OVE GODINE BEZ BALA KAMELIJA

a17kamelijaopatijaBal kamelija ove godine neće biti održan – saopšteno nam je iz Udruženja „Kamelija"  Stoliv.

„Nismo u mogućnosti da organizujemo tradicionalni bal, a kao razlog navodimo vrlo neobičnu situaciju sa kojom smo se kao organizatori ove godine prvi put suočili - nedostatak cvjetova kamelija koji su neophodni za njegovu realizaciju.
Stolivski đardini, u kojima su se kamelije redovno mogle naći čak i krajem maja mjeseca, proteklih dana, zbog neobične klimatske situacije, ostali su bez ovog cvijeta. Nježni cvijetni pupoljci kamelije koji su preživjeli izuzetno niske januarske temperature, izloženi nakon toga jakom suncu i visokim temperaturama, precvjetali su ove godine u veoma kratkom vremenskom periodu" – stoji u saopštenju. U Udruženju ističu da je realizacija svih dosadašnjih aktivnosti u okviru ovogodišnje manifestacije bila uspješna. To su: Izložba aranžmana od cvijeta kamelija u Hotelu Cattaro, Likovna i literarna radionica u Stolivu pod nazivom Obala kamelija-ne betona, Centralna manifestacija na obali Stoliva sa vrlo sadržajnim programom i učešće na devetoj međunarodnoj Izložbi kamelija u Opatiji.


Tokom manifestacije, naši gosti bili su članovi Udruženja uzgajivača kamelija iz Njemačke sa sjedištem u Ahenu.
U narednom periodu, ovo udruženje u saradnji sa MZ Stoliv, realizovaće: Tradicionalni koncert Note od kamelija i manifestaciju u cilju očuvanja drvenih barki pod nazivom Camellia Trophy. Koristimo priliku da, kao i svake godine, pozovemo zainteresovane da se pripreme za tradicionalni Prvomajski uranak u Stolivu" – navodi se u saopštenju koje nam je proslijeđeno.

opstina-kotor2

radiokotor160x200

baner moto

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

facebook

uzivo

pele

KotorArt-logo

6944545
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
976
4446
13824
5243661
94511
130810
6944545

Vaša IP: 46.33.213.18
Vrijeme: 2017-09-20 09:08:57
Go to top