PROMOVISANA KNJIGA HENRIKA ANGELA PRIČE IZ CRNE GORE

1aaknjigaborci"Kapetan Henrik Angel je toliko zadužio Crnu Goru da bi bilo dobro nazvati po njemu jednu njegušku padinu" – rekla je magistar Vesna Vičević proteklog vikenda na Trojici na promociji knjige „Priče iz Crne Gore" čiji je autor norveški kapetan Henrik August Angel.

"Ova knjiga predstavlja štivo za čitanje, razmišljanje i podsjećanje da je Crna Gora poštovana u Evropi. Kapetan Angel je izuzetno cijenio hrabrost naroda Crne Gore. Sa biranim riječima je pisao i Crnoj Gori, što dana danas izaziva ponos kod čitaoca. Posebno je pisao o crnogorskom junaku i crnogorskoj heroini. Njegove teme su brojne i raznovrsne, a opisi savjesni i precizni. Sa neskrivenim simpatijama piše o junaštvu Crnogoraca i njihovoj borbi za slobodu.

Ipak, čini mi se da ovoj knjizi nedostaje predgovor i fus note koje bi objasnile da autor nije bio istoričar, On je konstatacije preuzeo iz literature, zdravo za gotovo. U rukama nedobronamjernih to bi moglo izazvati različite komentare. Međutim, njegovi lični stavovi su korektni, Crna Gora se danas ne brani oružjem, nego ljubavlju" – istakla je Vesna Vičević.

"Knjige kapetana Angela "Sinovi crnih planina", "Kroz Crnu Goru na skijama" i "Herojski narod Crne Gore" je duboko intimni doživljaj Crne Gore, To je najljepša saga o sinovima crnih planina. Henrik Angel je dva puta boravio u Crnoj Gori. Za njega je narod Crne Gore bio odabrani narod. Crna Gora ga je pricvukla svojom sudbinom. Odbrana slobode je našu zemlju koštala krvi i krvi. Preko skija kapetan Angel je spojio dva naroda – crnogorski i norveški"– rekla je Radmila Perović
U ime organizatora, UBNORa Kotora brojne goste pozdravio je Jovo Bećir, a odlomke iz knjiga čitala je profesorica crnogorskog jezika Vesna Kovač.
Među prisutnima bio je i kapetan bojnog broda Darko Vuković, komandant Mornarice Crne Gore. (tekst i foto Radio Tivat)

opstina-kotor2

radiokotor160x200

TO-KOTOR

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

Facebook-banner

uzivo

pele

KotorArt-logo

7391554
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
3433
5334
24139
5678705
68950
161928
7391554

Vaša IP: 54.226.227.175
Vrijeme: 2017-12-14 14:02:04
Go to top