ISKLJUČENJA STRUJE ZBOG RADOVA I ZAMJENE BROJILA

dobrota bobo bernardZbog planiranih radova na mreži, sjutra će bez napajanja električnom energijom od 10 do 12 sati ostati potrošači u Dobroti (područje kod raskrsnice i zgrada Pionir), dok će od 8 do 18 sati dolaziti do kratkotrajnih prekida u napajanju strujom Grblja (servisna odnosno industrijska zona).
„Radovi se izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, a u slučaju loših vremenskih uslova biće odgođeni" – obavještavaju iz Cedisa-a.
Podsjećaju i da će se još sjutra i prekosjutra (22. i 23. februar) raditi na ugradnji elektronskih brojila u Stolivu.
„U toku radova, objekti u kojima se obavlja ugradnja biće bez struje od 8 do 18 sati. Detaljnije informacije o terminu izvođenja radova potrošači mogu dobiti i od ekipa na terenu" – saopšteno je iz Cedis-a.

Foto: Bobo Bernard

REMI PRIMORCA

1a1primorac vat 18Vaterpolisti Primorca igrali su večeras neriješeno sa Jadranom iz Splita 8-8, u meču 13.kola A1 Regionalne lige, koji je odigran u Budvi. Po četvrtinama 1-2, 4-4, 2-1 i 1-1

Golove za domaćina dali su Gopčević 3, Vukmirović i Grgurević po 2 i Crepulja 1, dok su kod gostiju Power i Milardović bili bolji od drugih i upisali po 2 pogotka.

Budva je pred svojim navijačima izgubila od Jadran Carina 14-3, dok je Jug u Zagrebu savladao Mladost 10-5.

Pošk je u Splitu pobijedio Partizan 6-4, a Primorje i Mornar su odigrali 7-7.

Na tabeli vodi Jug, Mladost je druga, a Jadran Carine treći.

Primorac, koji u narednom kolu gostuje Novljanima, zauzima osmo mjesto sa 13 bodova, Budva je deveta sa 9 i posljednje Primorje sa 7.

PORAZ KATARA U NIŠU

1A1VATERPOLO FINA.ORGVaterpolo akademija Kataro izgubila je večeras u Nišu od Naisa 8-5, u utakmici 13.kola A2 lige. Po četvrtinama 0-1, 3-1, 3-1 i 2-2.

Golove za kotorski tim dali su Dončić 2, Đurović, Vušković i Perković po 1, dok je u domaćem timu bolji od drugih bio Ivetić sa 3 pogotka.

Crvena Zvezda je pobijedila Solaris 15-10, a Vojvodina ekipu Zadra 18-3.
Medveščak i Šabac igraće 28. februara.

U narednom kolu sedmoplasirani Kataro dočekuje lidera Crvenu Zvezdu.

Foto: fina.org

IGALO I TIVAT BOLJI OD KOTORSKIH STONOTENISERA

1a1sttenis2102Stonoteniska ekipa Kotor 2 danas je učestvovala na trećem turnusu Mini jadranske veteranske lige, koji je odigran u sali Mjesne zajednce Gradiošnica u Tivtu.

Oba duela Kotorani su izgubili od Igala i Tivta sa po 7-0.

VUKASOVIĆ: KOTOR KONAČNO DOBIO VEĆA SREDSTVA ZA KULTURU

1a1jekivi maka 18Veća finansijska sredstva opredijeljena za kulturu nego što smo ih imali tokom prethodnih godina (651.160 eura) dolikuju gradu Kotoru. Ta 4% tekućeg budžeta su i odgovor na pitanje gdje naš grad treba da se nađe kada je u pitanju kulturna mapa Crne Gore i regiona. Ovo je za Radio Kotor danas kazala sekretarka opštinskog Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Jelena Vukasović, istakavši da dominantnu ulogu u kulturnom životu grada i zemlje imaju Kotorski festival pozorišta za djecu i Don Brankovi dani muzike. „Bez obzira na to da li Ministarstvo kulture te festivale prepoznaje i podržava kao festivale od internacionalnog značaja ili ne, Opština Kotor snažno stoji iza njih, i njihovom unaprijeđenju doprinosiće i ubuduće", navela je Vukasović.

Od novih kulturnih programa koji će se ove godine realizovati u našem gradu, osim prošlogodišnjih „Otvoreni kotorski trgovi" i „Bokeljski vremeplov" („Njegoševi dani" su bijenalni), Vukasović je izdvojila „Kotorski krug". Kako je pojasnila, radi se o programu koji će krajem ljeta ove godine okupiti književnike i publiciste koji će, pored svog stvaralaštva, u fokusu imati položaj čovjeka u današnjem društvu. „Prilika će svakako biti pružena i zainteresovanoj javnosti. Publika će biti pozvana za učešće u diskusiji na teme o kojima danas promišljaju akteri savremene filozofske i sociološke misli", rekla je Vukasović.

EVROPSKA PODRŠKA U BORBI PROTIV NELEGALNOG RIBOLOVA

1A1dinamitCrna Gora će u oblasti ribarstva imati podršku Evropske komisije, ne samo u dijelu usklađivanja sa Zajedničkom ribarskom politikom EU i podizanja konkuretnosti sektora ribarstva, već i u dijelu podizanja kapaciteta u suočavanju sa zajedničkim izazovima kakvi su sve vrste nelegalnog ribolova.

Ovo je poruka sa dvodnevne međunarodne radionice na temu nelegalnog, neprijavljenog i neregulisanog ribolova (IUU ribolov), koja se održava u Podgorici, u organizaciji Instrumenta za tehničku pomoć (TAIEX) i Evropske komisije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, cilj radionice je da se zemlje učesnice upoznaju sa primjenom evropskog zakonodavnog okvira i ciljevima kada je u pitanju IUU ribolov, kao i da se intenzivira saradnja zemalja u borbi protiv navedenih izazova.

„U ime Crne Gore, kao domaćina međunarodne radionice, skup je otvorila generalna direktorica Direktorata za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Slavica Pavlović.

PROF. DR DRAGAN KLARIĆ: SPORT JE SLIKA DRUŠTVA

1a1klaricdraganDugogodišnji sportski novinar i bivši direktor RTV Budva prof. dr Dragan Klarić ocijenio je da je sport izgubio prvobitni smisao zabave i da je to danas biznis sa enormnim profitima.

"Savremene tedencije sporta izložene su javnosti. Podložne su kritičkim analizama, uključujući čak i rasprave o svrsihodnosti njegovog postojanja u obliku koji danas vidimo", kazao je Klarić na okruglom stolu „Radio i sport" održanom u Kotoru u oprganizaciji Misije OEBS-a u Crnoj Gori i Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES).

I drugi dio okruglog stola, zbog obilja iznesenih podataka, naučnih izvora, komparativnih prilaza tematici, primjera iz teorije i prakse, obradili smo u emisiji Svijet nauke koju možete slušati sjutra od 17 i 15.

Klarić navodi kako je sport vremenom postao sinonim za zdravo tijelo i duh, da je zatim njegov najvažniji smisao postalo takmičenje, da bi, "zbog nevjerovatne borbe za profitom, sve više poprimio karakteristike preduzeća".

"Danas je sport biznis u kome se obrće veliki novac i ostvaruju enorni profiti. Sport je pokretač razvoja na mnogim prostorima, čak i na teritoriji čitavih država.

Javnost sporta ne ogleda se samo u zastupljenosti u masovnim medijima. Ona je prisutna u svakoj porodici, kod svakog čovjeka u bilo kom dijelu svijeta. U sportu se danas u svijetu, naravno to važi i za našu državu, bilo da govorimo o aktivanim ili pasivnim učesnicima, uključuje najmanje jedna trećina stanovništva", kaže Klarić.

BEZ STRUJE DJELOVI DOBROTE, ŠKALJARA I GRBLJA

dobrota tablaZbog planiranih radova na mreži danas će bez napajanja električnom energijom od 10 do 12 sati ostati Škaljari, od 11 do 14 sati Dobrota, a od 14 do 15 sati Grbalj.

"Radovi se izvode u cilju boljeg i kvalitetnijeg napajanja električnom energijom", saopštavaju iz CEDIS-a.

OBAVJEŠTENJE ZAKUPCIMA TERASA

1A1kotor24BLJESAK INFOIz Opštine Kotor podsjećaju zakupce terasa ispred ugostiteljskih objekata da je počelo UGOVARANJE zakupa za 2018. godinu.

„Uz obrazac zahtjeva koji se nalazi u Građanskom birou i na sajtu Opštine, potrebno je dostaviti i sljedeću dokumentaciju: potvrdu o izmirenom zakupu terasa u 2017 godinu koju izdaje direkcija za uredjenje i izgradnju Kotora, potvrdu o izmirenom komunalnoj taksi, koju izdaje Sekretarijat za budžet, lokalne prihode i finansije, potvrdu o izmirenoj komunalnoj naknadi za odvoz smeća koju izdaje Komunalno preduzeće Kotor te potvrdu o poštovanju komunalnog reda u 2018. godini koju izdaje Komunalna policija" – stoji u obavještenju iz Opštine Kotor.

Kako navode, rok za podnošenje zahtjeva je do 10. marta ove godine.

KLUB ZDRAVLJA BOKA: PREDAVANJE NA TEMU PARTNERSKIH ODNOSA

1a1predavanjevardar2402Predavanje na temu "Dramski trougao u partnerskim odnosima" će u organizaciji "Kluba zdravlja Boka" biti održano u subotu 24. februara sa početkom u 19 sati u hotelu "Vardar" u Starom gradu.

Predavač će biti psihoterapeut Željko Begić.

Ulaz je slobodan.

PITAJTE GRADONAČELNIKA U PETAK 23. FEBRUARA

1a1jokic i pedja260118U petak 23. februara, u terminu od 10 do 11 sati možete slušati emisiju Radio Kotora „Pitajte gradonačelnika" u kojoj je gost predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

Pitanja možete postavljati putem mejla This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i telefona 032 325 842 i 325 843.

Emisiju uređuje i vodi Predrag Nikolić.

KAKO JE POTOPLJENA CRNOGORSKA FLOTA

1a1posljednje opeloPromocija knjige Posljednje opelo – Kako je potopljenja crnogorska flota autora Momira Čolovića, održaće se u koncertnoj dvorani Muzičke škole večeras sa početkom u 19 časova.

Na promociji će govoriti prof. Zoran Usanović i mašinski inspektor Gojko Ljesar, a izvode iz knjige će čitati Tatjana Crepulja.

IZLOŽBA SKULPTURA I CRTEŽA BOJANE MAŠKOVIĆ

1a1izlbojanamaskovicGradska galerija Kotor nastavlja izlagačku sezonu 2018. godine izložbom skulptura i crteža "Kretanje'', akademske vajarke Bojane Mašković, koje će biti otvorena sjutra u 19 sati.

Bojana Mašković je rođena 1985. godine u Beogradu. Diplomirala je 2010. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, smjer vajarstvo, u klasi profesora Nikole Vukosavljevića. Dobitnik je prve nagrade Bjelopoljskog likovnog proljeća za skulpturu (2009), prve nagrade SO „Savski venac" za skulpturu u metalu (2010) Beograd, i treće nagrade na „Telenor art recycling" konkursu za skulpturu (2012) Beograd. Izlagala je na većem broju kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Samostalno je izlagala četiri puta. Radi u Beogradu kao likovni terapeut u Centru za smještaj i dnevni boravak djece i omladine ometene u razvoju. Član je upravnog odbora Kulturno edukativnog centra Art. Živi na relaciji Beograd - Tivat.

Pored skulpture i crteža, bavi se keramikom.

VEČE MAŠKARA U KAMELIJI

1a1vece maskara u kameliji„Veče maškara" biće održano večeras od 19 sati u Šoping centru „Kamelija".

Uz reviju karnevalskih maski i izložbu slika karnevalske povorke biće organizovana i nezaobilazna „papalada ala maka".

„Posjetioce očekuju brojna iznenađenja", saopštili su organizatori Šoping centar „Kamelija" i Turistička organizacija Kotor.

FEŠTINA GRUPA ZA DEŠPET NA KARNEVALU U NICI

1a1maskaALWAYS AND FOREVER"Za dešpet" karnevalska grupa nevladine organizacije "Fešta" iz Kotora, odlazi sjutra za Nicu, gdje će predstavljati kotorski Karneval i uzeti učešće na najvećoj manifestaciji ovog tipa u Evropi.

Kotorska ekspedicija broji 40 članova, a publici u Francuskoj predstaviće se maskom "500 godina kotorskog karnevala-uvijek i zauvijek", koja je ove godine bila najbolja na tradicionalnom maskenbalu i karnevalu, a biće dopunjena maskom "Stare ure", koja je prošle godine osvojila brojne nagrade i na koju je producent karnevala u Nici posebno insistirao da bude dio njihove fešte.

"Ovo je drugi put da uzimamo učešće na ovako prestižnoj manifestaciji, što jasno govori koliko organizator cijeni kotorski karneval", kaže predsjednik NVO "Fešta" Vasilije Bajrović.

Pomoć u organizaciji ovako zahtjevnog putovanja pružile su Opština Kotor i Turistička organizacija grada, a kotorski karnevalisti nastupaće pet dana u Francuskoj, kako na Karnevalu svjetlosti, tako i na Karnevalu cvijeća.

"Uz Italijane, jedini smo gosti ove pučke zabave", kaže Bajrović.
Na prvom nastupu u Nici, učešće su uzele "Feštine" mažoretke i Gradska muzika Kotor i bili su na čelu povorke.

KONCERT POZDRAV IZ AUSTRIJE VIII CRNOGORSKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA

1a1 Simfonijski orkestar - koncertCrnogorski simfonijski orkestar održaće koncert pod nazivom "Pozdrav iz Austrije VIII" u velikoj sali Upravne zgrade Porto Monterengra, sjutra sa početkom u 20 časova, a pod dirigentskom palicom Uve Tajmera.

Čuveni dirigent Uve Tajmer završio je dirigovanje na Bečkoj muzičkoj akademiji u klasi profesora Hansa Svarovskog. Bio je asistent Karla Bema, Džejmsa Levina, Larina Mazela. Radio je kao aranžer i kompozitor za ansambl Bečki krug, Bečke virtuoze. Dugo je bio dirigent orkestra ,,Johan Štraus". U sklopu programa biće izvedeni valcer, polke kao i marševi.
Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra ,,Pozdrav iz Austrije VIII" dio je uspješne višegodišnje saradnje Muzičkog centra Crne Gore i Ambasade Austrije u Podgorici.

Organizatori ovog koncerta su: Muzički centar Crne Gore, Austrijska Ambasada Podgorica, Porto Montenegro i Centar za kulturu Tivat.

Ulaz je slobodan.

DOKUMENTARNI FILM KUĆE ZA SVAKOGA I DISKUSIJA O PREKOMJERNOJ GRADNJI

1a1kucazasvakogaDokumentarni film ''Casas para todos'' (Kuće za svakoga) će u organizaciji NVO „Expeditio" iz Kotora i Kulturno zavičajnog udruženja „Napredak" iz tivatske Gornje Lastve biti prikazan u sali kina „Boka" sjutra od 18 sati.

Nakon filma je planirana diskusija na temu prekomjerne urbanizacije. U uvodnom dijelu će govoriti: arhitekta Bobo Mitrović, arhitektica Biljana Gligorić i prof. dr Rade Ratković.
Ulaz je slobodan.

„Film govori o stambeno apartmantskim naseljima koji su građeni na španskoj obali, a danas su prazna naselja, naselja duhova. Film je snimila njemačka nezavisna producentska kuda – ''IF production...'', a prikazivanje organizuju EXPEDITIO iz Kotora i KZU Napredak iz Gornje Lastve kroz projekat STRONGO. Imajući u vidu da prekomjerna urbanizacija i izgradnja u posljednje vrijeme eskalira do mjere koja dovodi u pitanje opstanak Prirodnog i kulturno istorijskog Područija Kotora na UNESCO-voj Listi Svjetske baštine, želimo najširu javnost upoznati sa primjerom slične prakse na španskoj obali gdje se slična gradnja odvijala prije nego kod nas i sa čijim posljedicama se tamošnja zajednica sada suočava. Nakon filma će biti omogućena dikusija. Uvod u diskusiju će dati arhitekta Bobo Mitrović, arhitektica Biljana Gligorić i prof.dr Rade Ratković. Ulaz na projekciju je slobodan. Projekat STRONGO Doprinos razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki Kotorskoj /Developing stronger civil society in Boka Kotorska odobren je u decembru 2015. godine kroz program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

KONCERT THE GENTS STRING KVARTETA

1a1The Gents StringKoncert "The Gents string kvarteta" biće održan u Muzičkoj sali Kulturnog centra „Nikola Đurković" Kotor u nedjelju 25. februara od 20 sati.

Kvartet čine Milan Ninković – violončelo, Milan Jović – violina, Nenad Jovanović – violina i Đorđe Panijan – viola.

Na repertoaru su poznate numere izvođača različitih žanrova pop, rok, metal, evergrin, tango, filmske muzike i džeza ( Sting, U-2, Linkin park, Metallica, Simply Red, Sade, Smak, Michael Jackson, EKV, Nirvana, AC/DC, Guns N' Roses).

Prodaja ulaznica po cijeni od tri eura biće na blagajni Kulturnog centra u petak 23. februara od 10 do 12 i od 18 do 20 sati i u nedjelju 25. februara od 18 do 20 sati.

"The Gents string kvartet je osnovan krajem prošle godine u Podgorici. Osnivači i članovi su četvorica mladih priznatih muzičara i članova Simfonijskog orkestra u Podgorici. Ono što kvartet razlikuje od drugih je umjetnički opus otvoren prema umjetničkim žanrovima i obogaćen odličnim spojem klasične i savremene muzike.

PREDSTAVLJANJE NOVE KNJIGE MILETE TOMOVIĆA

1a1Mileta Tomovic plakatObilježavanje Dana maternjeg jezika, Matica Boke nastavlja predstavljanjem nove knjige poezije tivatskog pjesnika Milete Tomovića.

Promocija knjige „Natre" održaće se u subotu 24. februara sa početkom u 18 časova u rezidenciji Ljubibratića na Toploj u Herceg Novom.

O knjizi će govoriti profesor književnosti Ljiljana Čolan, predsjednik UO Matice Boke Željko Komnenović i autor.

„Knjiga stihova Natre Milete Tomovića je od onih knjiga što razmišljaju o dugom boravku pjesnikovom na zemlji u blizini mora, tako da se stvarnost neprekidno miješa sa sjećanjima, a djetinjstvo je u osnovi svijeta doživljaja.

Knjiga Natre je smještena u tri ciklusa: Spomenak, Kvasac i Druga strana, ali je sva prožeta osjećanjem uzaludnosti trajanja, jer pravog odjeka života neprekidno izmiče trajanju.

'Kakva nedaća iza životnog sivila' pita se pjesnik i poput poput Gavrila Principa, o kome pjeva, možda je to pravi put da se uvjerenja ponove. Jer 'realnost podupire saznanje o olovci koja izbjegava bijelu stranicu'.

'Pišem da ne bih mislio na ono što je moglo a nije bilo, a meni je ostalo samo zatišje sjećanja'. Treba mu povjerovati", zapisao je u predgovoru knjige nedavno preminuli Vuk Krnjević, poznati pjesnik i scenarista.

SKUPŠTINA UDRUŽENJA PENZIONERA

1apenzioneri sept 17Skupština Udruženja penzionera Kotor biće održana sjutra u prostorijama Udruženja u Starom gradu, na trgu kod Pomorskog muzeja.

Početak je u 10.30.

RODITELJSKI KUTAK - MLIJEČNI ZUBI I NJIHOVA HIGIJENA

1a1KutakzaroditeljeMliječni zubi i njihova higijena od prvog dana važna su tema kojoj će biti posvećena pažnja i u februarskom Roditeljskom kutku u Tivtu, koji će ugostiti stomatološkinju Danijelu Sindik.

Ona će sa roditeljima razgovarati o ključnoj ulozi koju mliječni zubi imaju u konačnom izgledu trajnih zuba i važnosti njihove njege, a odgovaraće i na sva njihova pitanja koja se tiču zdravlja zuba djece i trudnica.

Kutak će biti održan u subotu, 24. februara, od 18 gost sati u Jaht klubu, u upravnoj zgradi (Dom Vojske). Porto Montenegro ustupa prostor udruženju Roditelji za održavanje Kutka jednom mjesečno, a Kidsland Tivat za sve mame i tate koji prisustvuju obezbjeđuje poklone.

Udruženje Roditelji poziva zainteresovane roditelje da prijave dolazak putem mail adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. zbog ograničenog broja mjesta i pripreme dovoljnog broja poklona.

Udruženje Roditelji održava Roditeljski kutak u Podgorici jednom mjesečno već četiri godine, a u Tivtu od jula ove godine. Kroz Roditeljski kutak roditelji mogu da dobiju infomacije o tome šta ih čeka u toku trudnoće, nakon rođenja bebe ali i u vezi sa dojenjem i rastom i razvojem djece i njihovim zdravljem.

PRIMORAC - JADRAN SPLIT, NAIS - KATARO

1a1primorac vat 18U 13. kolu A1 Regionalne vaterpolo lige, "Primorac" večeras od 20 i 30 u Budvi dočekuje „Jadran" iz Splita.

„Budva" će od 18 sati ugostiti „Jadran Carine", a još se sastaju „Primorje"-„Mornar", "Mladost"-„Jug" i „Pošk"-„Partizan".

Vaterpolisti kotorske akademije „Kataro" večeras od 20 sati gostuju ekipi „Naisa" u Nišu, a još će igrati „Crvena Zvezda"-„Solaris", "Vojvodina"-„Zadar" i „Medveščak"-„Šabac".

ODLOŽENE UTAKMICE U SUBOTU

A17Fudbal-Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore na današnjoj sjednici donijela je odluku o terminu odigravanja odloženih utakmica i prekinutog susreta 20. kola Telekom 1. CFL, saopšteno je iz FSCG.
Mečevi 20. kola Telekom 1. CFL odigraće se u subotu, 24. februara.

Duel Zete i Budućnosti koji direktno prenosi televizijska kuća Arena Sport, počinje u 13 časova, dok će preostala četiri susreta početi u 14 sati.

Ekipe Grblja i Sutjeske odigraće samo drugo poluvrijeme susreta, koji je juče prekinut nakon prvih 45 minuta.
Utakmice 21. kola odigraće se u srijedu, 28. februara, dok su mečevi 22. kola na programu u nedjelju, 4. marta.

ZBOG KIŠE PREKINUT MEČ U RADANOVIĆIMA

1a1grbaljfudbalJučerašnja utakmica 20. kola Telekom Prve crnogorske lige u Radanovićima između fudbalera Grblja i Rudara prekinuta je zbog loših vremenskih uslova.

U Radanovićima je odigrano prvo poluvrijeme, ali je, nakon što je zbog jake kiše voda natopila teren, odlučeno da se utakmica prekine.

Iz istih razloga odgođena su još tri meča ovog kola.

Odgođeni su susreti Mladost-Dečić, Iskra-Kom Eurozox i Zeta- Budućnost.

ZLATIBOR NADJAČAO BOKELJ

1aafudbal juzne vestiU prijateljskoj fudbalskoj utakmici na Jazu, "Bokelj" je poražen od "Zlatibora" 2-0.

Golove za goste postigli su Mladenović i Ćirović.

Kotorani će do početka prvenstva odigrati još jedan kontrolni meč i to u petak od 11 i 30 u Baru sa „Teleoptikom".

U prvom kolu proljećnjeg dijela Druge lige „Bokelj" u nedjelju 4. marta gostuje ekipi „Igala".

KOTOR DEKLASIRAO LIM

1aakosarka-lopta01Kadeti košarkaškog kluba "Kotor" pobijedili su sinoć pred svojim navijačima "Lim" iz Berana 92-53, u meču 7. kola Superlige Crne Gore. Po četvrtinama (20-7; 30-12; 14-18; 28-16)

Za domaću ekipu koševe su dali Miloš Katurić 21, Luka Tomović 19, Sergej Milanko 14, Balša Jokić 8, Filip Rozer 6, Petar Franeta i Milan Crnogorac po 5, Danilo Dževerdanović 4, Danilo Lompar, Pavle Medojević i Boris Tomčuk po 2, a kod gostiju najefikasniji je bio Joksimović V. sa 26.

U sledećem kolu, već za vikend, kadeti "Kotora" gostuju u Podgorici ekipi "Studentskog centra".

KOTORSKI SOKO NAJBOLJI NA KUPU MIMOZE

1A1DZIUDZICU SOKO FEB 18Kotorski džiu džicu klub "Soko" osvojio je prvo mjesto u generalnom plasmanu na međunarodnom "Kupu mimoze", koji je za vikend održan u Herceg Novom.

Klubu, koji predvodi trenerica Olivera Simović, pripalo je 38 medalja - 19 zlatnih, 8 srebrnih i 11 bronzanih.

Učestvovalo je 230 takmičara iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske i Crne Gore.

U tako jakoj konkurenciji, Kotorani, koji duži niz godina postižu vrhunske rezultate, još jednom su pokazali da su klub kojim grad može da se ponosi.

STONOTENISERI KOTORA 2 U GRADIOŠNICI

1a1stonitenisU okviru trećeg turnusa Mini jadranske veteranske lige, stonoteniseri "Kotora 2" danas od 17 sati u sali Mjesne zajednice Gradiošnica u Tivtu odmjeriće snage sa ekipama "Tivta" i "Igala".

Kotorani će nastupiti u sastavu Niko Dončić, Ilija Milošević, Mladen Knežević i Savo Popović.

KOTORSKI FAKULTET ZA TURIZAM U FINALU STUDENTSKE LIGE

1a1futsallustica bayEkipa Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Kotora plasirala se u polufinale Luštica bay Studentske lige Crne Gore u futsalu.

Kotorani su u četvrtfinalu savladali sastav Medicinskog fakulteta 6-4, iako su na poluvremenu gubili 3-2.

Polufinalni mečevi na programu su u subotu, a sastaće se:
17h UDG 1 – Fakultet za sport I fv
18h FTH Kotor – Studentski dom PG
FTH Kotor – Medicinski fakultet 6:4 (2:3)
Sudije: Momo Saveljić i Žarko Markuš
Strijelci: Pejović u 16, Dragović u 17 i 36, Palević u 22, Pavićević u 30 i 39 minutu za FTH Kotor, Zejnilović u 4, 12 i 21, Kurtagić u 16 minutu za Medicinski fakultet.
FTH Kotor: Petrović, Maslovar, Rastoder, Radović, Vuković, Jovanović, Pavićević, Pejović, Dragović, Palević, Tomić
Medicinski fakultet: Stamatović, Lutovac, Kurtagić, Kolašinac, Muratović, Zejnilović.

Foto: vijesti.me

SERVISNE INFORMACIJE

SERVISNE INFORMACIJEKino
Igrani film reditelja Juha Kusmanena "Najsrećniji dan u životu Olija Makija", inspirisan istinitom pričom o najuspešnijem finskom bokseru 60-ih godina, prikazivaće se još večeras, od 19 sati u sali kina "Boka".
U glavnim ulogama su: Ona Ajrola, Ero Milonof i Jarko Lahti.
Letovi
Avion „Montenegroerlajnsa" iz Tivta za Beograd leti u 7.10, a avion „Er Srbije" polijeće u 11.25. Iz Beograda za Tivat „Montenegroerlajns" polijeće u 8.35, a let aviona „Er Srbije" zakazan je za 9.50, obavještavaju iz turističke agencije „Vizin travel".
Dom zdravlja
U opštoj službi Doma zdravlja u Dobroti danas do 14 sati rade doktorke Radošević, Maslovar, Perović i doktor Todorović. Od 14 do 21 sat biće doktorke Đonović i Božović. U hitnoj službi do 7 sati ujutro dežuran će biti doktor Čobaj.
U dječjem dispanzeru do 14 sati rade doktorka Đurović i doktor Dedović, od 14 biće do 21 biće doktorka Čelebić. U Domu zdravlja u industrijskoj zoni do 14 sati je doktorka Popović, a u Risnu do 14 sati doktorka Bakić.
Vrijeme
U Crnoj Gori danas će biti pretežno oblačno, povremeno kiša, u južnim i centralnim predjelima ponegdje je moguć pljusak ili grmljavina, a u višim planinskim predjelima na sjeveru se očekuju snijeg i susnježica.
Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i sezimologiju, vjetar će biti uglavnom umjeren do pojačan, istočnih smjerova.
Jutarnja temperatura vazduha od nula do devet, najviša dnevna od tri do 14 stepeni.

BIRAJMO ŠTO GLEDAMO

1a1abazdz18Direktor Agencije za elektronske medije Crne Gore Abaz Beli Džafić i šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Osama Kogali najavili su juče početak kampanje medijske pismenosti "Birajmo šta gledamo".

"Kampanja "Birajmo šta gledamo" utiče na podizanje nivoa svijesti o važnosti medijskog opismenjavanja roditelja, staratelja i djece, i o važnosti odabira medijskih sadržaja za djecu.

Džafić poručuje da „ne smijemo zanemariti činjenicu da mediji u ovom procesu imaju nezamjenjivu ulogu. Oni posjeduju mogućnost da se njihov glas čuje, da otvore debate, ukažu na probleme kako bi doprinijeli istinskom djelovanju od javnog interesa.

Stoga, Unicef i Agencija planiraju da ostvare značajniju saradanju sa medijima i novinarima kako bi iskoristili potencijal medija da podstaknu djecu i roditelje na proaktivan stav prema uređenoj konzumaciji medija, koja će omogućiti djeci da u svom razvoju budu u kontaktu sa sadržajima koji su oslobođeni govora mržnje i predrasuda, a podstiču toleranciju.

Potrudimo se, pokažimo da nam mediji jesu prijatelji, i da djeluju u službi svih nas."

Brojne studije širom svijeta govore o tome da nasilje u medijima može doprinijeti povećanoj agresivnosti kod djece, kao i da obrazovni sadržaji u medijima mogu pomoći djeci da brže usvoje određena znanja i vještine. Stoga je ključno pažljivo birati medijske sadržaje.

ISKLJUČENJA STRUJE ZBOG RADOVA

1aaskaljari visocije koteZbog planiranih radova na mreži, danas će od 10 do 12 sati bez napajanja električnom energijom ostati dio Novog naselja u Škaljarima.
Navedeni radovi se izvode u cilju kvalitetnijeg i sigurnijeg napajanja električnom energijom, a u slučaju loših vremenskih uslova biće odgođeni – saopšteno je iz CEDIS-a.

Kako obavještavaju, zbog redovnog godišnjeg remonta trafostanica Morinj i Risan danas će od 11 do 11.30 dolaziti do prekida u napajanju električnom energijom u Morinju, dok će od 12 do 15 sati dolaziti do prekida u napajanju strujom u Risnu i Perastu.
Nova elektronska brojila od srijede 21. do petka 23. februara biće ugrađivana na Markov rtu.
"U toku radova na ugradnji novih brojila, objekti u kojima se obavlja ugradnja biće bez napajanja električnom energijom od 8 do 18 sati. Detaljnije informacije o terminu izvođenja radova potrošači mogu dobiti i od ekipa na terenu" – saopšteno je iz Službe za korporativne komunikacije (CEDIS).

OD PONOĆI JEFTINIJE GORIVO

1a1gorivoU Crnoj Gori je od ponoći jeftinije gorivo - sapšteno iz Ministarstva ekonomije.

BMB 98 i BMB 95 je jeftiniji četiri centa, pa košta 1.31 eura po litru, odnosno 1.27 eura.

Cijena eurodizela ostala je ista, 1.20 eura po litru, dok je lož ulje u veleprodaji jeftinije pet centri, pa košta 1.13 eura po litru.

Ovo sniženje je uslijedilo zbog pada cijena naftnih derivata na svjetskoj berzi.

Ovo je prvi pad cijena goriva u Crnoj Gori u ovoj godini, koje su imale rast u prethodnom periodu zbog kontinuiranog rasta cijena na svjetskim berzama, ali i zbog povećanja PDV-a početkom godine.

IZMJENA REŽIMA SAOBRAĆAJA NA PUTU RISAN - PERAST

1a1perast-risanJavno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore obavještava sve učesnike u saobraćaju da će do 14. aprila ove godine, režim saobraćaja na magistralnom putu od Risna do Perasta biti povremeno promjenjen iz dvosmjernog u jednosmjerni.

Javno preduzeće će u narednih 60 dana izvoditi radove na izgradnji javne rasvjete na pješačkoj stazi na dionici od Risna do Perasta, a iz razloga bezbjednosti učesnika u saobraćaju, povremeno će dolaziti do jednosmjernog režima vožnje.

Za to vrijeme, režim odvijanja saobraćaja će biti regulisan adekvatnom saobraćajnom signalizacijom.

SKRINING PROGRAM PREVENCIJE KARCINOMA GRLIĆA MATERICE

1a1domzdr sa zastavomSkrining program prevencije karcinoma grlića materice u Domu zdravlja Kotor počeo je da se sprovodi od 1. februara ove godine, u okviru nacionalnog programa – saopšteno nam je iz ove zdravstvene ustanove.
"Na preventivne preglede i dijagnostiku pozivaju se žene, kako bi preduprijedile nastanak i širenje ove bolesti, koja je poslije karcinoma dojke, najčešće maligno oboljenje kod ženske populacije" – kaže za Radio Kotor direktor dr Igor Kumburović.
U okviru nacionalnog programa, nabavljena je potrebna oprema i završena doedukacija ginekologa za sprovođenje kolposkopije, kao pomoćne dijagnostičke procedure u skrining programu.
"Dom zdravlja Kotor je, iz sopstvenih sredstava, u potpunosti adaptirao i opremio prostor organizacione cjeline izabranih doktora za žene i na taj način obezbijedio uslove za adekvatno pružanje zdravstvenih usluga svim zainteresovanim ženama", kaže dr Kumburović. Cilj ovog preventivnog programa je, ističe on, smanjenje obolijevanja žena, s obzirom na to da je rak grlića materice bolest koja se, ukoliko se otkrije na vrijeme, može uspješno liječiti.
"Dobro organizovani skrining programi mogu da spriječe i do 80% slučajeva raka grlića materice, otkrivajući malignu degeneraciju u preinvazivnoj fazi. Zato Dom zdravlja Kotor apeluje na sve žene da se odazovu, obave preventivni pregled i na taj način sačuvaju svoje zdravlje" – zaključio je dr Kumburović.

OSNIVANJE NOVOG GRADSKOG HORA

1a1gradskihorpozivOpština Kotor i Kulturni centar "Nikola Đurković" pozivaju zainteresovane da postanu članovi gradskog hora.

"Ako volite svoj grad, pjesmu i druženje, prijavite se na broj telefona 067 243 767 ili na mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i postanite član potpuno novog i po svemu drugačijeg gradskog hora", poručuju iz Kulturnog centra "Nikola Đurković".

More Articles...

opstina-kotor2

radiokotor160x200

 

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

Facebook-banner

uzivo

pele

KotorArt-logo

7761483
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
1085
5995
23254
6024514
136699
134127
7761483

Vaša IP: 207.46.13.64
Vrijeme: 2018-02-22 03:40:31
Go to top