ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE SINDIKATA SLUŽBE ZAŠTITE I SPASAVANJA KOTOR I OPŠTINE KOTOR

Na sastanku predsjednika Opštine Kotor Vladimira Jokića sa pripadnicima Službe zaštite i spasavanja, kome su prisustvovali i predstavnici Sindikata vatrogasaca, razmatrani su razlozi koji su doveli do smanjivanja zarada zaposlenima u ovoj službi.

Predsjednik Jokić je upoznao zaposlene da je Opština Kotor od ovog mjeseca počela implementaciju Zakona o zaradama u javnom sektoru, koji je usvojen u martu prošle godine, čijom su primjenom smanjene zarade kotorskim vatrogascima. On je tom prilikom iznio da je lokalna samouprava od samog početka preduzimala sve napore kako bi plate u Službi zaštite i spasavanja ostale nepromijenjene. Kako je taj proces zahtijevao pribavljanje odgovarajućih saglasnosti i tumačenja Zakona, neophodno je bilo određeno vrijeme za njegovo okončanje. To je razlog zbog kojeg su avgustovske plate vatrogascima u Kotoru isplaćene u manjem iznosu. Nepotpuna obaviještenost i jednim dijelom nedostatak komunikacije između Sindikata Službe zaštite i Opštine Kotor doveli su do toga da se u fokusu medijske pažnje nađu navodno loši odnosi lokalne uprave i vatrogasaca.

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić je, u razgovoru sa svim pripadnicima Službe zaštite i spasavanja, istakao da lokalna samouprava visoko cijeni rad i zalaganje kotorskih vatrogasaca. On je kazao da reagovanje u medijima nije bilo potrebno i obećao da će zarade vatrogascima ostati na dosadašnjem nivou, a da će se razlika za avgustovsku platu isplatiti u što kracem roku . Pripadnici Službe zaštite i spasavanja su izrazili nezadovoljstvo što ih lokalna samouprava nije upoznala sa namjerom da im se smanji avgustovska plata.

Na kraju su sagovornici izrazili zadovoljstvo postignutim dogovorom i konstatovali da će sve buduće nesporazume, ako do njih dođe, rješavati u direktnim razgovorima.

opstina-kotor2

radiokotor160x200

baner moto

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

facebook

uzivo

pele

KotorArt-logo

6944634
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
1065
4446
13913
5243661
94600
130810
6944634

Vaša IP: 54.162.218.214
Vrijeme: 2017-09-20 09:23:59
Go to top