TRIO SENSARTIKA U BAŠTI KULTURNOG CENTRA

1SENSARTIKAKoncert tria SENSARTIKA održaće se u bašti kotorskog Kulturnog centra večeras sa početkom u 22 sata. Ulaz je slobodan.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković" Kotor.

Sensartika trio nastavak je rada nekadašnjeg istoimenog kvarteta koji je formiran 2012. godine u Beogradu. Članovi grupe su većinom nastupali kao multiinstrumentalisti što je karakteristika i tria koga čine: Sonja Kalajić - violina, testera, kastanjete, mandolina; Darko Armenski - klarinet, saksofon, kaval, gajde i Miloš Marić – gitara.


SONJA KALAJIĆ, violiniskinja, rođena je 1977. godine u Beogradu. Diplomirala je i magistrirala na Fakultetu muzičkih umjetnosti u Beogradu u klasi prof. Dejana Mihailovića.
2008.g. uči da svira testeru kod Rodriga Gere - jednog od najvećih argentinskih poznavalaca ovog instrumenta, a 2011. g. se usavršava u sviranju kastanjeta kod čuvene Inme Gonzalez u Barseloni sa kojom i koncertno nastupa.
2010. formira duo Seme sa gitaristom Slobodanom Milivojevićem i Duo Maska sa Vanjuškom Martinović, a 2012. Kvartet Sensartika sa kojim iste godine snima CD u izdanju Centra za muziku Zadužbine Kolarca.
U pogledu pedagoškog rada, Sonja je 2001.g. radila kao asistent, a potom (od 2007.) kao viši asistent violine i metodike nastave profesora Dejana Mihailovića i profesorke Irine Jašvili na Muzičkoj akademiji u Srpskom Sarajevu (Republika B i H).
Od 2010. do 2012 je radila kao profesor violine u Muzičkoj školi "Stanković" u Beogradu
DARKO ARMENSKI, klarinetista, rođen u Pančevu 1979. godine, u muzički obrazovanoj i profesionalno orjentisanoj porodici.
Osnovno i srednje muzičko obrazovanje završio u klasi profesora Nikole Grujevskog, na duvačkom odsjeku smjer klarinet. Pored srednje škole za klarinet, vanredno završava i srednju školu za saksofon. Godine 1998. upisuje Fakultet Muzičke umjetnosti u Beogradu, gdje diplomira klarinet u klasi profesora Ante Grgina.
Paralelno sa klasičnim obrazovanjem, izučava tradicionalnu muziku Srbije i Balkana, svirajući na etno instrumentima kao sto su : frula, okarina, zurla, gajde i kaval.
Tokom školovanja, učestvovao je na brojnim takmičenjima, festivalima i smotrama internacionalnog, republičkog i regionalnog karaktera, gdje je bio dobitnik mnogih nagrada i priznanja. Pedagoškim radom bavi se već 15 godina.
Sa duvačkim instrumentima koje svira, otišao je još dalje i dublje, zadirući u dušu i materiju samih instrumenata, te od 1998. godine se aktivno bavi popravkom drvenih duvačkih instrumenata kao što su: oboa, flauta, saksofon, klarinet i restauracijom starih, etno instrumenata.
2011.g. dobio je specijalnu nagradu učestvovanjem na Smotri folklora Vojvodine i tom prilikom proglašen je za najboljeg instrumentalnog solistu cijelog festivala.
Od specijalnih nagrada dobio je nagradu za Najboljeg gajdaša festivala „Ivanjsko cvijeće" tri godine zaredom.
MILOŠ MARIĆ, gitarista, rodjen je u Bačkoj Topoli 1987. godine.
Osnovnu i srednju školu završio je sa najvišim ocjenama kao najbolji u generaciji.
2005. godine upisuje Muzičku akademiju u Istočnom Sarajevu, u klasi profesora Zorana Krajišnika
Nakon završenih osnovnih studija odlučuje da se posveti pedagoškom radu kao primarnom životnom pozivu i dobija posao u muzičkoj školi u Rumi i na toj poziciji se nalazi već četiri godine.
2013. godine upisuje master studije klasične gitare na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu u klasi svjetski priznatog pedagoga prof. Vere Ogrizović. Master studije zavrsava 2015. godine sa najvišom ocjenom, kao vrhunac skoro dvodecenijskog bavljenja muzikom.
Trio Sensartika od ove godine na repertoaru ima programe Fauna Sacra i Mediteraneo. Fauna Sacra ili Sveti Životinjski Svijet, koncept je programa koji je stvoren sa željom da se podrže ideje poštovanja i očuvanja životinjskog svijeta. Sa svojim autentičnim aranžersko-eksperimentalnim zvukom, trio ima tendenciju da briše granice svijeta iskonskih doživljaja i akademskih kategorija u nadi da takav pristup donosi slušaocima zapostavljenu radost simbioze čovjeka i prirode.

opstina-kotor2

radiokotor160x200

 

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

Facebook-banner

uzivo

pele

KotorArt-logo

7767411
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
7013
5995
29182
6024514
142627
134127
7767411

Vaša IP: 54.167.29.208
Vrijeme: 2018-02-22 21:14:50
Go to top