700 HILJADA EURA ZA NASTAVAK RADOVA NA BAZENU NIKŠA BUĆIN

1aabazenjanovicMinistar sporta Nikola Janović boravio je danas u radnoj posjeti Kotoru.

Janović je sa direktorom Direkcije javnih radova Almerom Kalačem, posjetio bazen ,,Nikša Bućin", a povod je početak druge faze rekonstrukcije i sanacije gradskog bazena.
Direktor Direkcije javnih radova Almer Kalač kazao je da je kapitalnim budžetom za 2017. godinu predviđeno 800.000 eura za rekonstrukciju kotorskog zatvorenog bazena.
,,Radovi prve faze su završeni. Zbog nedostatka sredstava u budžetu, izgradnja objekta se nije mogla finansirati u cjelosti i odjednom pa se zato radi fazno. Prema trenutnom predlogu budžeta za 2018. godinu predviđeno je dodatnih 700.000 eura za nastavak radova do završetka ovog objekta" – kazao je Kalač. Prioritet prve faze bio je, navodi Kalač, ojačavanje postojećeg objekta. „Konstrukcija, kako betonska tako i željezna bila je oštećena zubom vremena, tako da su betonski elementi morali biti dodatno ojačani, a čelična konstrukcija u cjelosti ispjeskarena i ponovo ofarbana. Doveli smo objekat u stabilno stanje i možemo nastaviti sa daljim radovima. Drugom fazom su predviđeni radovi na elektro i splinter instalacijama, zatim instalacijama za vododvod i kanalizaciju kao i mašinskim instalacijama. Za treću fazu su predviđeni preostali radovi i opremanje objekta" - pojasnio je Kalač.
Potpresjednik Opštine Kotor Branko Nedović istakao je da je jasno da je interes građana i djece koja se bave vaterpolom da ovaj objekat bude što prije stavljen u funkciju.


,, Ipak je naša želja insistiranje na kvalitetu. Ovo je značajan objekat pa ušteda na nekom od segmenata rada ne bi bio mudar potez. Bolje je uraditi kvalitetno pa da se sačeka i par mjeseci duže, ali zato - da kad radovi budu završeni, dobijemo novi bazen" - zaključio je Nedović.
Ministar sporta Nikola Janović naglasio je da se radi o izuzetno važnom objektu.
,,Koiko je zatvoreni bazen važan za Kotor znam ne samo kao ministar sporta već i kao Kotoranin i bivši vaterpoista. Izuzetno je važno da ovaj bazen što prije bude stavjen u funkciju. Djeca dva kluba, njih oko 350, svakodnevno putuju u Budvu ili Herceg Novi. Ako oni imaju toliki motiv i želju da ne prestaju sa treninzima, to je i nama veća obaveza da zajedno sa Opštinom Kotor, Direkcijom javnih radova što prije bazen stavimo u funkciju. Da što prije i djeca kao i prvi tim Primorca i Katara počnu da treniraju jer svih ovih godina upravo su kotorski vaterpoisti bili kičma crnogorske reprezentacije" - poručio je Janović.

opstina-kotor2

radiokotor160x200

 

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

Facebook-banner

uzivo

pele

KotorArt-logo

7758062
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
3659
5462
19833
6024514
133278
134127
7758062

Vaša IP: 77.71.135.158
Vrijeme: 2018-02-21 15:49:05
Go to top