ZAVRŠENE ZIMSKE KOTORSKE KARNEVALSKE FEŠTE

1a1krnevao sudjenje 18Tradicionalne zimske kotorske karnevalske fešte 2018 završene su proteklog vikenda velikom karnevalskom povorkom i spaljivanjem krivca za sve nevolje Kotorana u prošloj godini.

„Karnevalska nedelja" počela je uz ansambl TOĆ, na Trgu od oružja.

U prisustvu nekoliko hiljada posjetilaca, karnevalska povorka na čelu sa kapom karnevala krenula je od zgrade bivšeg hotela „Fjord".
Glavnom gradskom saobraćajnicom prodefilovale su brojne grupne i pojedinačne maske sa svojim porukama, predvođene gradskom muzikom iz Đenovića i mažoretkama Fešta.

U povorci je bilo oko 20 karnevalskih grupa, uz kotorsku Gradsku muziku i mažoretke Alisa i Lili iz Herceg Novog.

Posebnu pažnju privukao je veliki broj maškarane djece iz dječijih vrtića „Radost" i „Osmijeh", Osnovne škole „Njegoš", kotorskog Resursnog centra, škole iz Radanovića, kao i djece iz Romskog obrazovnog fonda iz Podgorice.


Ovogodišnju povorku obogatili su Pančevački karneval i gosti iz Novog Sada, kojima su dodijeljene plakete za učešće.
Suđenje karnevalu je bilo na glavnom gradskom trgu, a spaljivanje, tradicionalno, na Maceu.
Goste su zabavljali Tri kvarta i Who see, a atmosferu su dodatno zagrijali TERRAROSSI iz Italije.
Žiri koji je radio u istom sastavu kao i za veliki maskenbal, nije mjenjao odluku koju je donio na maskenbalu, tako da je pehar za treće mjesto pripalo MUSKETARIMA iz Pančeva, drugo karnevalskoj grupi Karampana za masku DZZZŠ (Zebre) i prvo karnevalskoj grupi Za dešpet i maski pod nazivom ALWAYS AND FOREVER (500 godina karnevala).
Organizator Tradicionalnih kotorskih zimskih karnevalskih fešti - JU Kulturni centar „Nikola Đurković" odlučio je da učesnicima povorke – mažoret klubu „Lili" iz Herceg Novog i školama i vrtićima dodijeli pehare za učešće i doprinos karnevalskim feštama, a samim tim i nastavku viševjekovne kotorske tradicije.
Svečano uručenje biće u prostorijama Kulturnog centra u četvrtak 15. februara u 10 sati.
Vrtići koji su učestvovali na ovogodišnjem karnevalu dobili su specijalnu nagradu kotorskih akademskih slikara – oslikavanje prostorija.
Pored kotorskog Kulturnog centra, kao organizatora, suorganizator ovogodišnjeg karnevala je Turistička organizacija Kotor, partner NVO „Fešta", a pokrovitelj Opština Kotor.
Sponzori : Luka Kotor, D"Event centar – Vukšić, Nativa, Turistička agencija GALILEO.
Medijski sponzori: Radio televizija Crne Gore, KotorTV, Radio Dux, Radio Herceg Novi, Radio Antena M, Radio Titograd, Radio D i Radio Kotor.

opstina-kotor2

radiokotor160x200

 

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

Facebook-banner

uzivo

pele

KotorArt-logo

7761483
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
1085
5995
23254
6024514
136699
134127
7761483

Vaša IP: 207.46.13.64
Vrijeme: 2018-02-22 03:40:31
Go to top