ZIMI INTERVENTNO, NA PROLJEĆE PRESVLAČENJE ASFALTOM

1a1rupe na putuTender za izbor projektanta za rekonstrukciju putnog pravca Debeli brijeg – Kotor odnosno donice puta Lipci – Ljuta raspisan je krajem prošle godine, saopšteno je Radio Kotoru iz republičke Direkcije za saobraćaj. Prema riječima inženjerke Zorice Božović, nakon izbora projektanta, radiće se na tehničkoj dokumentaciji, a potom i rekonstrukciji dionice. Direkciji za saobraćaj smo se obratili upravo zbog aktuelnih problema na magistralnom putu na potezu od Kotora do Risna gdje je otvaranje novih rupa gotovo svakodnevna situacija. Prema riječima naših sugrađana, i pored intervencija nadležnih, problemi su očigledni.

Slušaoci Radio Kotora koji su svoje zamjerke iznijeli i u emisiji „Grad i vi", smatraju da rupe na magistrali duž naselja Dobrota kao i na potezu Perast – Risan nisu adekvatno zakrpljene. „Neke od njih su bile pliće prije asfaltiranja. Automobili koji prolaze putem rasipaju pijesak, vrlo je nepregledno za vozače, pa je više dionica duž ovog puta jako nebezbjedno i pored intervencija" – jedan je od komentara koji smo zabilježili.

Zorica Božović kaže da se tokom zimskih mjeseci rade samo interventni poslovi i to ručnim popunjavanjem rupa hladnim asfaltom, usljed čega se dešava da se ovaj sloj vrlo brzo izliže. „Oštećenja su na putu Debeli brijeg – Kotor evidentna. Loši vremenski uslovi im nažalost pogoduju. Među oštećenjima su i ona u naselju Dobrota, gdje je iznad puta prisutna intenzivna gradnja, a očigledno da gradnju ne prati regulisana odvodnja atmosferskih i drugih voda tako da sa platoa ispred zgrada voda u potocima dolazi do magistrle, tu ostaje duži vremenski period i izaziva oštećenja na asfaltnom kolovozu", objašnjava Božović. Ona ponavlja da tokom zimskih mjeseci uslovi za sanaciju puteva svakako nisu povoljni.


„U tom periodu se rade interventne sanacije koje izvode putari ručnim metodama.Oni su svakodnevno na terenu. Najbrža sanacija je ona hladnom asfaltnom masom. Radi se o masi koja je već pripremljena i uskladištena u hangarima, putari popune rupe bez upotrebe mehanizacije odnosno ručno. U tom vremenskom periodu je prisutna voda i dolazi do brze razgradnje materijala, takozvanog izbacivanja rupa tako da se isti problemi javljaju ponovo poslije kraćeg perioda. Ova metoda se koristi samo kao prelazno rješenje do sticanja uslova za drugačiju intervenciju" – kaže Božović. Ona navodi da je jedno od rješenja postavljanje vrućeg asfalta ali i da su za ovaj posao neophodni bolji vremenski uslovi.
"Više uslova mora biti ispunjeno, a odnose se, pored ostalih, i na spoljašnju temperaturu ali i podlogu koja mora biti suva. Ovakvo saniranje nije predugog vijeka takođe, ali može da služi svrsi recimo tokom jedne sezone, dok se ne steknu uslovi za mašinsko presvlačenje asfaltnog kolovoza u skladu sa određenim procedurama" – pojašnjava Božović.
Ugovor o redovnom održavanju puteva Direkcija ima sa preduzećem Crnagoraput, dok se krupne investicije rade nakon što se prethodno u skladu sa zakonom pristupi javnom oglašavanju.
„Za redovno investiciono održavanje asfaltnih kolovoza se u primorskom dijelu države odvoji između 200 i 400 hiljada eura godišnje, a kada su u pitanju radovi čija je procijenjena vrijednost viša od 50 hiljada eura – mora se sprovesti postupak javne nabavke, te tenderska procedura koja često zna da potraje. Mi smo najviše pažnje svakako posvetili putnom pravcu Debeli brijeg - Kotor. Radi se o putu koji je rađen šezdesetih godina prošlog vijeka, od tada nije obavljena neka ozbiljnija rekonstrukcija, a u pitanju je 55 kilometara puta" – kaže Božović. Za prošlu godinu je, navodi, bilo predviđeno oko 350 hiljada eura ali upravo zbog duge tenderske procudure i s obzirom da je ugovor potpisan tek tokom jeseni – posao koji podrzumijeva asfaltiranje, kaže, nije obavljen. „Presvlačenje asfaltom će se u skladu sa potpisanim ugovorom obaviti već na proljeće, nakon što vremenski uslovi to omoguće. Radi se o sanaciji koja će obuhvatiti površinu od 38 hiljada kvadrata na primorju, od čega je 22 hiljade kvadrata na putu Debeli brijeg - Kamenari – Kotor, a to će biti zapravo oko 3 kilometara i 200 metara same dužine puta na kojoj će se raditi, tako da se nadam da će znatno uticati na stanje kolovoza i na povoljnije uslove za saobraćanje" – zaključila je Božović.

Podsjetimo, kontakt emisiju Radio Kotora „Grad i vi" koju uređuju i vode Jelena Kljajević i Sanja Čavor možete slušati radnim danima od 11 sati.

opstina-kotor2

radiokotor160x200

TO-KOTOR

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

Facebook-banner

uzivo

pele

KotorArt-logo

7591026
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
2184
4392
10288
5895600
100369
168053
7591026

Vaša IP: 157.55.39.179
Vrijeme: 2018-01-23 14:13:51
Go to top