FIAT PUTOVANJE U KOTORU

1afiat koJavna ustanova Kulturni centar "Nikola Đurković" Kotor ove godine sarađuje sa Festivalom internacionalnog alternativnog teatra - FIAT 2017. godine. FIAT PUTOVANJE u Kotoru nastavlja se danas kada će na velikoj sceni Kulturnog centra "Nikola Đurković" u 19 sati nastupiti trupa Fluo sa performansom FOSSIL  – saopšteno nam je iz Kulturnog centra.

"To je koreografski i zvučni performans dva umjetnika. Plesač i čitalac manipulišu svim djelovima knjige, od teksta do formata i uveza, preko autora. Ovo je fizička poezija u kojoj su tijelo i riječi prikazani kao krhke monolitne arhitekture i prostor i čudnih, promjenljivih karaktera. Ta igra dovitljive konstrukcije uključuje, pored plesača i čitaoca i 363 knjige. Fossil povezuje materijalnost knjiga i neopipljivost riječi. lz manipulacije čovjeka i knjige proizilazi tijelo i glas. Fossil je istraživanje objekta, knjige, dok ona postaje odašiljalac koreografije i zvuka. Riječi i slike istražuju senzacije koje su pisali različiti autori, različitih stilova i iz različitih epoha, svakodnevnicu, samoću, ljubav, sumnju, smrt. Uzimajući tekstove različitih djela , tekst predstave zapravo postaje dijalog i razgovor izmedu Kamija, Vajda, Šekspira, Keroaka i mnogih drugih pisaca. Tekstovi istražuju emocije koje su nam svima poznate, kojima je prožeta naša svakodnevnica" – stoji u najavi iz Kulturnog centra.

BRAČNE SVAĐE - naziv je programa plesnog dua FRICHTI KONCEPT koji će nastupiti na Trgu od oružja u petak 15. septembra od 19 sati.
"Pojavljuju se niotkuda, par naoružan kućnim predmetima i alatima za domaćinstvo, dobija nervni slom zbog tamne fleke na putu. Ovaj simbolični uljez fokusiraće ih i pomiriti dok pokušavaju da je očiste. lgrajući na iracionalno i apsurdno, ovo će biti e prilika da se ismije naš odnos prema materijalnom, brišući granice između privatnog i javnog, par se sukobljava oko nečega što zapravo i nema nikakvo značenje. Kao satirična i burleskna vizija porodične svađe, ovaj duet je mješavina plesa i predmetnog teatra na javnim prostorima sa odmjerenom dozom humora. Angažovanje francuskog uličnog tetatra na ovogodišnjem FIAT-u ima za cilj da približi francusku uličnu umjetnost i njen izraz.
Program je namijenjen jednako porodicama, tinejdžerima, studentima, prolaznicima" – stoji u saopštenju iz Kulturnog centra.

opstina-kotor2

radiokotor160x200

 

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

Facebook-banner

uzivo

pele

KotorArt-logo

7758149
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
3746
5462
19920
6024514
133365
134127
7758149

Vaša IP: 54.227.48.147
Vrijeme: 2018-02-21 16:04:20
Go to top