NOVI NASLOVI U GRADSKOJ BIBLIOTECI I ČITAONICI KOTOR

jasmina bajo"Fond Gradske biblioteke i čitaonice Kotor obnovljen je najnovijim naslovima iz domaće i strane književne produkcije" – kazala je za Radio Kotor viša bibliotekarka ove kulturne ustanove Jasnima Bajo.

Kako ističe Bajo, novi naslovi za korisnike Gradske biblioteke i čitaonice Kotor stigli su krajem 2017. godine, nakon čega je uslijedila stručna obrada publikacija, kako bi sada bile dostupne svim korisnicima.

"Nabavka publikacija je jedan od osnovnih ciljeva rada narodnih biblioteka tako da smo mi započeli novu godinu sa preko 350 novih naslova, od čega je 206 naslova publikacija za odrasle i 158 naslova novih publikacija za djecu i mlade" – rekla je Bajo, ističući da je na taj nčin Gradska biblioteka i čitaonica Kotor obogatila svoju ponudu, odredivši najprije kriterijume za nabavku novih publikacija.

Osnovni kriterijumi, ističe Bajo, jesu želje i potrebe tzv. Desiderata, odnosno korisnika, zatim pisci i djela koja su dobila značajne književne nagrade na svjetskom i regionalnom nivou.

Popularni i kvalitetni naslovi iz književnosti za djecu i mlade su, ističe Bajo,između ostalog: Uroš Petrović Serijal knjiga o Marti Smarti i njenim dogodovštinama, Džeronimo Stilton – Avanture, Joahim Fridrih – Četiri i po prijatelja, serijal za prvake Hajde da čitamo, te slikovnice za najmlađe.

Mladi na policama Gradske biblioteke i čitaonice Kotor mogu pronaći zbirku priča Ko je ovde lud, zatim Juhana Tidel - Izvinite što bih da me neko voli, roman "Za starije od 16 godina" Ane Saldanje, serijal Ranka Munitića "Čudovišta koja smo voleli".

Od novih publikacija za odrasle u Gradskoj biblioteci i čitaonici Kotor mogu se pronaći publikacije poput: najnovijeg romana Damira Karakaša – "Sjećanje šume", naslove Miodraga Popovića, dobitnika Njegoševe nagrade, "Mađarsku rečenicu" od Andreje Nikolaidisa, dobitnika nagrade Meša Selimović, zatim naslove Bekima Seranovića, Enisa Halilovića, Mirka Dimića, Gorana Gocića i drugih.
Aktuelni pisci iz svjetske književnosti su, između ostalih: Murakami, Orhan Pamuk, Thomas Bernhard, njemačka nobelovka Herta Miler, Fuentes, itd.

"Mišljenja sam da imamo odličan izbor naslova za naše sugrađane" – kazala je Bajo, pozivajući sve zainteresovane da se učlane u Gradsku biblioteku i čitaonicu Kotor, te pozajme nove publikacije.

Prema njenim riječima, naši sugrađani često dolaze u Gradsku biblioteku. Za studente, učenike i penzionere godišnja članarina iznosti 5 eura, mjesečna 3, a godišnja članarina za ostale sugrađane iznosti 10 eura.

"Imamo solidan broj korisnika. Svakodnevno nam dolaze studenti, đaci, istraživači, a često dolaze i turisti da se raspitaju o kulturnoj istoriji grada.
Svakako treba da radimo na tome da nam posjećenost bude veća, ali smo zadovoljni sadašnjom situacijom" – objašnjava Bajo.

opstina-kotor2

radiokotor160x200

 

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

Facebook-banner

uzivo

pele

KotorArt-logo

7761594
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
1196
5995
23365
6024514
136810
134127
7761594

Vaša IP: 54.227.17.101
Vrijeme: 2018-02-22 03:55:39
Go to top