Glasanje

 HVALA ŠTO STE GLASALI
Rezultati glasanja
glasanje
 
 
 
“U saradnji sa Gradskom galerijom Kotor, povodom Dana opštine Kotor i proslave jubileja “30 godina rada Lokalnog javnog emitera Radio Kotor doo”,  dodjeljujemo nagradu slušalaca pod nazivom: ,,Ton i slika-Radio Kotor vizuelnim umjetnicima''.
 
Gradska galerija tradicionalno organizuje godišnje izložbe likovnog stvaralaštva u Kotoru, pod nazivom KOTORSKI VIZUELNI UMJETNICI 2017.

Na sajtu Radio Kotora postavljene su fotografije svih radova kotorskih vizuelnih umjetnika sa kojima ove godine konkurišu, a posjetioci su u prilici da glasaju po sopstvenom nahođenju.

Podsjećamo, pobjedniku glasanja nagradu će uručiti Vjera Banićević, direktorka Radio Kotora, na otvaranju izložbe ,,Kotorski vizuelni umjetnici 2017'' u subotu 18. novembra u 19 h”.
 
 
 
Daliborka Kordic
DALIBORKA KORDIĆ
rođena 1972. godine u Kotoru.
Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu Likovnih Umjetnosti na Cetinju 1996. godine, u klasi profesora Dragana Karadžića.Živi i radi u Kotoru.Dobitnik je Nagrade za najbolji likovni rad nastao u Kotoru tokom 2007. godine i Nagrade za najbolji likovni rad nastao u Kotoru 2013.

Dubravka Milivojevic Dubravka Milivojevic 2 Dubravka Milivojevic 3
DUBRAVKA MILOJEVIĆ
Rođena je 27.02.1986.g u Beogradu.
Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u oblasti intermedijalnog slikarstva. Imala dvije samostalne i više kolektivnih izložbi. Živi i radi u Kotoru.

dusica Ivetic
DUŠICA IVETIĆ
Rođena je 1981. godine u Kotoru.
Diplomirala je na Višoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu. Potom je diplomirala i na Akademiji lijepih umjetnosti u Firenci, odsjek slikarstvo. Na istom fakultetu je 2010. godine i magistrirala, na odsjeku slikarstvo i multimedija.
Imala je destak samostalnih, a učestvovala je i na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.
Dobitnik je Nagrade za najbolji likovni rad nastao u Kotoru u 2008. godini, kao i Nagrade za najbolji likovni rad nastao u Kotoru u 2009. godini.

Jovana Pestoric Jovana Pestoric 2 Jovana Pestoric 3
JOVANA PESTORIĆ
Rođena je 1991. godine na Cetinju. Diplomirala je i specijalizirala grafiku na FLU na Cetinju, u klasi prof Anke Burić. Imala je dvije samostalne izložbe, a izlagala je i na više kolektivnih i studentskih izložbi u Podgorici i na Cetinju.
Živi i stvara u Morinju.

Mile Albijanic Mile Albijanic 2 Mile Albijanic 3
MILE ALBIJANIĆ
Rođen je 1963. godine. Diplomirao je na Filozofskom Fakultetu u Nikšiću, pedagoški odsjek, kao nastavnik likovne kulture. Bavi se slikarstvom, fotografijom, videom i dizajnom. Imao je velik broj kolektivnih i samostalnih izložbi. Živi i radi u Kotoru.

Lana Bokan
LANA BOKAN
Rođena je 1965. godine u Kotoru.
Diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, odsjek skulptura, u klasi prof Peđe Milačića.. Magistrirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Sarajevu, u klasi prof dr Besima Spahića i doc mr Darko Šobota. Imala je više grupnih izložbi, a od ove godine je počela i samostalno da izlaže.
Živi i stvara u Kotoru.

Milenko Premovic
MILENKO PREMOVIĆ
Rođen je 1973. godine u Tuzli.
Završio je Srednju školu primjenjenih umjetnosti u Sarajevu 1991. godine.
Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, odsjek slikarstvo, u klasi profesora Milorada Ćorovića.
Imao je više samostalnih i kolektivnih izložbi.
Živi u Kotoru.

Milodarka Stamatovic Milatovic
MILODARKA MILATOVIĆ STAMATOVIĆ
Diplomirala je 1986. gofine na ALU u Zagrebu, odsjek slikarstvo, u klasi Ferdinanda Kulmera. Član je ULUCG od 1987. godine.
Živi i radi u Kotoru.

Perunika Premovic
PREMOVIĆ PERUNIKA
Rođena je 1935. godine u Božiću kod Andrijevice.
Diplomirala je na Višoj pedagoškoj školi u Sarajevu, likovni smjer, gdje je slikarstvo učila kod H. Kulenovića i D. Beljkašića.
Član je Društva likovnih pedagoga Bosne i Hercegovine.
Izlaže od 1972. godine. Imala je desetak samostalnih i više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.
Posljednjih dvadesetak godine živi u Kotoru.

Zoran petrusic Zoran Petrusic 3 Zoran petrusic 2
ZORAN PETRUŠIĆ
Rođen je 1966. godine u Titogradu.
Diplomirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, odsjek slikarstvo, u klasi profesora Dragana Karadžića. Član je ULUCG.
Živi i radi u Risnu.