ZURKOVIĆ SE PREDSTAVIO KOTORSKOJ PUBLICI

a17zurkovicPijanista Mihajlo Zurković nastupio je sinoć u koncertnoj dvorani muzičke škole "Vida Matjan" (crkvi sv. Duha) u okviru Kotorske koncertne sezone koju organizuju Međunarodni festival KotorArt i Muzička škola „Vida Matjan".

Umjetnik se publici predstavio djelima Šopena, Čajkovskog i Skrjabina. „Utisci nakon koncerta su divni. Oduševljen sam idejom Kotorske koncertne sezone i uopšte festivala KotorArt. Kotorski učenici su zaista privilegovani jer imaju priliku da na ovaj način slušaju umjetnike svjetskog glasa", izjavio je Zurković nakon nastupa. „Umjetnik je dobitnik mnogih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima od kojih su najznačajnije: prva specijalna nagrada na međunarodnom takmičenju „Petar Konjović", prva nagrada na međunarodnom takmičenju „Citta di Moncalieri" , treća nagrada na međunarodnom takmičenju „Frederik Šopen" (Novi Sad, 1997), prva nagrada na Internacionalnom forumu u Kijevu (Ukrajina, 2009.) kao i diploma finaliste pijanističkog takmičenja „Dinu Lipatti" (Bukurešt, Rumunija, 2002).

Od prvog solističkog koncerta, koji je imao u uzrastu od 12 godina, do sada je odsvirao preko četiri stotine resitala, kamernih koncerata i nastupao je kao solista sa različitim orkestrima. Svirao je u svim značajnijim salama u Srbiji i imao zapažene nastupe u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Italiji, Francuskoj, Španiji, Belgiji, Rumuniji, Mađarskoj, Japanu, Kini, Rusiji i SAD. Nastupao je na značajnijim domaćim i inofestivalima. Zurković je učestvovao je u projektu „40 fingers" u okviru koga je imao niz zapaženih nastupa u Italiji. Izdao je kompakt disk u produkciji kulturnog centra „Laza Kostić" iz Sombora i Akademije umetnosti Novi Sad sa delima Šuberta, Šopena, Bramsa i Skrjabina. Mihajlo Zurković je umjetnički direktor, ponovno uspostavljenog muzičkog festivala Somborske muzičke svečanosti – SOMUS. Angažovan je kao docent za glavni predmet klavir na Katedri za klavir Akademije umetnosti u Novom Sadu" – stoji u saopštenju pi ar službe Međunarodnog festivala KotorArt.

opstina-kotor2

radiokotor160x200

 

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

Facebook-banner

uzivo

pele

KotorArt-logo

7758149
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
3746
5462
19920
6024514
133365
134127
7758149

Vaša IP: 54.227.48.147
Vrijeme: 2018-02-21 16:04:20
Go to top