem minutu. Jedanaest sekundi do kraja dionice Jančić je pogodio za preokret, 2:1 za Crnu Goru nakon prve četvrtine.

Španci su ponovo bolje otvorili četvrtinu, precizan je bio Alkon, Ali je novo vođstvo Crnoj Gori donio Vučurović, 3:2. Sa dva gola u posljednja dva ipo minuta Španci su na pauzu otišli sa prednošću od 4:3.

I početak treće četvrtine pripao je ''furiji'', Karne je pogodio za plus dva, a smanjio je na sredini dionice Vučurović, iskoristili smo prednost igrača više. Već u sljedećem napadu Karne je ponovo pogodio za 6:4, što je bio i rezultat pred posljednjih osam minuta.

Za razliku od prve tri, posljednju smo mi otvorili golom, Vučurović je bio precizan sa peterca. Odbranili smo se u nekoliko navrata, i odličnu odbranu nagradili golom, izjednačenje je donio Murišić tri minuta prije kraja, 6:6.

Već u našem sljedećem napadu Radović donosi preokret, tri vezana gola Crne Gore za vođstvo od 7:6. Nakon tajm-auta Španci su sa igračem više izjednačili, na minut i 27 sekundi do kraja. Imali smo posljednji napad, Mirović je zatražio tajm-aut na 32 sekunde do isteka, ali ga nijesmo iskoristili, pa se pristupilo izvođenju peteraca.

Prvi su šutirali Španci, pogodio je Karne, ali je uzvratio i Vučurović za 8:8. Ećevarija je bio precizan na startu druge serije, i Radović siguran za 9:9. Bertran promašuje u trećoj seriji, Drašković pogađa za 10:9. Četvrta serija Alegre Lopez pogađa, precizan i Mačić za 11:10. Prijeto promašuje, Crna Gora je prvak Evrope!

''Čestitam igračima, stručnom štabu i svim ljudima koji su bili uz ovu selekciju od početka priprema pa do ovog nevjerovatnog rezultata. Kada osvojite zlato na velikom takmičenju, suvišno je išta govoriti. Ovo je dokaz da se velikim radom, trudom i zalaganjem može doći do najsjajnijeg odličja. Stvarno smo radili izuzetno naporno tokom cijelog ljeta, imali smo problema i sa virusima, povredama, bili smo skromni i za cilj postavili plasman u četvrtfinale, a na kraju došli do prvaka Evrope. Nijesmo dobro otvorili šampionat nakon poraza od Hrvatske, te Mađarske, ali smo polako podizali formu iz meča u meč, slavili u dva izuzetno teška meča sa Italijom i Rusijom, i na kraju pobijedili selekciju koja je do finala došla preko Srbije i Mađarske, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Još jednom sve čestitike momci, zaslužili su ovu medalju'', kazao je trener Miodrag Mirović nakon meča.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Vučurović sa četiri gola, po dva su postigli Mačić i Radović, a po jedan Drašković, Murišić i Jančić.

JOKIĆ ČESTITAO VATERPOLISTIMA TITULU PRVAKA EVROPE

a17jokic222Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić čestitao je danas reprezentativcima, selektoru Miodragu Miroviću i Stručnom štabu kadetske vaterpolo reprezentacije Crne Gore izuzetan uspjeh-osvajanje titule prvaka Evrope.

Prema riječima predsjednika Jokića, zlato koje su mladi vaterpolisti zaslužili u oštroj konkurenciji izvanrednom igrom i zalaganjem u bazenu, još jedna je potvrda da se u crnogorskom vaterpolu nalaze najsjajniji potencijali našeg sporta.

Predsjednik Jokić je novim prvacima Evrope poželio da i u budućnosti osvajaju evropske i svjetske bazene.

ČESTITKA JANOVIĆA ZLATNIM VATERPOLISTIMA

JANOVIC MINISTARMinistar sporta Nikola Janović čestitao je sinoć kadetskoj vaterpolo reprezentaciji osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, poručujući da je sjajan rezultat naših mladih ajkula, uvertira za još sjajniju njihovu i budućnost crnogorskog vaterpola.

„Vaša želja za pobjedom, bila je veća od dva pretrpljena poraza na početku šampionata. Samouvjereno ste potopili naše vječite rivale, stigli do finala i najtrofejniji crnogorski sport okitili još jednom medaljom i to zlatnom"- saopštio je ministar Janović poručujući da su crnogorske ajkule dobile naslednike šampionskog kova, a mladi nove uzore.

Ministar je šampionsku titulu čestitao i članovima kadetske reprezentacije, stručnom štabu i rukovodstvu Vaterpolo saveza.

DIO DOBROTE BEZ STRUJE OD 9 DO 11 SATI

dobrota tablaZbog planiranih radova na mreži danas od 9 do 11 sati bez napajanja električnom energijom ostaće dio naselja Dobrota (područje u okolini trafostanice 35/10 KV Dobrota)

DRUŠTVO PRIJATELJA BOKEŠKE BAŠTINE - MORT NE POŠTUJE MIŠLJENJE STRUKE

1a kotor dron 17Prenosimo reagovanje Društva prijatelja bokeške baštine Kotor na Prijedlog Zakona o planiranju i izgradnji nakon održane javne rasprave.

"Prijedlog Zakona o planiranju i izgradnji bio je na Javnoj raspravi koja je trajala 40 dana, od 4. maja 2017.godine do 12. juna 2017.godine. Tokom trajanja javne rasprave, javnost kako ona stručna tako i laička, institucije, jedinice lokalne samouprave i brojni građani su uzele učešća o čemu svjedoče brojne primjedbe koje su sadržane u Izvještaju sa javne rasprave, koji je napravio MORT. Pored niza primjedbi na pojedine konkretne članove zakona, veliko negodovanje javnosti izazvao je sam koncept Zakona na kojem bi se zasnivalo buduće planiranje i upravljanje prostorom Crne Gore, koncept koji podrazumijeva totalnu centralizaciju cijeloga procesa, svu moć odlučivanja smještenu u jednom ministarstvu kao i svođenje cijeloga sistema planiranja na dva planska dokumenta – PPCG i Plan generalne regulacije. Ovakav koncept poništava sve ono dobro što je postojalo u višedecenijskoj praksi planiranja u Crnoj Gori, a istovremeno otvara vrata za nastavak loše prakse koja je rezultirala aktuelnim stanjem u prostoru, posebno u priobalnom regionu Crne Gore. Tako radikalna promjena Zakona i ozbiljnost i brojnost primjedbi na nju, zahtijevali bi rad na Zakonu do postizanja konsenzusa svih učesnika u procesu planiranja (planera, urbanista, arhitekata, jedinica lokalne samouprave....). Na žalost, ali ne i neočekivano, javna rasprava je zapravo pokazala koliko MORT nije raspoložen za takav vid saradnje odnosno koliko svoju moć predlagača zakona zloupotrebljava sprovodeći javnu raspravu kao ispunjavanje forme, koja se podrazumijeva u demokratskim sredinama.
U odgovorima na primjedbe najčešće lakonski odgovara da nisu prihvatljive, da su to konstatacije, a ne primjedbe i sl.... Minimalne su promjene u odnosu na Nacrt, ono najvažnije, suština odnosno sam koncept Zakona, koji je izazvao mnoštvo negativnih reakcija, ostao je isti. Negiranje odnosno neprihvatanje najvećeg broja primjedbi i ostajanju pri Zakonu kakav je predložen, je najbolja ilustracija budućega načina sprovođenja Zakona, gdje će učešće javnosti biti jednako tretirano.

Foto-internet

Read more: DRUŠTVO PRIJATELJA BOKEŠKE BAŠTINE - MORT NE POŠTUJE MIŠLJENJE STRUKE

SASTANAK SA POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA

1KOTOR ST GRAD NETSastanak predstavnika Opštine Kotor i Sekretarijata za preduzetništvo, komunalne poslove i saobraćaj sa poljoprivrednicima iz naše opštine biće održan danas s početkom u 12 sati u Palati Bizanti.

Opština Kotor poziva poljoprivredne proizvošače da prisustvuju sastanku.

IZLOŽBA CRTEŽA MARIJE KAPISODE U TIVTU

1aizl kapisodaGalatea Gallery iz Podgorice i Centar za kulturu Tivat priređuju izložbu crteža u kombinovanoj tehnici Marije Kapisode, profesorke sa Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju pod nazivom „Put plamene tišine".

Postavku u Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu, u srijedu 20. septembra u 20 sati otvoriće predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević.

Marija Kapisoda je rođena na Cetinju, gdje je završila osnovnu i srednju likovnu školu. Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, odsjek grafika, 2001. godine u klasi prof. Jakova Đuričića, kod kojeg je 2006. godine odbranila magistarsku tezu pod nazivom „Zemlja - Svjetlost, Svijetlo - Tamno". Članica je ULUCG-a od 2005. dodine i imala je dvanaest samostalnih izložbi. Učestvovala je na mnogim kolektivnim izložbama, kao i kolonijama, u zemlji i inostranstvu. Živi i radi na Cetinju.

Iz predgovora u katalogu istoričarke umjetnosti Ljiljane Zeković izdvajamo zapis o autorki: „Marijine grafike i crteži, koji u njenon likovnom djelu čine jedinstven idejni i estetsko - likovni korpus, utemeljeni su na jedinstvenim izvornim i arhetipskim predstavama formiranim u njenoj podsvjesti kao lične, iskustvene spoznaje svijeta. Ova konstatacija nas upućuje na korijene odakle je sve poteklo. To je njeno rodno Cetinje, njen životni prostor u kojem se još uvijek može čuti tišina i trava kako raste. Upravo ova premisa nas približava apsolutu Marijinog djela u kojem osluškivanjem iskonske energije koju emanira zemlja otkrivamo da se nedokučive tajne Univerzuma kriju koliko u njegovoj svukupnosti, toliko i u njegovim najmanjim mikrokosmičkim djelićima".

ŠKOLA STRIPA I ILUSTRACIJE U KULTURNOM CENTRU

1a skola stripaJavna ustanova Kulturni centar „Nikola Đurković" zajedno sa Udruženjem strip autora Crne Gore pokrenula je Školu stripa i ilustracije.

Časovi će se održavati tokom cijele školske godine, u prostorijama Kulturnog centra nedjeljom od 16 do 17.30.

Škola je besplatna i namijenjena je svim uzrastima. Vodi je strip autor i ilustrator Simon Vučković", stoji u saopštenju iz Kulturnog centra.

Page 1 of 414

opstina-kotor2

radiokotor160x200

baner moto

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

facebook

uzivo

pele

KotorArt-logo

6944634
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
1065
4446
13913
5243661
94600
130810
6944634

Vaša IP: 54.162.218.214
Vrijeme: 2017-09-20 09:23:59
Go to top