OTVORENA RENOVIRANA SALA GIMNAZIJE I POMORSKE ŠKOLE

1aaotvsalegimnMinistar sporta u Vladi Crne Gore Nikola Janović danas je zajedno sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori Cui Zhiweiom, otvorio renoviranu fiskulturnu salu koju koriste kotorske Gimnazija i Srednja pomorska škola.

Prisutne je najprije pozdravio Ambasador NR Kine u Crnoj Gori koji je kazao da Crna Gora i Kina od crnogorske nezavisnosti imaju tradicionalnu saradnju. On je učenicima poželio da uživaju u novoopremljenoj sali i da još više vode računa o svojoj školi.

Ministar Janović istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što kao bivši učenik ove škole otvara renoviranu fiskulturnu salu.


,, Zajedničkom akcijom produžii smo joj rok trajanja , a učenicima omogućili bezbjedno i komforno bavljenje sportsko rekreativnim aktivnostima u okviru nastave fizičkog vaspitanja. U Ambasadi NR Kine pronašli smo pouzdanog partnera i iskrenog prijatelja jer su pokazali apsolutno razumijevanje za našu inicijativu. Naši kineski prijatelji još jednom su pokazali da su svi mostovi koje grade ka Crnoj Gori zapravo mostovi prijateljstva, a jedan od njih je i Ugovor o donaciji koji smo prije četiri mjeseca potpisali sa kineskom ambasadom i tada obećali da će novu školsku godinu djeca četiri crnogorske škole završiti u novim fiskulturnim salama" - rekao je Janović.
Direktor Srednje pomorske škole Kotor Veljko Botica podsjetio je da je nakon razornog zemljotresa koji je Boku Kotorsku zadesio 1979. godine napravljena Srednja škola i to donacijom Vlade Repubike Italije. " Od vremena kada je napravljena, bilo je malo prostora i mogućnosti da se bilo što uradi kako bi svi sadržaji uvijek bili na najvišem nivou" - rekao je Botica.
Jedan od najvećih problema u proteklom vremenu bila je, ističe on, upravo fikulturna sala. " Konačno je došao dan kada osim učenika Gimnazije i Pomorske škole, svi ostali korisnici ove sale imaju maksimalne uslove, po svim standardima. Ovo je za nas izuzetno veliki korak i podstrek na osnovu kojeg moramo da preduzmemo i dalje korake, kada je u pitanju briga oko ove školske zgrade jer neku novu i bolju ne možemo očekivati u narednom vremenu", kazao je Botica.
Ugovor o donaciji vrijedan više od 112 hiljada eura, Ministarstvo sporta je sa Ambasadom NR Kine u Crnoj Gori potpisalo 21. juna 2017 godine. U pitanju je dio projekta Ministarstva sporta ,,Afirmacija školskog sporta" čiji je cilj unaprjeđivanje uslova u nastavi fizičkog vaspitanja i podsticanje djece i omladine da se što više bave sportsko-rekreativnim aktivnostima. Projektom su obuhvaćene još dvije fiskulturne sale i to, sala cetinjske Gimnazije i fiskulturna sala JU OŠ "Ristan Pavlović" iz Pljevalja". Nakon svečanog otvaranja fiskulturne sale prisutni su uživali u nastupu KUD-a ,,Nikola Đurković".

opstina-kotor2

radiokotor160x200

 

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

Facebook-banner

uzivo

pele

KotorArt-logo

7758149
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
3746
5462
19920
6024514
133365
134127
7758149

Vaša IP: 54.227.48.147
Vrijeme: 2018-02-21 16:04:20
Go to top