VJEKO RADIMIR GOST RAZGOVORA NEDJELJOM

vjeko radimir internetGost emisije „Razgovori nedjeljom", danas od 10.15 sati, biće kapetan duge plovidbe Vjeko Radimir.

 Urednik i voditelj emisije je Dušan Davidović.

Kapetan Radimir je od 11. do 13. maja u Rigi (Litvija) učestvovao na  22. Godišnjoj skupštini Evropske konfederacije udruženja kapetana na kojoj je Crnoj Gori ponovo upućen poziv da bude domaćin ovog skupa u maju 2018. saznajemo u Udruženju pomorskih kapetana Crne Gore Kotor.

“Od 17 država članica udruženja, skupštini je prisustvovalo 19 predstavnika, kao i četiri iz srodnih udruženja, te nekoliko predavača sa pomorskih fakulteta iz Švedske i Latvije, veći broj zvanica iz lokalne pomorske vlasti, Ministarstva pomorstva i drugih zvanica. Na  skupštini je bilo riječi o bezbjednosti u oblasti pomorstva, kadrovima u pomorstvu, implementaciji savremenih uređaja slijedeće generacije, zaštiti i kriminalizaciji kapetana”, kazao je Radimir, a prenosi sajt kotorskog Udruženja.

Vođeni su brojni bilateralni razgovori o iskustvima drugih država, kao i o koordinaciji sa pomorskim institucijama, od IMO pa do lokalnih vlasti, te prihvaćena agenda nastupa predstavnica CESMA na međunarodnim konferencijama za ovu godinu.

Prihvaćen je budžet CESMA i ponovo unućen poziv da Crna Gora organizuje sljedeću skupštinu maja 2018 godine, jer su susjedne države Hrvatska , Slovenija, Italija i Bugararska več organizovale po jednu.

“Podržan je put Crne Gore ka članstvu u Evropsku Uniju i pozitivno ocjenjeno značajno prisustvo naših kapetana na najpoznatim svjetskim firmama. Primjećen je povratak Crne Gore na bijelu listu zemalja vezno za sertifikate u obrazovanju i pomorstvu.

Vođene su vrlo stručne diskusije iz oblasti zaštite kapetana u slučajevima nezgoda ili zagađenja mora, u detalje raspravljano o implementaciji projekata o smanjenjupisanih dokumenata na brodu, nesrećama tokom vježbi na brodovima, ISPS propisi
i njihovo pojednostavljenje, i drugim stručnim temama iz oblasti odnosa zapovjednik- pilot, odnos na mostu, konsultant u ofisu i njegov pravni polozaj u odnosu na  zapovjednika”, kazao je kap. Radimir.  (Foto- internet)

opstina-kotor2

radiokotor160x200

baner moto

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

facebook

uzivo

pele

KotorArt-logo

6944545
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
976
4446
13824
5243661
94511
130810
6944545

Vaša IP: 46.33.213.18
Vrijeme: 2017-09-20 09:08:57
Go to top