MOJ GRAD ZELENI GRAD - AKCIJA U PARKU

a17mojgradDan Planete Zemlje obilježava se ekološkim akcijama svakog 22. aprila.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore već tradicionalno, u saradnji sa lokalnim nevladinim organizacijama, školama i drugim ustanovama organizuje akcije čišćenja i uređenja morskog dobra.

U opštini Kotor, danas je Javno preduzeće u saradnji sa NVO „NVO Eko Centra "Delfin" iz Kotora realizovalo akciju "Moj grad-zeleni grad Kotor 2017" koja obuhvata čišćenje glavnog gradskog parka, prikupljanje otpada i sadnju sadnica mediteranskog ukrasnog bilja, te održavanje edukativne radionice "Održivo upravljanje otpadom-reciklaža" za učenike osnovne škole, kao i podjelu informativno edukativnog materijala.

U akciji su učestovovali učenici OŠ"Veljko Drobnjaković" iz Risna iOŠ "Njegoš" iz Kotora, predstavnik ,,Vjeverica" Marijan Šantić i NVO ,,Expeditio" iz Kotora.

Direktorka Eko centra "Delfin" Ljilja Radunović podsjetila je da je ove godine Dan planete zemlje kao međunarodni praznik po ekološkom kalendaru, posvećen zelenijim gradovima. "Upravo zato je i naša akcija sadnje mediteranskog bilja, leandra u glavnom gradskom parku posvećana toj temi" – kazala je Radunović ističući da je zadovoljna što je u akciji učestvovao veliki broj mladih ljudi.

"Zadovoljni smo odzivom i upravo je učešće mladih ljudi u ovakvim akcijama značajno jer nam to daje nadu da sve ono što imamo ostavljamo generacijama koje će o tome voditi računa i nastaviti sve korisne aktivnosti kad je u pitanju održivost životne sredine. Vjerujem da će Eko centar Delfin imati prilike da još neke dobre stvari uradi kada je u pitanju ozelenjavanje naše lokalne zajednice. Potrebno je uraditi plansku dokumentaciju tipa katastra javnih zelenih površina koji će precizno definisati šta je neophodno da se zasadi, šta je neophodno da se obnovi, na koji način će se upravljati i kako održavati javne zelene površine a da sve to bude održivo i autohtono", navela je Radunović.
Podsjetimo, osim u Kotoru različite akcije se povodom Dana Planete Zemlje organizuju i u ostalim primorskim gradovima.

opstina-kotor2

radiokotor160x200

 

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

Facebook-banner

uzivo

pele

KotorArt-logo

7758062
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
3659
5462
19833
6024514
133278
134127
7758062

Vaša IP: 77.71.135.158
Vrijeme: 2018-02-21 15:49:05
Go to top