ODALOVIĆ: OPRAVKA LOKALNIH PUTEVA PRIORITET DONJIH KRIVOŠIJA

odalovicPreostali malobrojni stanovnici Donjih Krivošija očekuju značajniju pomoć Direkcije za uređenje i izgradnju Kotoru u saniranju lokalnih puteva, potpornih zidova i bistijerni, postavljanju javne rasvjete, čišćenju snijega, izgradnji autobuskih stajališta, adaptiranju prostorija Mjesne zajednice (MZ) i košenju.

Po riječima predstavnika MZ Donje Krivošije Nikole Odalovića, o ovim problemima se pisalo i prethodnoj vlasti, ali se i danas čeka na njihovo rješavanje.

„Kada je riječ o održavanju puteva, hitno je potrebno opraviti onaj makadamski u dužini od nekih 500-600 metara u mjestu Poljice kod crkve Svete Petke. Ljude bukvalno zbog lošeg puta ne možemo ni da sahranimo. Riječ je o maloj investiciji. Predavao sam molbe, ali niko ništa", kaže Odalović i poziva na saniranje još jednog lokalnog puta u dužini 250 m, čiji je asfalt potonuo i ispucao.

Tu su, kaže, i makadamski putevi prema kućama Vučurovića, Odalovićima, Ristelića na Spasovom krstu.

„Padaju ili se kradu potporni zidovi prema Crkvicama. Zidovi su pali, pašće i dio puta. Ubiće nekoga", dodaje Odalović.

Primjedbe od ranije se odnose i na košenje za koje se očekuje da bude do kraja juna.
„Donje Krivošije, Crkvice, Dragalj... U ovim djelovima nije riječ samo o košenju trave nego i grana. Znamo da za sve treba tender i da je jedna cijena za košenje dolje, a druga za košenje gore. Međutim, treba podsjetiti da visoki napon ide preko Crkvica i da kad zamete snijeg nema struje jer grane padnu i ne može da se prođe. Problem je i čekanje na odobrenje Direkcije za čiščćenje snijega. Ne treba čekati da padne metar pa da se reaguje, nego ko dobije na tenderu da izađe odmah, čim počnu padavine", preporučuje Odalović.

U ovom dijelu opštine problematično je i napajanje strujom, a vapi se i za uličnom rasvjetom na Knež lazu, Unijerini, Zvečavi, Grahovu...

„Bar po jednu, dvije sijalice, jer je stvarno tuga noć kad padne", kaže Odalović.

Predat je, kako navodi, i zahtjev za nekoliko autobuskih stajališta i sanaciju „lokalnih voda".

„Nemamo ni prostorje za Mjesnu zajednicu. Nemamo se gdje sastati. Često se okupimo napolju jer je pao krov na staroj školi gdje smo se prije sastajali. Prošla vlast mi je rekla da je neisplativo opravljati krov jer će nam to neko zapaliti. Ne vidim zašto bi neko to uradio", kazao je Odalović.
Po riječima direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Rata Brajkovića najvažnija je inicijativa mještana i predstavnika mjesnih zajednica kako bi se stvari pokrenule, a problemi rješavali.

„Organizujte se i gurajte. Ne zaustavljajte se na jednom papiru, posebno za stvari za koje ste spremni da neposredno pomognete u njihovom rješavanju", kazao je Brajković.

Kao primjer naveo je MZ Gornji Grbalj gdje su zajedničkim snagama pokrenuti brojni projekti, a posebno oni koji se odnose na putnu infrastrukturu.

opstina-kotor2

radiokotor160x200

TO-KOTOR

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

Facebook-banner

uzivo

pele

KotorArt-logo

7591026
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
2184
4392
10288
5895600
100369
168053
7591026

Vaša IP: 157.55.39.179
Vrijeme: 2018-01-23 14:13:51
Go to top