OTVARANJE MANIFESTACIJE MAJ - MJESEC RIMSKIH MOZAIKA

Pozivnica - ManifestacijaTuristička organizacija opštine Kotor organizuje manifestaciju "Maj-mjesec Rimskih mozaika" čije je otvaranje zakazano za danas u 18 sati, na lokalitetu Rimski mozaici u Risnu.

Kako su naveli organizatori, tom prilikom biće održan koncert vokalno instrumentalne muzike Georgia V. Sviridova uz nastup hora "Stanko Dragojević" iz Podgorice i "Konstantin" iz Niša, a pod dirigentskom palicom Mione Cvijović iz Bijelog Polja.

„Po prvi put široj javnosti biće prikazana izložba originalnih artefakata sa arheološkog lokaliteta Carine koje nam je ustupio Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore - područno odjeljenje Kotor. Navedeni artefakti su rezulutat dugogodišnje saradnje stručnjaka iz Crne Gore i arheologa iz Centra za istraživanje antike jugoistočne Evrope pri Varšavskom univerzitetu. Posjetioci će moći da pogledaju amforu (početak IV v.p.n.e.), poklopce amfora (II-I v.p.n.e.), novčiće (kralj Ballaios, II v.p.n.e), arhitektonske elemente iz I v.n.e., tegove za ribarske mreže ( II-IV v.p.n.e.), okrugli teg (II – IV v.p.n.e.), eksere sa namještaja (kraj II v.p.n.e.), cipus – antičku grobnu inskripciju i dio kopče (II – IV v.p.n.e.). Konzervaciju artefakata je sproveo Boris Kustudić, konzervator-savjetnik, načelnik Područnog odjeljenja Kotor, Centra za konzervaciju i arheologiju Crne Gore.

Događaju će prisustvovati NJ.E. Ambasadorka Republike Poljske Irena Tataržinska sa suprugom Januszom Tataržinskim, kao naši počasni gosti i dugogodišnji prijatelji Lokaliteta.
Manifestaciju će otvoriti Mirza Krcić, V.D. direktora Turističke organizacije opštine Kotor. Manifestacija, takođe, simbolično predstavlja i rođendan Lokaliteta koji je otvoren za posjetioce u maju 2008. godine" – stoji u saopštenju Turističke organizacije Kotor. Iz Turističe zahvaljuju sponzorima "Inprus Mont" DOO iz Kotora, "Hipnos" DOO iz Risna, štampariji "Taš-print" iz Bijelog Bolja kao i vajaru Goranu Moškovu.

opstina-kotor2

radiokotor160x200

 

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

Facebook-banner

uzivo

pele

KotorArt-logo

7758149
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
3746
5462
19920
6024514
133365
134127
7758149

Vaša IP: 54.227.48.147
Vrijeme: 2018-02-21 16:04:20
Go to top