KOTORANI PUTUJU U ANKONU NA IGRE MLADIH

jadransko jonske igre mlKotorska ekipa putuje na „Jadransko-jonske igre mladih" koje će biti održane od 15. do 18.juna u Ankoni u Italiji. Tim povodom nam je stiglo saopštenje Opštine Kotor koje vam prenosimo.

„Organizatori ove manifestacije su: lokalna uprava grada Ankone uz podršku Regije Marka i u saradnji sa Forumom jadranskih i jonskih gradova, Regionalnom kancelarijom za prosvjetu, lučkim vlastima grada Ankone, CONI (italijanskim nacionalnim olimpijskim komitetom), Privrednom komorom, Mornaricom Republike Italije, Sekretarijatom za Jadransko-jonsku inicijativu, Italijanskom asocijacijom za Savjet evropskih gradova i regiona, i Mrežom zdravih gradova.

Ova lijepa sportska priča spaja jadransko-jonski region u duhu druženja i zdravog sportskog takmičenja i treba da podstakne širenje prijateljstva među mladima iz različitih djelova Evrope.


Ovo će biti nezaboravano iskustvo u životima mladih crnogorskih sporistista, pružiće im se prilika za takmičenje, da upoznaju prave vrijednosti i steknu poznanstva koja će im značiti cijelog života - kazao je predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević.
U okviru ove manifestacije u Ankoni će se održati i sjednica Upravnog odbora Foruma jadranskih i jonskih gradova sa plenarnom skupštinom Foruma jadransko-jonskih privrednih komora.
Ovako sveobuhvatan događaj veoma je važna prilika da se proslavi susret stotina mladih ljudi s obje strane Jadrana i ojačaju veze između civilnog društva, privrednih komora i jadransko jonskih institucija - dodao je predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević.
Ove godine na Igrama mladih u Ankoni učestvuje osam država regiona i to Crna Gora, Albanija, Hrvatska, BiH, Grčka, Slovenija, Srbija i domaćin - Italija. Crnu Goru predstavljaće četiri lokalne uprave i to opštine Ulcinj, Bar, Cetinje i Kotor koja je ove godine lider projekta. Crnu Goru na igrama predstavljaće dječaci i djevojčice uzrasta 2000/2001. godište koji će se takmičiti u vaterpolu, košarci, odbojci, fudbalu, rukometu, tenisu, atletici i tekvandou.
Iz Opštine Kotor na Igre mladih ići će ženska odbojkaška ekipa Gimnazijalac i muška košarkaška ekipa sastavljena od djece iz KK Kotor, KK Starsi i KK Risan. Podsjećamo da su iz Opštine Kotor prije dvije godine na Igrama mladih nastupali i predstavljali Crnu Goru vaterpolisti iz VK Primorac Kotor i VA Cattaro koji su osvojili treće mjesto kao i jedriličar iz jedriličarskog kluba Lahor" – stoji u saopštenju Opštine Kotor.

opstina-kotor2

radiokotor160x200

 

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

Facebook-banner

uzivo

pele

KotorArt-logo

7761594
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
1196
5995
23365
6024514
136810
134127
7761594

Vaša IP: 54.227.17.101
Vrijeme: 2018-02-22 03:55:39
Go to top