KARADAGLIĆ AMBASADOR DON BRANKOVIH DANA MUZIKE

a17milos karadaglic"KotorArt je mjesto okupljanja, stvaranja, prijateljstva, a iz godine u godinu donosi nam nesto novo, širi vidike i izrasta u jedan ozbiljan međunarodni festival" - ocijenio je svjetski poznati gitarista Miloš Karadaglić, prihvatajući ideju da ovogodišnje izdanje međunarodne umjetničke manifestacije podrži kao brend ambasador. Kao ambasador KotorArt Don Brankovih dana muzike, Karadaglić će biti angažovan i u promociji i održavanju imidža ovog segmenta festivala u crnogorskoj javnosti ali i Kotora kao svojevrsnog umjetničkog centra Crne Gore.

„Rijetka su mjesta gdje postoji tolika energija i emocija. Za mene on je poseban, nekako magičan. Čast mi je i zvanično postati dio njega" - smatra Karadaglić. Ovogodišnje izdanje Međunarodnog festivala KotorArt, kao brend ambasadori, promovisaće izvanredni umjetnici i internacionalno poznata imena, među kojima je i Roman Simović, vrhunski violinista i koncert-majstor Londonskog simfonijskog orkestra. „Za petnaest godina, KotorArt postao je velika i značajna ideja, dio kotorskog i crnogorskog kulturnog identiteta, a upisan je na različite načine i kroz različita iskustva i u biografiju svakog nas ponaosob. A identitet uopšte, nije okamenjeno stanje, nego proces koji istorijski nastaje i mijenja se. U tome će ove godine, značajnu podršku dati naši prijatelji kao ambasadori KotorArta", ocijenio je Ratimir Martinović, umjetnički direktor Don Brankovih dana muzike.

Karadaglić i Simović će promovisati i KotorArt kao esencijalan element kulturnog života Kotora i Crne Gore, te učestvovati u aktivnostima Festivala koje će na pravi način predstaviti imidž ove umjetničke manifestacije. Proslavljeni gitarista ima poseban program „Miloš Invites" u okviru festivala, tokom kojeg, kao domaćin, predstavlja najtalentovanije kolege i svjetski poznate muzičare, poput njegovih prošlogodišnjih gostiju - mlade akordeonistkinje iz Letonije, Ksenije Sidorove i austrijskog klarinetiste Andreasa Otenzamera. Međunarodni festival KotorArt, festival je od nacionalnog značaja za kulturu Crne Gore, koji se odvija svakog ljeta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Opštine Kotor i UNESCO-a. Među osnovnim vrijednostima ove složene multiumjetničke manifestacije jeste i jačanje duha pripadnosti i težnja da Festival doprinese kreiranju poželjnog identiteta grada. KotorArt je najveći i najznačajniji umjetnički festival u Crnoj Gori i jedan od najznačajnijih u regionu. Sa preko 1.000 gostujućih umjetnika, preko 250 održanih programa, pred 40.000 posjetilaca u 2016. godini, spada u najveće umjetničke manifestacije u okruženju" – stoji u saopštenju PR službe Međunarodnog festivala KotorArt.

opstina-kotor2

radiokotor160x200

 

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

Facebook-banner

uzivo

pele

KotorArt-logo

7758149
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
3746
5462
19920
6024514
133365
134127
7758149

Vaša IP: 54.227.48.147
Vrijeme: 2018-02-21 16:04:20
Go to top