DRUGI PUT JAVNI POZIV ZA KOMISIJU ZA NVO

SLIKA KOTORPozivaju se nevladine organizacije sa sjedištem u opštini Kotor, registrovane do dana objavljivanja ovog javnog poziva, da predlože dva predstavnika/ce u sastav Komisije za raspodjelu sredstava NVO.

Nevladina organizacija koja predlaže kandidata/kinju u sastav Komisije mora obavljati djelatnost shodno uslovima propisanim u članu 3. Odluke.

Kandidata/kinju za člana/icu Komisije može da predloži nevladina organizacija koja ispunjava sljedeće uslove:
da je upisana u Registar nevladinih organizacija; da je registrovana na teritoriji Crne Gore i da ima sjedište u opštini Kotor; da je u prethodnoj godini realizovala jedan ili više projekata, učestvovala u najmanje jednoj kampanji ili realizovala najmanje dvije jednokratne akcije; da članovi organa upravljanja nevladine organizacije nisu odbornici/e, poslanici/e, članovi/ce organa upravljanja političkih partija, javni/e funkcioneri/ke, rukovodioci/teljke u javnim ustanovama i privrednim društvima čiji je osnivač Država ili Opština.

Nevladina organizacija obavezna je da uz predlog kandidata/kinje dostavi sljedeće dokaze : kopiju Rješenja o upisu u registar organa državne uprave nadležnog za registraciju i vođenje evidencije o nevladinim organizacijama;
kopiju statuta organizacije; dokaze o realizovanim projektima ili aktivnostima u prethodnoj godini; izjavu ovlašćenog lica za zastupanje i predstavljanje NVO da članovi/ice organa upravljanja nisu odbornici/e, poslanici/e, članovi/ice organa upravljanja političkih partija, javni/e funkcioneri/ke, rukovodioci/teljke u javnim ustanovama i privrednim društvima čiji je osnivač Država ili Opština. Kandidat/kinja NVO za člana/icu Komisije mora ispunjavati sljedeće uslove :da ima prebivalište na teritoriji opštine Kotor;
da ima prebivalište na teritoriji druge opštine, ali da NVO koja ga predlaže za kandidata/kinju nema pravo učešća na konkursu; da posjeduje iskustvo u izradi i realizaciji projekata; da nije odbornik/ca, poslanik/ca, član/ica organa upravljanja političkih partija, javni/a funkcioner/ka, rukovodilac/teljka u javnim ustanovama i privrednim društvima čiji je osnivač Država ili Opština.
Nevladina organizacija koja predlaže kandidata/kinju za člana/icu Komisije obavezna je da dostavi: ovjerenu fotokopiju lične karte za kandidata/kinju kojeg/u predlaže; biografiju kandidata/kinje sa dokazom o posjedovanju iskustva u izradi i realizaciji projekata; izjavu kandidata/kinje da nije odbornik/ca, poslanik/ca, član/ica organa upravljanja političkih partija, javni/a funkcioner/ka, rukovodilac/teljka u javnim ustanovama i privrednim društvima čiji je osnivač Država ili Opština; izjavu kandidata/kinje da prihvata kandidaturu za člana/icu Komisije.
Iz jedne nevladine organizacije može biti imenovan samo jedan predstavnik/ca u sastav Komisije. Nevladina organizacija može predložiti samo jednog kandidata/kinju za člana/icu Komisije.
Rok za predlaganje kandidata/kinja za člana/icu Komisije je 10 dana od dana objavljivanja javnog poziva – zaključno sa 12. oktobrom.
Dokumentaciju za predlaganje kandidata/kinje za člana/icu Komisije, koja je navedena u ovom javnom pozivu, nevladine organizacije dostavljaju Sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti opštine Kotor u zatvorenim kovertima sa naznakom - „Predlog kandidata/kinje za člana/icu Komisije za NVO" preko Građanskog biroa Opštine Kotor, kao i putem poštanske pošiljke.

opstina-kotor2

radiokotor160x200

 

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

Facebook-banner

uzivo

pele

KotorArt-logo

7767536
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
7138
5995
29307
6024514
142752
134127
7767536

Vaša IP: 54.167.29.208
Vrijeme: 2018-02-22 21:29:52
Go to top