KONCERT TRIA NEVAS U KULTURNOM CENTRU

1ANEVAS TRIONEVAS TRIO održaće koncert u bašti kotorskog Kulturnog centra večeras u 21 sat. Ulaz je slobodan.

Trio čine: Nevena Reljin – vokal, Branislav Tomić – klavijature i Srđan Stević – bas gitara.

Organizator je JU Kulturni centar "Nikola Đurković" Kotor. U slučaju kiše – koncert će biti održan u muzičkoj sali Kulturnog centra.

"Nevas trio je oformljen 2012. godine na inicijativu Nevene Reljin. U želji da interpretira muziku u kojoj svakodnevno uživa slušajući i pjevajući, Nevena nalazi istu ambiciju kod kolega gitariste Vladimira Vanje Jakovljevića i basiste Srđana Stevića. Nevas trio sarađuje u Srbiji sa brojim muzičarima kao što su: Aleksandar Dujin, Miroslav Karlović, Uroš Šećerov, Fedor Ruskuc, Lazar Novkov, Milena Jančurić, Branislav Tomić, Aleksandar Lipovan. Formacija trija se često mijenja i postaje quartet, quintet pa čak i sextet.

Trenutni rad se bazira na autorskoj muzici. Trenutni cilj trija je približiti publici nešto malo drugačije muzičke tokove i kroz kvalitetan nastup dočarati i prenijeti lijepu impresiju i užitak.

Nevena Reljin rođena je u Novom Sadu 1983 godine.Po završetku srednje muzičke škole,upisuje Akademiju umjetnosti u Novom Sadu na kojoj je diplomirala na odsjeku - Opšta muzička pedagogija.Tokom,a i nakon završetka školovanja, aktivno se bavi pjevanjem i sarađuje sa mnogim poznatim muzičarima i grupama. Madam Piano,Parni Valjak,Neverne Bebe i mnogi drugi.Interesovanje za muziku južnoameričkog kontinenta i ljubav prema zvucima jazza najviše dolazi do izražaja kada započinje saradnju sa Aleksandrom Dujinom sa kojim aktivno nastupa zadnjih nekoliko godina.Takođe nastupa i kao solista novosadskog big benda. Branislav Tomić je rođen 1980. godine u Senti, gdje je završio nižu muzičku školu. Svoje muzičko obrazovanje nastavlja na klavirskom odsjeku srednje muzičke škole u Subotici. Nakon srednje škole opredjeljuje se za jazz i pop muziku, usavršavajući se na radionicama i majstorskim kursevima kod poznatih jazz majstora.
Trenutno nastupa sa svojim jazz i pop sastavima, bavi se aranžiranjem i muzičkom produkcijom, a radi i kao profesor klavira, klavijatura i teorije muzike u Centru za muzičko obrazovanje Kulturno Sklonište u Novom Sadu. Srđan Stević je rođen 1984 god. u Novom Sadu. Bas gitaru počinje da uči sa 14 godina,po završetku gimnazije upisuje sociologiju i sve aktivnije počinje da se profesionalno bavi muzikom pri čemu pokazuje sve veće interesovanje za jazz muziku. Preko Kulturnog Centra Novog Sada dobija priliku da gostuje na Glen - Buschmann jazz akademiji u Dortmundu i sa njihovim Big bendom nastupa na tri koncerta.Takođe preko Gete instituta dobija priliku da svira u Omladinskom Big Bendu sačinjenom od mladih muzičara iz regiona pod vođstvom čuvenog njemačkog muzičara Petera Herbolzheimera.Od 2011 god. uspostavlja saradnju sa poznatim jazz pijanistom Aleksandrom Dujinom i sa njime učestvuje u puno muzičkih projekata.Paralelno sarađuje sa,Ksenijom Mijatović, Nevenom Reljin, Cecom Paladom i grupama The Frajle, Lost Porpelleros i druge" – stoji u najavi organizatora.

opstina-kotor2

radiokotor160x200

 

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

Facebook-banner

uzivo

pele

KotorArt-logo

7761483
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
1085
5995
23254
6024514
136699
134127
7761483

Vaša IP: 207.46.13.64
Vrijeme: 2018-02-22 03:40:31
Go to top