DANAS RADOVI NA DALEKOVODIMA GRBALJ I PERAST

grbalj 2017 turisticka orgZbog radova na dalekovodu „Grbalj", danas u terminu od 9 do 14 sati, bez napajanja električnom energijom ostaće dio Radanovića, Šišici, Bratešići, Gorovići, Kovačko polje, Glavatske kućice, Čeren, Krimovica i Kovači.

Zbog radova na dalekovodu „Perast", danas u terminu od 9 do 13 sati, bez napajanja električnom energijom ostaće Perast i Dražin vrt.

Navedeni radovi se izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom.

LJUMOVIĆ: BAR I KOTOR SAMI SEBE ISKLJUČILI

ljumovic pres maj 17Ministar kulture Janko Ljumović saopštio je juče da Bar i Kotor nijesu prihvatili inicijativu Ministarstva kulture iz 2012. godine kojom su bili definisani preduslovi za nastavak finansiranja kulturnih manifestacija u tim opštinama čime su one same sebe isključile iz daljeg finansiranja.

„Ministarstvo kulture je nakon četvorogodišnje primjene Uredbe o kriterijumima za određivanje manifestacija i festivala od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, iniciralo 2012. godine prijedlog reorganizacije manifestacija i festivala, zbog promjena zakona kojima je definisano finansiranje nevladinih organizacija, kao i na osnovu potrebe da se institucionalno ojača njihov karakter“ – rekao je ministar Ljumović na konferenciji za medije održanoj danas na Cetinju.

Ministar je dodao da su definisani preduslovi uključivali formiranje opštinskih javnih ustanova kulture, koje bi bile pravni sljedbenici postojećih manifestacija i festivala, i definisanje njihovih savjeta, modela upravljačke strukture odnosno da se shodno svim domaćim i međunarodnim poslovnim standardima u kulturi da se odrede jasni i transparentni modeli umjetničkog i poslovnog rukovođenja.

Read more: LJUMOVIĆ: BAR I KOTOR SAMI SEBE ISKLJUČILI

OD PONOĆI SKUPLJE SVE VRSTE GORIVA

benzinnSve vrste goriva od ponoći u Crnoj Gori biće skuplje jedan do dva centa, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Litar eurosupera 95 i 98 poskupiće jedan, odnosno dva centa i u naredne dvije sedmice koštaće 1,24 eura, odnosno 1,28 eura.

Litar eurodizela od ponoći će poskupiti dva centa na 1,1 eura.

Lož ulje za veleprodaju i grijanje biće skuplje dva centa i koštaće 1,08 eura odnosno 80 centi.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 16. maja, kada su sve vrste pojeftinile tri do sedam centi.

MIRZA KRCIĆ GOST EMISIJE „032"

032Gost emisije „032" sjutra od 10 sati biće v.d. direktora Turističke organizacije Kotor Mirza Krcić.

Razgovor će voditi Jelena Kljajević, a pitanja možete postavljati putem telefona 032 325 842 ili 325 843 kao i putem mejla This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

DEAC – IZLOŽBA ROSE DE BORMAN I ARIADNE ARENDT

borman arendt1U Dukley Art Centru u Kotoru (zgrada Jugooceanija), danas u 17 h biće otvorena zajednička izložba Rose de Borman i Ariadne Arendt, pod nazivom "Proljećno blato", u prostoru njihovog ateljea na prvom spratu.

Ove umjetnice su tokom posljednje dvije nedjelje zajedno radile na projektu, a predmet njihovog istraživanja bile su istančane male i velike prirodne forme. Izložba je rezultat ovog njihovog zajedničkog rada i predstavlja neku vrstu izvještaja o tome šta su otkrile i do kakvih rezultata su došle tokom ovog neobičnog zajedničkog putovanja.

Rose de Borman je multidisciplinarna umjetnica koja živi i radi u Londonu. Na ovoj izložbi moći će da se vide njeni crteži, cijanotipije i keramika, stvoreni na osnovu slika lokalnih pejzaža, u kojima su uključeni i elementi sakralnih objekata i prirodnih nađenih stvari.

Ariadna Arendt je takođe umjetnica iz Londona, rođena je na Krimu, a trenutno radi u Crnoj Gori. Ariadna se bavi keramikom i ilustracijama. Na izložbi će prikazati radove sa slikama planina, napravljenim u različitim tehnikama, a koje su rezultat njenih proučavanja lokalnih geoloških formacija. Organizator izložbe je Dukley European Art Community

KONCERT ANTONIA DE CRISTOFANA

CristofanoKoncert poznatog italijanskog pijaniste Antonia di Cristofana  će u okviru Kotorske koncertne sezone, biće održan sjutra u 20 sati u Koncertnoj dvorani muzičke škole - Crkvi Sv. Duha.

Kotorskoj publici predstaviće se sa kompozicijama Bramsa i Skrjabina.

“Diplomirao  je na  Konzervatorijumu Luiđi Kerubini u Firenci, kod čuvenog profesora klavira Bakelija. Nastupao je kao solista i kao član kamernih ansambala i sa velikim orkestrima širom Evrope i svijeta u najpriznatijim koncertnim dvoranama .Tokom 2006. i 2007. godine ostvario je debi u njujorškom Karnegi holu, Koncertnoj sali i Zlatnoj sali Muzikferajna u Beču. Sarađivao je sa brojnim dirigentima od kojih izdvajamo G. Tajerna, F. A. Kragera, O. Balana, M. Boša, M. Ansilotija, M. Alsopa, N. Armana, C. Šulca, M. Zaninija, L. Svarovskog, A. Černišenka, M. Sigharta itd.

Gostujući je professor na Ksiamen konzervatorijumu u Kini i na Ljetnjoj akademiji Orfeus u Beču” – stoji u najavi koja nam je proslijeđena iz kotorske muzičke škole.

IZLOŽBA DUŠA OD PAPIRA U CRKVI SVETOG PAVLA

a17CRKVA SVETOG PAVLA OTVARANJE 1Izložba pod nazivom "Duša od papira" na kojoj će biti prezentovani radovi pacijenata Specijalne bolnice za psihijatriju iz Kotora, nastali u okviru projekta "Umjetnost duše" kotorske nevladine organizacije "Meštar i furešta" - biće otvorena u četvrtak 1. juna u crkvi Svetog Pavla u Starom gradu.

"Izložba će biti prodajnog karaktera, a sav novac prikupljen tim putem biće iskorišćen za kupovinu materijala namijenjenog radno-okupacionoj terapiji. Projekat je podržan kao pod-grant projekta Van izolacije -ostvarivanje prava pacijenata sa mentalnim oboljenjima koji realizuju NVO Akcija za ljudska prava, Centar za žensko i mirovno obrazovanje ANIMA i Mental Disability Advocacy Center MDAC, a koji finansira Evropska unija.
Glavni cilj projekta je povećanje ponude radno-okupacione terapije i osiguravanje njene održivosti, što će pomoći u lakšoj rehabilitaciji i resocijalizaciji pacijenata Specijalne bolnice za psihijatriju u Kotoru. Kroz ovaj program, organizacija Meštar i furešta je realizovala 4 seta od po 8 radionica izrade predmeta tehnikama paper mache i decoupage i izrade maski i lutaka, kao dio radno-okupacione terapije" – stoji u saopštenju NVO "Meštar i furešta".

POMOZIMO MALOM PETRU

petarIz kotorskog Moto kluba "Lavovi" pozivaju sve koji su u mogućnosti da pomognu u liječenju našeg malog sugrađanina Petra Kašćelana.

Naime, dječak je rođen prijevremeno što je ostavilo posljedice po njegovo zdravlje.

Za liječenje na privatnoj klinici "Liv hospital" u Turskoj metodom presađivanja matičnih ćelija su potrebna sredstva u iznosu od 32 hiljade eura.

Broj žiro računa je 510230798423003143 CKB
Otac: Siniša Kašćelan
"Pozivaju se svi ljudi dobre volje, institucije, firme, organizacije, da pomognu porodici u prikupljanju novca kako bi Petar konačno stao na svoje noge i zagrlio život kao njegovi vršnjaci.
Svi zajedno za Petrovu budućnost!" – poručuju iz kotorskog Moto kluba "Lavovi".

NOVI BROJ HRVATSKOG GLASNIKA

1ahrv glasnikIz štampe je izašao novi 144. broj časopisa „Hrvatski glasnik.

"Između ostalog možete pročitati i tekstove „Povijesni dodir Dubrovnika i Kotora", „Velika dama iz svijeta umjetnosti", „Kamena simfonija" i mnoge druge zanimljivosti.

Časopis možete kupiti u katedrali-bazilici sv. Tripuna u Starom gradu i u prostorijama HGD CG u Kotoru.

DVA MINUTA MARINE DULOVIĆ

DVA MINUTA 4 ciklusU četvrtom ciklusu kolumni „Dva minuta" koje se u okviru programa Radio Kotora emituju ponedjeljkom od 9 i od 15 sati i reprizno subotom u 10.45 sati, Kotoranima se ove sedmice obratila profesorka klavira Marina Dulović.

Poštovani sugrađani želim vam dobro jutro. Ovo je moje posljednje javljanje u okviru kolumne ,,Dva minuta Kotora". Bilo mi je zadovoljstvo učestvovati u ovom serijalu i dijeliti sa vama svoja razmišljanja, ideje čak i snove o našoj zajedničkoj budućnosti. Zahvaljujući viziji lokalnog javnog emitera ,,Radio Kotora", imali smo slobodu u odabiru i selekciji tema što je bio izazov da uđem u razne sfere grada Kotora i mog rodnog Risna. Ukoliko sam svojim javljanjima podstakla i vas na razmišljanje i ukljičivanje u javni dijalog onda vjerujem da sam nešto i uradila.
Kotor je veoma specifičan grad po mnogo čemu. Njegova bogata istorija je označila našu sadašnjost a vjerujem da će uticaj prošlosti i u budućnosti biti još više izražen. Nije dovoljno voljeti ovaj grad na način ubiranja njegovih darova koje nam nemilice pruža. Potrebno je za njega nešto i uraditi. Prepoznatljiv ambijent, nadahnuće i inspiracija – i vjekovima tako.

Read more: DVA MINUTA MARINE DULOVIĆ

CAREVIĆ U BARSELONI

CAREVIC POTPISNajtalentovaniji crnogorski golman Lazar Carević i zvanično je postao član Barselone. Ugovor je potpisan, a mladi Grbljanin nije krio svoje oduševljenje.

"Naravno da sam uzbuđen, ipak, svjestan sam da je ovo tek početak, preda mnom je mnogo rada, želje i dokazivanja. Nadam se da ću opravdati povjerenje svih onih koji su vjerovali u mene. Zahvalan sam Grblju na svemu što mi je pružio", rekao je Carević.

Posljednji meč u dresu Grblja Lazar Carević imaće u srijedu 31. maja, kada njegova ekipa u Podgorici igra finale Kupa sa Sutjeskom. 

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeId0b67ec97d9

ZAJEDNO PROTIV POŽARA

1avatrogkampanjaPutem telefonskog broja 123 odmah pozovite opštinsku službu za zaštitu i spašavanje, ne paničite, ne palite smeće, suvu travu ili grančice na otvorenom, ne ostavljajte grane drveća da dodiruju zidove, krov i balkone kuće, ukoliko je naređena evakuacija, strogo pratite uputstva nadležnih i puteve evakuacije, samo su neka od 36 uputstava brošure „Šumski požari – bezbjednosna uputstva", štabne vatrogasne vježbe Svarog 2017 štampane na našem i engleskom jeziku.

U saradnji sa učenicima kotorske Osnovne škole Njegoš, brošura je jutros dijeljena i građanima na ulazu u Stari grad u okviru kampanje informisanja pod nazivom „Mjesec zaštite od požara", u organizaciji Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Po riječima Lidije Petrone, predstavnice MUP-a Crne Gore – Direktorata za vanredne situacije-Područne jedinice Herceg Novi, cilj projekta je jačanje regionalne i prekogranične saradnje u oblasti zaštite od požara.

„Tako da će u okviru projekta Svarog biti i tri vježbe organizovane, a jedna je tu nama najbliža u Cavtatu. Takođe je i podizanje svijesti o opasnosti od požara, i zato smo rado pozvali dječicu iz osnovnih škola", kaže Petrone.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeId474dd0385e

Read more: ZAJEDNO PROTIV POŽARA

U EMISIJI GRAD I VI O VODOSNABDIJEVANJU GRBLJA

grbaljPrema riječima našeg slušaoca proteklih dana je vodosnabdijevanje na području Duba bilo problematično.

„Juče nismo imali vodu, danas je vodosnabdijevanje uredno, a s obzirom da smo u pojednim djelovima godine navikli na situacije poput ove, ostalo je nejasno da li su uvedene restrikcije" – komentar je koji smo zabilježili u emisiji „Grad i vi". U gradskom vodovodu kažu da je uzrok problema u vodosnabdijevanju u visočijim kotama na potezu od Nalježića do Duba – povećana potrošnja vode u popodnevnim satima ali i smanjena izdašnost u gornjogrbaljskim izvorištima. „Manji kapacitet u pomenutim izvorištima je uobičajeno stanje za ovo doba godine, a zbog povećane potrošnje može se desiti da će u jednom periodu tokom popodneva objekti koji su smješteni visočije ostati bez vode. Ipak, još uvijek nema razloga za uvođenjem restruikcija u snabdijevanju vodom, jer takotvanim podešavanjem sistema situaciju održavamo dosta stabilnom " – kazao nam je tehnički direktor Velemir Dragić.

RESURSNI CENTAR - PREDAVANJE DR RAJOVIĆA O NTC PROGRAMU

A17PREDAVANJE RESURSNI2505U Javnoj ustanovi "Resursni centar za sluh i govor Dr Peruta Ivanović" danas od 17 do 18 sati i 30 minuta biti održana tribina na kojoj će predavanje održati dr Ranko Rajović – autor NTC programa.

"NTC sistem učenja je specijalizovani program za edukaciju djece, roditelja, vaspitača i učitelja koji usvojeno znanje i vještine mogu da primijene u svakodnevnim aktivnostima u radu sa djecom. Edukacija vaspitača, nastavnika i roditelja obnavlja se na seminarima, predavanjima i radionicama. Osnovu NTC programa predstavljaju savremena naučna otkrića iz oblasti neuronauke i pedagogije sa ciljem razvoja kreativnosti i funkcionalnog znanja djece. Pomenuti program karakterišu tri faze sprovođenja. Značajni elementi prve faze su evolutivno podržavajuće aktivnosti koje podrazumijevaju kompleksne motoričke aktivnosti poput fine motorike, dinamičke akomodacije oka, rotacije, ravnoteže, kretanja. Drugu fazu NTC programa karakterišu misaone klasifikacije, misaone serijacije i asocijacije. Treća faza predstavlja rad na razvoju divergentnog i konvergentnog mišljenja kao i funkcionalnog znanja. Ove tri faze NTC programa obuhvataju senzomotorički i kognitivni razvoj deteta" – stoji u najavi koja nam je proslijeđena iz kotorskog Resursnog centra.

HITNO POTREBNA KRVNA GRUPA B +

transfuzijaHitno potrebna krvna grupa B pozitivna. Davaoci se mogu javiti na 069 030 353 I 069 452 745,  ili doći direktno u odjeljenje transfuzije Opšte bolnice Kotor.

ZAVRŠNA PRIREDBA PREDŠKOLACA DOBROTSKOG VRTIĆA

vrtic dob predskolciU dobrotskom vrtiću danas je organizovana priredba u kojoj su učestvovali predškolci.

Mališani su za roditelje koji su prisustvovali svečanosti priredili program u kojem su se predstaili recitacijama, pjesmama, skečevima, plesnim tačkama i horskim programom.

U susret polasku u školu dječacima i djevojčicama su uručene diplomice.

Predškolci će učestvovati i u ovogodišnjem programu Kotorskog festivala pozorišta za djecu, a pripreme su već aktuelene.

Vaspitačice mališana iz predškolske grupe vrtića u Dobroti su Marina Rosandić, Svetlana Šćepanović, Andreja Krivokapić i Vesna Đorđević.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeId8e9f5f3aaf
 

EKO FESTIVAL GREEN CULTURE I U KOTORU

a17peterivanovEko festival "Green culture" po prvi put gostuje i u našem gradu.

Kotorski dio festivala biće otvoren 7. juna u 14 sati u sali crkve Svetog Pavla, a otvoriće ga Petar Ivanov, svjetski poznati ekspert iz oblasti virtuelnih timova, predavanjem pod nazivom "Kako voditi i motivisati međunarodni ekosistem volonterskih timova koji žele zeleniji i održiviji svijet".

"Autor festivala je NVO Krug koja je oko zelene ideje okupila izvanrednu grupu istomišljenika iz cijele Evrope i uspostavila saradnju sa velikim brojem renomiranih institucija (Imperial College, British Council, Royal College of Art, Cass Business School), brojnim unverzitetima, ambasadama, međunarodnim i lokalnim organizacijama (jedna od njih je i Fondacija "Princ Nikola Petrović Njegoš") kao i sa vodećim svjetskim inicijativama iz oblasti kulture i održivog razvoja kao što je Julie's Bicycles.

Forum zelene kulture (Green culture forum) donosi u Kotor predavanja, diskusije, prezentacije i izložbe, kao i goste, stručnjake, naučnike iz raznih oblasti, koje povezuje zajednička ideja održivosti i zelenim pristupom. Teme pokrivaju oblast umjetnosti, ali i zelenog biznisa, nauke, filozofije, ugostiteljstva i graditeljstva. Lokalni domaćin ovog petodnevnog događaja je NVO "Naša akcija", uz podršku Muzeji Grada Perasta. NVO "Naša akcija", kao lokalni partner, predstavlja dio festivala "Green culture" od njegovog začeća.

Read more: EKO FESTIVAL GREEN CULTURE I U KOTORU

PETAR PAN TEATRA ZA DJECU I MLADE IZ SKOPLJA NA KOTORSKOM FESTIVALU

1festdj17Kotorski festival pozorišta za djecu ove godine obilježava svoje jubilarno 25. izdanje – četvrt vijeka postojanja.

Glavni pozorišni progam jubilarnog izdanja festivala koji će se održati od 1. do 12. jula 2017. godine biće najbogatiji do sada. "Publika će moći i da uživa u 20 raznovrsnih profesionalnih predstava za djecu i mlade. Ovo ljetnje rođendansko slavlje ispratiće spektakli najrazličitijih formi za sve uzraste – dramski, lutkarski, audiovizelni, plesni, mjuzikli, sa klovnovima, inkluzivni, interaktivni, neverbalni do kombinovanih. Teatar za djecu i mlade iz Skoplja pridružiće nam se u Kotoru ovog jula i izvesti predstavu o svima dragom vječitom dječaku, Petru Panu. Lutkarska predstava u režiji Bonja Lunogova namjenjenu publici iznad 6 godina starosti, ali je ovo priča svakog ko želi da sačuva dijete u sebi. Petar Pan, dječak koji neće nikada da odraste, predstavlja dijete koje svako od nas želi zauvijek da sačuva u sebi. I šta ima ljepše od toga: snovi koje nosimo u sebi ponekad se ostvare, ili nam se dogode najnevjerovatnije avanture, uz vjeru u to da dobro uvijek pobijedi zlo. Sa puno mašte, humora, pjesme i smijeha, publika će doživjeti fantastične trenutke u zemlji Nedođiji. Naši junaci će letjeti uz pomoć magičnog praha i podsjetiti nas na igre Indijanaca i gusara iz djetinjstva.

Read more: PETAR PAN TEATRA ZA DJECU I MLADE IZ SKOPLJA NA KOTORSKOM FESTIVALU

VEČE ROMSKE KNJIŽEVNOSTI

a17a ToskicJU Kulturni centar „Nikola Đurković" Kotor - Gradska biblioteka i čitaonica organizuje Veče romske književnosti Ivana Toskića večeras sa početkom u 19 sati i 30 minuta u pres sali Kulturnog centra „Nikola Đurković".

"Ivan Toskić svoj spisateljski rad započinje 2010. godine kada je objavio svoju prvu knjigu Stari zanati Roma u Crnoj Gori. Uslijedile su knjige poezije: Donesi mi na poklon sunčan dan, koja je prevedena u Turskoj, knjiga poezije za djecu Što se mjesec ne bi jeo, knjiga Trag duše i u aprilu ove godine, zajedno sa publicistom, novinarom i pjesnikom Draganom Popadićem, knjiga Rječnik romske duše. O književnom radu Ivana Toskića, sa posebnim akcentom na njegov pjesnički izraz, govoriće Dragan Popadić" – stoji u najavi Kulturnog centra "Nikola Đurković".

IZLOŽBA VOJA STANIĆA U TIVTU

1aVojo Stanic - slikaIzložba slika Voja Stanića, majstora savremene crnogorske likovne umjetnosti, biće svečano otvorena u galeriji „Gayo" u nautičkom naselju Porto Montenegro, u srijedu 31. maja sa početkom u 19 sati.

„Galerista Gajo Vojvodić ističe da je ovaj fond slika najbolji prezenter likovno-umjetničko- genijalnog stvaralaštva Stanića, vrijedan izraza poštovanja, divljenja, a uz sve i uživanja. Vojo, koji je ostao vjeran svom Herceg Novom, u čijim se djelima spaja realno i irealno, u kojima poput vizionara upliće fantastiku, sa savršenim poznavanjem i razumijevanjem ljudskih slabosti, a sve kroz obične, "male" ljude i priča svakodnevne životne priče koje sakuplja kao posmatrač sa prozora svoga ateljea uz hercegnovski Škver.

Read more: IZLOŽBA VOJA STANIĆA U TIVTU

ANTROPOLOGIJA KONZUMERIZMA LIDIJE VUJAČIĆ

antrop konzumerizmaIz štampe je u izdanju Medijske kulture iz Nikšića izašla knjiga "Antropologija konzumerizma" autorke Lidije Vujačić.

Knjiga je izašla u okviru edicija "Teorija medija" čiji je autor prof.dr Ratko Božović.

Medijska kultura je regionalni naučni časopis.

JUNIORI KATARA U KRAGUJEVCU

avaterpolo sportska netVaterpolo Akademija Cattaro od 2. do 4. juna nastupiće u Kragujevcu na juniorskom F6 u vaterpolu.

Pravo učešća ostvaruju najbolje ekipe iz Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Pored prvaka Crne Gore juniora VA Cattara, na turniru će učestvovati ekipe Jadrana iz Herceg Novog, Mladosti iz Zagreba, Vojvodine iz Novog Sada, Partizana iz Beograda i domaćin Radnički.

U izuzetno jakoj konkurenciji Va Cattaro će odmjeriti snage sa najboljima iz regiona na turniru koji počinje u petak ujutro i traje do nedjelje.

Sistem igranja je svak sa svakim.

Treneri Ivan Bjelobrković i Veljko Uskoković na put za Kragujevac računaju na Mariković Vasilija, Božović Nikolu, Blečić Nikolu, Jašović Filipa, Kašćelan Đorđa, Uskoković Igora, Pajović Lazara, Marković Dragana, Gopčević Mlađana, Vujošević Petra, Perković Miroslava, Vuksanović Božidara, Roganović Nikolu, Pržicu Jovana i Mršić Marka.

ĐUROVIĆU TREĆI MANDAT

JUZNA REGMihajlo Đurović biće i u narednom periodu predsjednik Skupštine, a po automatizmu i Izvršnog odbora Južne fudbalske regije, odlučeno je juče na Izbornoj skupštini ove organizacije, koja je održana u restoranu "Grbalj" u Radanovićima.

Đuroviću je to treći mandat na ovoj funkciji.

Kandidatura Ivana Vukmirovića, predsjednika "Lovćena" nije prihvaćena, jer ga nije podržao dovoljan broj kandidata.

Skupu je prisustvovao i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević,koji je govorio o aktuelnoj situaciji u našem fudbalu.

"U infrastrukturu je za proteklih desetak godina uloženo od strane Saveza oko milion i po eura, a finansijska pomoć klubovima i regijama iznosi oko milion i 850 hiljada eura. Opštine sa sjevera, iako siromašnije, više ulažu u infrastrukturu, od onih sa juga države.

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeId66a414153d

Read more: ĐUROVIĆU TREĆI MANDAT

ŠPADIJER NAJBRŽI U DOMAĆEM ŠAMPIONATU, SCAZ LASLO NA TRCI

TRKA 17  FORMULEPrema konačnim rezultatima trke Kotor – Trojica 2017 koja je vožena juče za Šampionat Crne Gore najbolje vrijeme postigao je Luka Špadijer (MNE AK Mondial Cetinje Formula Global GTI (1) CN (1) 19 2:22.46 2:27.26), u kategoriji II koji je stazu prešao za 4:49.72.

Rekord staze od 2016. godine drži Miloš Asanović iz AMD "Blažo Smiljanić" Kotor – 4 minuta, 17 sekundi i 413 stotinki.

Odlični rezultati postignuti su i u CEZ - DIVIZIJA 4 - Grupa D2 / E2.

Iz ove divizije stiže i ukupno najbolje vrijeme jučerašnje trke koje je postigao SCASZ Laslo ( HRV AK Dubrovnik Racing Formula 3.0 ) sa rezultatom 4:28.37,

Rezultati CEZ - DIVIZIJA 3 - Grupa E1:
1. PEREKOVIĆ Domagoj HRV AKK Zanatlija Mitsubishi Lancer Evo IX (1) E1 (1) 23 2:15.72 2:16.10 4:31.82
2. KAVECZ Istvan HRV AK Dubrovnik Racing BMW E90 (2) E1 (2) 23 2:20.84 2:20.00 4:40.84
3. GRZEGORZ Duda POL Race Natioal Team Poland Hyundai i20 WRC (3) E1 (1) 17 2:23.72 2:21.66 4:45.38

Ostali rezultati: Šampionat AMSK Crne Gore - Kategorija I (prva tri mjesta)
1. BULATOVIĆ Ivan (MNE AMSK Blažo Smiljanić Kotor Peugeot 306 (1) A (1) 8 2:32.11 2:34.18 5:06.29 2
2. KAŠĆELAN Nemanja MNE AMSK Blažo Smiljanić Kotor Honda Civic (1) E1 (1) 15 2:34.21 2:34.07 5:08.28 1.99 3 533
3.DUBRETA Zlatko MNE AMSK Blažo Smiljanić Kotor BMW (2) E1 (2) 15 2:34.17 2:34.32 5:08.49 2.20

Read more: ŠPADIJER NAJBRŽI U DOMAĆEM ŠAMPIONATU, SCAZ LASLO NA TRCI

BESPLATNO NA FINALE KUPA GRBALJ - SUTJESKA

FootballU finalu fudbalskog Kupa Crne Gore na stadionu pod Goricom ove godine se sastaju Grbalj i Sutjeska.

"Trikolori" su u polufinalu bili bolji od Rudara, a Nikšićani od Iskre.

Fudbalski klub Grbalj organizuje besplatan prevoz na dan odigravanja utakmice u srijedu 31.maja.

Više informacija zainteresovani mogu dobiti putem telefona 069 347 265.

CRNOGORSKI PLIVAČI NA IGRAMA MALIH ZEMALJA U SAN MARINU

A17plivanjeCrnogorski plivači Jovana Terzić i Boško Radulović učestvovaće na Igrama malih zemalja Evrope koje su na programu od danas do 3. juna u San Marinu.

Jovana i Boško pripreme će odraditi u Herceg Novom i Budvi.

Jovana Terzić nastupiće u disciplinama 50 i 100 metara slobodnim stilom.

"Ovo su prve Igre malih zemalja Evrope na kojima ću učestvovati. Naravno da je ovo jedno iskustvo više za mene. Trenirala sam naporno proteklih dana, podižem formu za predstojeću ljetnju sezonu i nadam se da ću na ovom takmičenju zabilježiti dobre rezultate na 50 i 100 metara slobodnim stilom'', kazala je Jovana.

Boško Radulović nastupiće u disciplinama 50 i 100 metara slobodnim stilom, kao i u disciplini 100 metara delfin.

Foto-internet

Read more: CRNOGORSKI PLIVAČI NA IGRAMA MALIH ZEMALJA U SAN MARINU

SALA TANGO U RADANOVIĆIMA DOMAĆIN NAJBOLJIMA

BALON SALA TANGOBalon sala "Tango" u Radanovićima biće domaćin završnog turnira prvenstva Crne Gore u minifudbalu, na kojem će nastupiti osam najboljih ekipa.

U pitanju su osvajači Kupa i Lige iz Podgorice, Pljevalja i Herceg Novog.

"Ovo je prvi put da se završnica igra u našoj opštini, što nam daje veliku obavezu da organizacija bude na najvećem nivou.
Ubijeđeni smo da će manifestacija ovog tipa umnogome doprinejti razvoju sporta i podizanju sportskog duha kod mlađih generacija", kazao je u ime organizatora Stevo Latković.
Završni turnir biće održan od 2. do 4. juna.
Nakon finala uslijediće ceremonija dodjele pehara najboljima u Tango ligi, Tango biznis ligi i Tango Ligici, kao i pehara prvaku Crne Gore.

Finalni meč prenosiće Televizija 777.

LES 34. U HOLANDIJI

1Ales medemblikU finalu Delta Loyd Regate u Holandiji, Tivćanin Igor Les je zauzeo 34. mjesto u klasi Laser Standard, u konkurenciji 98 takmičara.

Prvo mjesto zauzeo je Hanson iz Velike Britanije, drugo Amerikanac Bakingam i treće Australijanac Wern.

Odmah za njima na ljestvici su hrvatski jedriličari Stipanović i Jurišić iz JK Mornar Split.

SERVISNE INFORMACIJE

Upis u vrtić
Podnošenje zahtjeva za upis djece u jaslice i vrtić za školsku 2017/18 godinu obavlja se do petka 2.juna u svim vaspitnim jedinicama JPU „Radost" Kotor i u upravnoj zgradi na Tabačini od 8 do 12 sati.
Letovi
Avion Montenegroerlajnsa iz Tivta za Beograd danas leti u 8.10 i 17.10 sati, a Er Srbije u 15.15 i 18.30 sati. Iz Beograda za Tivat avioni "Montenegroerlajnsa" polijeću u 9.35 i u 18.35, a let aviona "Er Srbije" zakazan je za 13.40 - obavještavaju iz turističke agencije Vizin travel.
Dom zdravlja
U opštoj službi Doma zdravlja do 14 sati rade doktorke Radošević, Maslovar, Perović i doktor Todorović, od 14 do 21 sat doktorka Božović, a od 15 do 20 sati doktorka Bakić. U dječjem dispanzeru do 14 sati je doktorka Mačić, od 14 do 21 doktorka Đurović. U hitnoj službi do 19 sati dežuran je doktor Maslovski, od 19 do 7 sati ujutru doktorka Radonjić. U ginekološkoj ambulanti je tokom prijepodneva doktor Vučetić. U Domu zdravlja u industrijskoj zoni do 14 sati je doktorka Popović, a u Risnu doktorka Bakić.
Kino
U sali kina "Boka" se danas u 18, a sjutra i prekosjutra od 20 sati prikazuje film "Sad ili nikad". Cijena karte je dva eura.
Vrijeme
Danas - pretežno sunčano i toplo. Ujutru na sjeveru po kotlinama moguća kratkotrajno magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha od 20 do 29 stepeni.

JOKIĆ OTVORIO TRKU KOTOR - TROJICA 2017

jokic trka 17Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić najavio je danas saradnju sa AMD Blažo Smiljanić na daljoj afirmaciji Međunarodna brdske auto-trke "Kotor-Trojica 2017" koja je počela nešto nakon 11 sati.

„Veliko mi je zadovoljstvo da vas danas u ime opštine Kotor pozdravim i da vam čestitam na trci koju ste organizovali sa ovolikim brojem takmičara i na ovom nivou.

Od onog prvog našeg susreta imamo dogovor da ćemo zajedno sa AMD Blažo Smiljanić uraditi da ova trka svake godine postane sve bolja i bolja, kako bi ubrzo od međunarodne postala jedna od najprepoznatljivijih evropskih trka", kazao je Jokić otvarajući trku na startu u društvu Tripa Bukilice predsjednika AMD Blažo Smiljanić, organizatora ovog sportskog događaja, kao i vozača učesnika.

Uz intoniranje državne himne zastavu Crne Gore na jarbol podigao je Željko Bato Banićević, naš najtrofejniji vozač
Trka je svečano otpočela ceremonijalnom karting vožnjom šestogodišnjeg Luke Rajhela, najmlađeg člana AMD Blažo Smiljanić.

Novost na ovogodišnjoj trci je mogućnost praćenja dešavanja na gotovo cijeloj stazi putem nekoliko video-bimova, kao i direktan prenos preko interneta na linku http://mnesport.me/snimci-automobilizam/210-auto-trke/3167-brdska-auto-trka-trojica-2017

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeIdb49b4f243e

DANAS TRKA KOTOR TROJICA-PRENOS PREKO INTERNETA

TRKA KOTOR TROJICA 16

Međunarodna brdska auto trka “Kotor - Trojica 2017” biće održana danas.

Trku mozete pratiti putem linka:

http://mnesport.me/snimci-automobilizam/210-auto-trke/3167-brdska-auto-trka-trojica-2017

Ovaj međunarodni sportski događaj danas u 10 i 30 svečano otvoriti predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, a trka će zvanično početi u 11 sati.

 Očekuje se oko deset hiljada posjetilaca i više od 130 učesnika. Medijski sponzor je Radio Kotor.

Za organizaciju događaja obezbijeđeno je 35 hiljada eura. Pokrovitelj je Opština Kotor, generalni sponzor Luka Kotor AD, a ostali sponzori su: Tujko DOO, Grand Prix servis, BNP Company, Modno Verde Radanovići, Kov-Car Radanovići, INA Crna Gora i Šlep služba Radulović iz Tivta. Dužina staze je 4.350 metara. 

Ove godine obilježava se 65 godina od prve međunarodne brdske trke u Crnoj Gori koja je vožena upravo na kotorskoj dionici. 

Podsjetimo, saobraćaj će na dionici od Novog naselja u Škaljarima do Trojice biti zatvoren u subotu i nedjelju od 8.30 do završetka treninga odnosno trke.

 

BOŽOVIĆ: MONOLOG JE ZATVOR ZA MIŠLJENJE

BOZOVIC MEDIJSKI DNa X Medijskim dijalozima koji se danas održavaju u Tivtu, tema je „Postmoderni mediji- monolog ili dijalog“ . Dokle su mediji danas stigli i ko vodi veći monolog, odnosno dijalog, televizija, radio ili štampani mediji, govorili su učesnici današnjeg skupa prof. dr Ratko Božović, prof. dr Nada Zgrabljić Rotar, prof. dr Čedomir Čupić, prof. dr Vedada Baraković i prof. Mileva Pavlović.

Na pitanja mr Željka Rutovića „ Gdje smo danas sa dijalogom? Živi li civilizacija dijalog? Ima li susreta čovjeka i dijaloga?“ odgovorio je prof. dr Ratko Božović, dobitnik nagrade „Dialogos“ 2016. godine za najbolju knjigu iz oblasti teorije i kulture medija, za knjigu „Paradoksi medijske slobode“, u izdanju Medijske kulture iz Nikšića.

„ Moram da kažem da sam se malo iznenadio kad sam vidio da su uz monolog/ dijalog stavili „postmoderno“, a onda sam vidio da su učinili najbolje što su mogli. Jer ipak se mi krećemo od moderne ka postmoderni, imamo jedno stravično ubrzanje vremena mnoge se stvari od prostora moderne i prošlosti promijenile u prostoru postmoderne. I to neka krucijalna pitanja, pitanja koja se tiču same istine i nema starog načina da se traga do istine na način kako smo to činili u prošlim vremenima.

Read more: BOŽOVIĆ: MONOLOG JE ZATVOR ZA MIŠLJENJE

RAZGOVORI O TURIZMU

milenko pasinovic radioduxTurizmolog prof. dr Milenko Pasinović biće gost emisije Razgovori nedjeljom danas od 10 i 15.

Emisiju uređuje i vodi Dušan Davidović.

 

Foto Radio Dux

MATURANTI PROSLAVILI SVOJE VEČE U HOTELU SPLENDID

MATURANTI 17 SPLENDIDGimnazija Kotor, u saradnji sa Pomorskom i Muzičkom školom, i ove godine priredila je u hotelu Splendid u Bečićima dugo očekivanu svečanu zabavu za maturante, njihove roditelje i profesore.

Nakon popodnevne promenade, praćeni zvucima Gradske muzike, uz najbliže, ali i brojni građane i turiste, svečanost su nastavili u bečićkom hotelu Splendid.

Poslije otpjevane himne Gaudeamus Igitur, (Živimo u veselju) obratila se učenica 4/1 Gimnazije Ksenija Racković:

"U ovoj noći obilježavamo i slavimo kraj srednjoškolskog života.Prestajemo biti nečiji učenici, pa iako nam mladost niko ne može oduzeti, svjesni smo da će godine koje su red nama biti manje bezbrižne, a mi manje zaštićeni. Data nam je mogućnost da postanemo ono što želimo, jer smo kroz školski život oblikovali svoje različite snove".

View the embedded image gallery online at:
http://www.radiokotor.info/radio/#sigFreeId79ded05d4e

Read more: MATURANTI PROSLAVILI SVOJE VEČE U HOTELU SPLENDID

TEŠKI PROTIVNICI ZA NAŠE VATERPOLISTE

avater 17Vaterpolo reprezentacija Crne Gore 2000. godište i mlađi, na Evropskom prvenstvu koje će se od 10. do 17. septembra odigrati na Malti, igraće u grupi A sa selekcijama Hrvatske, Mađarske i Ukrajine, odlučeno je žrijebom u Budimpešti.

"Izuzetno teška grupa. Naše je da dobro treniramo do starta šampionata, i ukoliko ostvarimo željeni napredak tokom ljeta, doći će i rezultat. Naš cilj na ovom prvenstvu je plasman među osam najboljih'', kazao je trener Miodrag Mirović.

U grupi B igraće Španija, Italija, Rumunija i Njemačka, u grupi C su Srbija, Malta, Gruzija i Francuska, dok se u grupi D nalaze Grčka, Rusija, Slovačka i Turska.

Prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe idu direktno u četvrtfinale, dok drugoplasirane i trećeplasirane igraju osminu finala.

PRLAINOVIĆ I DRUGOVI PRVACI EVROPE

A17VATERPVaterpolisti mađarskog Solnoka postali su prvaci Evrope, pošto su juče u finalu završnog turnira Lige šampiona u Budimpešti, pobijedili dubrovački Jug 10-5.

Najefikasniji u mađarskom timu bili su Andrija Prlainović i Milan Aleksić sa po tri gola.

Kod Dubrovčana najbolji je bio Pavo Marković sa dva pogotka.

U meću za treće mjesto Pro Reku je pobijedio Eger 15-6.

Page 1 of 372

opstina-kotor2

radiokotor160x200

baner moto

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

facebook

uzivo

pele

KotorArt-logo

6391973
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
3158
10227
24782
4663647
189178
165602
6391973

Vaša IP: 109.228.106.202
Vrijeme: 2017-05-30 09:24:11
Go to top