MINISTAR BOGDANOVIĆ POSJETIO POMORSKI MUZEJ

1a1Ministar kultureMinistar kulture Aleksandar Bogdanović posjetio je Pomorski muzej Crne Gore i razgovarao sa direktorom Androm Radulovićem i njegovim saradnicima.

"Ministar Bogdanović i direktor Radulović su razgovarali o aktuelnim dešavanjima u Pomorskom muzeju i prijedlozima za unapređenje njegovog rada.

Ministar Bogdanović je istakao posebno zadovoljstvo aktivnostima i projektima koje Pomorski muzej Crne Gore realizuje, ističući da svojim djelovanjem na pravi način baštini tradiciju prve pomorske zbirke Bratovštine Bokeljske mornarice iz koje je nastao. O tome svjedoči i broj posjetilaca koji svake godine obiđe Pomorski muzej, naveo je Ministar.

Razgovarano je o postupku revizije muzejskih fondova koji je u Pomorskom muzeju u svojoj finalnoj fazi. Kako je naveo direktor Radulović, većina muzejskih predmeta koja je u postupku revalorizacije evidentirana kao nedostajuća pronađena je tokom postupka revizije, a nakon usvajanja finalnog izvještaja Muzej će Ministarstvu dostaviti pregled činjeničnog stanja, kako bi se, ukoliko se ukaže potreba za tim, predložile adekvatne mjere.

Ministar Bogdanović je apostrofirao važnost korišćenja potencijala koje nude evropski fondovi, u prvom redu programi Kreativna Evropa i Evropa za građane, ali i programi prekogranične saradnje i pozvao rukovodstvo Pomorskog muzeja da u saradnji sa Ministarstvom kandiduje projekte i na taj način obezbijedi dodatni izvor finansiranja za svoje aktivnosti.

Ministar Bogdanović je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da Pomorski muzej ulaže posebne napore kako bi na pravi način sačuvao svoj bogati fond, ali i baroknu palatu Grgurina u kojoj se nalazi, a koja je zaštićena kao kulturno dobro Crne Gore.

Bilo je riječi i o potrebi da Pomorski muzej proširi svoje djelovanje i na druge gradove, kako primorske tako i centralne i sjeverne regije. Ministar Bogdanović je predložio da Muzej svoje izložbe, uključujući i izložbu posvećenu jubileju 100 godina od pobune mornara u Boki Kotorskoj, predstavi i u ostalim gradovima Crne Gore", saopšteno je iz Ministarstva kulture.

opstina-kotor2

radiokotor160x200

 

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

Facebook-banner

uzivo

pele

KotorArt-logo

7761594
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
1196
5995
23365
6024514
136810
134127
7761594

Vaša IP: 54.227.17.101
Vrijeme: 2018-02-22 03:55:39
Go to top