SAJAM VINA U KAMELIJI

1sajam vina u kamelijiSajam vina održaće se ispred TC "Kamelija" u Kotoru večeras sa početkom u 18 sati.

Organizator je kompanija "Đoković" koja se profesionalno bavi organizovanjem ovakvih i sličnih manifestacija.

Na ukupno 20 štandova predstaviće se mali i veliki proizvođači vina sa prostora Crne Gore, Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

"Svjedoci smo da, u posljednjih nekoliko godina, priča o vinu ima uzlazni trend, što posebno primjećujemo u Crnoj Gori gdje se vinarije trude da vino predstave kao kvalitetan proizvod"- rekao je za Radio Kotor izvršni direktor u firmi "Đoković" i organizator manifestacije "Sajam vina" Velimir Đoković.

On je istakao da turiste treba zainteresovati, ne samo za more i planine, već i za ostale sadržaje koje Crna Gora može da ponudi kao što je, kako kaže, gastronomija i oblast vinskog turizma.
"Ova manifestacija predstavlja obogaćenje turističke ponude, te nešto nesvakidašnje što posjetioci ali i domaće stanovništvo nemaju prilike svakodnevno da vide" – kazao je Đoković.
Prema njegovim riječima, na "Sajmu vina" će se predstaviti i vinarije čiji se proizvodi ne mogu pronaći na rafovima velikih marketa.


"Mislim da je ovaj događaj afirmacija proizvođača, samim tim i šire ponude. Sa druge strane, posjetioci sajma će biti u prilici da direktno od proizvođača dobiju informacije o načinu proizvodnje tih vina, o vrstama grožđa koja se koriste, te stoga mislim da i izlagači imaju svoje interese u vidu promocije najširoj mogućoj javnosti" – istakao je Đoković.
U muzičkom programu će, kako je najavljeno, nastupiti bokeljske i kotorske klape.

Od prvih civilizacija, vino je dio ljudske kulture i običaja. U antičkom svijetu, a posebno na Mediteranu, vino je bilo sastavni dio svakodnevne ishrane.
„Od svih pića najkorisnije, od svih ljekova najukusnije, a od sve hrane najprijatnije", te "najzdravije i najhigijenskije od svih pića" ili "u vinu je istina" – tako se govorilo od davnina. U današnje vrijeme, skromnost je rijetka vrlina među vinopijama, i nema tog društva okupljenog uz čašicu u kom se neće začuti podrobna analiza kvaliteta i karakteristika vina koje se pije.

Zbog toga podsjećamo,sjutra ispred TC "Kamelija" od 18 do 23 sata ljubitelji vina če imati priliku da uživaju u manifestaciji "Sajam vina" u organizaciji kompanije "Đoković".

opstina-kotor2

radiokotor160x200

 

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

Facebook-banner

uzivo

pele

KotorArt-logo

7767536
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
7138
5995
29307
6024514
142752
134127
7767536

Vaša IP: 54.167.29.208
Vrijeme: 2018-02-22 21:29:52
Go to top