Politička saopštenja

Reagovanje Opštinskog odbora DPS Kotor: Dragica Perović da pokaže poštovanje prema koleginici

Dragica Perović nije porekla ništa od kritika koje su upućene lokalnoj vlasti u Kotoru. Umjesto toga, iskoristila je medijski prostor da se osiono obračuna sa našom mladom odbornicom pokušajem da je diskvalifikuje na račun godina i njene procjene doprinosa radu našeg odborničkog kluba.

Politikanstvo i trućanje spočitava, a politikanstvom odgovara, bez argumenata, i ne daje odgovore na pitanja, a imala je priliku da nam odgovori da li je šampion u odlaganju sjednica u posljednji trenutak SMS porukama. Perović zaboravlja da je kao odbornica opozicije bila maksimalno uvažavana, da su njeni predlozi razmatrani i sprovođeni. I pored toga, ostaće upamćena po izjavi „došlo je mojih 5 minuta", ne dajući pravo odbornicima DPS-a da iskoriste svoje poslovničko pravo.

Ovakav rječnik govori samo o Dragici Perović, njenom bontonu i demokratskom kapacitetu. Neka je na čast njoj i partiji koja je imenovala odnos prema mladoj osobi, i koleginici odbornici, iako joj je teško to da prihvati. Moraće prije ili kasnije da shvati da je predsjednik/ca skupštine prvi među jednakim odbornicima, ali tako je kada je pogrešno shvatila svoj angažman.

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Kotor

Odgovor Tee Brajak Demokratama: Još jedna obmana samozvanih Demokrata

Kako je Kotoranima dobro poznat princip i način protivpravnih zapošljavanja u Opštini Kotor o čemu postoji i zvaničan nalaz Upravne isnpekcije, lako je moguće da je broj koji smo naveli u saopštenju u ovih desetak dana prevaziđen i da ste u međuvremenu zaposlili još nekoliko "stručnjaka" iz okruženja, pa onaj broj od 75 zaokružili na 80.

Čudi kako se usuđujete da vi govorite o nepartijskom zapošljavanju, kada je svima u gradu jasno da su to samo patološke laži, u koje izgleda počinjete da vjerujete. Takva vaša retorika je ono što mi i želimo da čujemo, jer ne zaboravite, Kotorani su odavno shvatili da jedino sa čim se možete pohvaliti i čega vam ne fali jeste neznanje i obmana.

Ono što vas još više brine od naroda kog ste prevarili, i nas koji vas razotkrivamo, jesu vaši koalicioni partneri, koji podršku i dolazak na SO Kotor uslovljavaju dostavljanjem spiska svih novozaposlenih, koje ste dovodili "sa konca i konopca".

Nemojte reći da Direktorica Centra za kulturu, gospođa Bernard nije kuma vašeg Jokića, predsjednika OO Demokrata Kotor, nemojte reći i da v.d. Glavni administrator nije sin Vašeg Vujovića, Direktora Demokrata Crne Gore?

Službenike i namještenike ne želimo da imenujemo, ima ih poduži spisak, koji vaši koalicioni partneri željno iščekuju, ni ne sluteći ko je sve na spisku Crne Gore u malom.

O vašoj izjavi da vaši kadrovi rade samo za platu, bez obzira odakle dolaze, nećemo se složiti, osim ako je apanaža od 2.500 eura, redovna plata za nekog ko puno radno vrijeme radi u kancelariji Opštine Kotor i koristi sve kapacitete lokalne samouprave i opštinske administracije, nakon neuspjelog i protivpravnog imenovanja na poziciju koja je bila želja vašeg koalicionog partnera i onoga što su osujetili upravo naši članovi.

Odbornici DPS, pa tako i ja, smo u svakom smislu kompetentni da odgovorimo svom zadatku, napišemo saopštenje i konstatujemo ono što jesu činjenice, a činjenica je da se ne snalazite, da galamom pokušavate nadomjestiti nedostajući kapacitet i nesposobnost i da od februara od kad vodite Opštinu Kotor niste odgovorili ni na jedno konkretno pitanje.

Za nas ne brinite, spremniji nego ikada očekujemo prijevremene izbore, a možda je to slučaj i sa nekim od vaših koalicionih kolega.

Tea Brajak, odbornica DPS u SO Kotor

DSS - SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

U vezi saopštenja DPS odbornice Tee Brajak i (bez)ličnog osvrta na kadrovanje nove lokalne vlasti u Kotoru i rada SO Kotor, samo kratko:

Nakon pisanog oglašavanja Tee Brajak, mlađane DPS odbornice, u SO Kotor, ostaje gorak ukus u ustima kako neko iz čistog neznanja postaje alatka u rukama dvadestsedmogodišnje političke DPS kamarile.

Naprasno političko buđenje mlađane DPS odbornice bilo bi za svaku pohvalu da je ista u dosada održanih dvanaest sjednica SO Kotor bar jednom otvorila usta - makar da zijevne?! Ovako joj ja, kao osoba sa životnim i radnim iskustvom, kao predsjednica DSS-a, kao Predsjednica SO Kotor – izabrana sa liste koalicije Demokratskog fronta, upućujem najdobronamjerniji savjet da bi bilo mnogo bolje da je ostala i dalje da „ćuti" jer biti „govornik" u ime nadobudnih i potrošenih DPS kadrova za nju, pred kojom je budućnost, ova današnja politička mrlja potpuno je nepotrebna.

Stoga, pozivam mladu koleginicu da se ne bavi političkim trućanjem i jesu li sjednice SO sazivane po hitnom postupku ili ne, jesu li otkazivane SMS porukama ili pisanim podnescima, pa blago meni i nadam se na radost ostalih odbornika, već za prvu narednu sjednicu uzme aktivno učešće u radu. Neka se javi za riječ i poželi prisutnima u sali makar dobar dan. Ovo zato, da bismo, nakon godinu dana, čuli kakav joj je glas?!

A ako to nije u stanju, onda neka kao dobro vaspitana i obrazovana djevojka, drugi put broji do tri i one koji je svjesno i uračunljivo dovode u situaciju da bude potpisnik tuđih misli i razmišljanja kulturno odbije. To je, sigurna sam, nešto što joj više priliči od ovog pisanog incidenta! U suprotnom, mora biti spremna da će joj biti uzvraćeno na isti način!

Predsjednica DSS- Dragica Perović

SAOPŠTENJE DEMOKRATA KOTOR - ODGOVOR NA SAOPŠTENJE OO DPS KOTOR

Prenosimo saopštenje – odgovor Demokrata Kotor na saopštenje OO DPS-a Kotor

Kotorski ogranak DPS-a, zauzet unutarpartijskom borbom frakcija, nastavlja da izbacuje i potpisuje saopštenja koja mu servira centrala. Tako, ovoga puta odbornica Brajak potpisuje saopštenje koje nije pisala, jer da jeste barem bi se u svom gradu raspitala i lako uvjerila da tekst iza kojeg je stala obiluje neistinama. Autor saopštenja se lako prepoznaje. To je isti onaj koji svakodnevno u strahu od Demokrata fabrikuje laži i podmetačine. I ovoga puta nastavlja isto, svugdje oko sebe vidi Demokrate, pa i tamo gdje ih nema. Sve ovo i ne čudi kada znaju da mu se i na narednim lokalnim izborima sprema ista sudbina koju su doživjeli u Kotoru.
Zbog kotorske i crnogorske javnosti moramo da ukažemo na neistine koje se pokušavaju podmetnuti. U Kotoru od formiranja nove uprave je prekinuta praksa partijskog zapošljavanja, broj od 75 novozaposlenih je kompletna laž od koje je jedino veća ona da su svi novozaposleni članovi Demokrata. Shvatamo da partija koja je utemeljena u aferi Snimak ne može da shvati da na konkursu nije bitna partijska knjižica, mada ne shvatamo kako se još nisu osvijestili da njihova pravila i metodi više ne važe u Kotoru. Dovodili ste kadrove iz cijele Crne Gore, ali po visokoj cijeni opštinskog stana koji je svako od njih dobio. Danas ljudi koji rade u lokalnoj upravi, bez obzira odakle su, rade samo za platu, bez stanova i sličnih privilegija. Crtanja mjesta po sistematizacijama je bio vaš metod i vaš način rada koji je prekinut izborom novog predsjednika. Vjerovatno je tu i motiv zbog kojeg je odbornica Brajak pristala da potpiše ovo saopštenje.
Kolika je opsjednutost DPS-a Demokratama vidimo iz toga što su očigledno zaboravili da je na vlasti u Kotoru koalicija više političkih subjekata i da Demokrate nemaju predstavnike u upravnim odborima, pa im se i od svakog člana upravnih odbora čini Demokrata" – stoji u saopštenju Opštinskog odbora Demokrata.

Podsjećamo javnost da je SO Kotor donijela odluku o sporazumnom raskidu radnog odnosa sa zaposlenima u Opštini, da se radi na racionalizaciji kadra, da su konkursi za ona mjesta koja su potrebna otvoreni za najbolje kandidate bez obzira na partijsku pripadnost i da je naše opredjeljenje stvaranje efikasne uprave.
Na kraju, da obavjestimo DPS frakcije u Kotoru da nemaju potrebe da brinu o tome da li će ova vlast „izgurati" mandat do kraja. Hoćemo, ovaj i još narednih, a vi ćete imati decenije pred vama da vježbate pisanje saopštenja, jer je tužno kad vam ih ovako šalju na potpis.

SAOPŠTENJE OO DPS KOTOR

Kotor, 12. novembar 2017.


Saopštenje Tee Brajak: U Kotoru u prethodnih 8 mjeseci je 75 novozaposlenih sestrića, kumova, bratanića i partijskih prvaka Demokrata


Rezultat rada vlasti u Kotoru u prethodnih 8 mjeseci je 75 novozaposlenih sestrića, kumova, bratanića i partijskih prvaka Demokrata u Opštini Kotor, javnim preduzećima i organima lokalne samouprave čiji je osnivač Opština. Vlast u Kotoru i dalje se trudi da besomučno popunjava radne prostore, zapošljava sa konkursom, mimo konkursa, po ugovoru o djelu, kako god stignu, a uglavnom mimo zakona. Time jasno pokazuju da kadrove nemaju, niti su ih ikad imali, samo tu predizbornu podvalu ne žele da priznaju ni sebi ni javnosti.
Namještanje radnih mjesta partija Demagoga ne obavlja samo za svoje članove, već i za druge bliske im partije i za članove njihovih familija. Zato se ne libe da akte o sistematizaciji radnih mjesta na najotvoreniji način prilagođavaju konkursima za kvazi stručnjake svih oblasti. Da bečićevske parole „mladost, ludost" imaju odjeka najviše u Kotoru vidimo i kroz to što su na mjesta predsjednika svih upravnih odbora, savjeta i odbora direktora postavljeni penzioneri. Ali to ništa ne čudi kad je i predsjednica Skupštine opštine kao penzioner za ovih 8 mjeseci uspijela da obori svjetski rekord u zakazivanju hitnih sjednica i otkazivanju istih putem SMS poruka. Toliko o mladim naraštajima, novim kadrovima, zapošljavanju mladih i depolitizaciji kojih su puna usta svakom od kravataša.
Zahvaljujući partijskoj knjižici Demokrata Kotor danas liči na Crnu Goru u malom. Zbog nedostatka visokostručnog kadra, dovode se pa i na pomoćnička mjesta drugovi iz Podgorice, Tivta, Bara, Herceg Novog, koji uhljebljenje nalaze na grbači građana Kotora. Kada bi ova vlast izgurala mandat do kraja imali bi kompletne rodoslove ispisane na vratima kancelarija.
Do kad će jokićevci potcjenjivati Kotorane i misliti da niko ništa ne vidi?
Tea Brajak, odbornica DPS u Skupštini opštine Kotor

Saopštenje Opštinskog odbora DPS Kotor: Krivokapićeva naplata u Luci Kotor

Sve maske u kotorskom političkom maskenbalu su definitivno pale. Inauguracijom Tene Božović, odbornice SDP, na izmišljenu funkciju zamjenika direktora Luke Kotor, počela je Krivokapićeva naplata koalicione podrške lokalnoj vlasti, sklepanoj od političkih subjekata koji se, uglavnom, ni u čemu ne slažu. Osim, što su složni da podijele nezasluženi kotorski plijen.

Kotor je, praktično, postao mjesto za uhljebljene rodbine, kumova, prijatelja i prijateljica. Treba li podsjećati na angažman kume predsjednika opštine Jokića, za kojeg, inače, još nije utvrđeno koliko državljanstava je promijenio, ili uhljebljenje sina direktora Bečićevih Demokrata...

Dakle, sad je postalo savim jasno da je Krivokapićev SDP dao podršku Mandićevom pročetničkom i anti-NATO frontu i Demokratama, koji još nijesu definisali svoj politički program, ne da bi "razvijao demokratiju" i ostvarivao svoje "uzvišene" političke ciljeve u Kotoru, već isključivo radi čistog vlastoljublja i patološke želje da upravlja kotorskim resursima. To je bio jedini cilj političke trgovine prilikom stvaranje neprincipijelne koalicije u Kotoru.

Važno je podsjetiti Kotorane da je DPS na lokalnim izborima prošlog oktobra osvojio daleko više glasova nego Demokrate i Demokratski front zajedno, ili da je osvojio četiri puta više glasova nego Krivokapićev SDP. Ali, kolone gubitnika su se udružile i krenule beskrupulozno u podjelu nezasluženih, pa čak i izmišljenih funkcija, kao u slučaju zamjenice direktora Luke Kotor.

(Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Kotor)

SAOPŠTENJE OO NSD KOTOR

Saopštenje OO NSD Kotor

Sinoć u 17 časova održana je sjednica predsjedništva NSD Kotor. Sjednici je prisustvovao član predsjedništva NSD i koordinator rada OO mr.Dejan Đurović.
Tema je bila aktuelna situacija u opštini i problemi koje treba rešavati
Na dnevnom redu našla su se goruća pitanja za koja NSD smatra da su od prioritetnog značaja i da ih treba ozbiljno i sistematski razmotriti a nikako donositi paušalne zaključke i takve usvajati .NSD je partija čiji su članovi u lokalnoj samoupravi pokazali visok stepen stručnosti i ozbiljnosti .Na dnevnom redu su bila pitanja sporta, raspodjela srestava iz budžeta, organizacija kulturnog ljeta,status centra za kulturu , predlog budžeta za 2o18.god.
Stav partije oko ovih pitanja korespondira sa interesima građana Kotora,a transparentno trošenje opštinskih sredstava je jedna od najbitnijih stvari koje moraju biti precizno definisane.
Oko ovih i drugih pitanja koja predstoje u skorašnjem periodu, NSD je zauzela jedinstven stav te će se shodno tome prema njima tako i odnositi.
Uskoro predstoji sastanak Opštinskog Odbora u proširenom sastavu gdje će se takođe razmatrati kako aktuelni problemi tako i politička situacija u našoj opštini.
NSD će nastojati da svojim radom i zalaganjem u lokalnoj samoupravi da značajan doprinos izgradnji boljeg i demokratičnijeg ambijenta u gradu.

SAOPŠTENJE LIBERALNE PARTIJE

1aalpKONGRS5"Liberalna partija izabrala je sinoć na 5. Konferenciji rukovodstvo i nove organe. Na čelu partije biće i dalje predsjednik Andrija Popović. Delegati su usvojili i novi Statut partije, program ali i ključnu Rezoluciju o političkom djelovanju LPCG za period 2017-2021.

Predsjednik Andrija Popović za svoje potpredsjednike imenovao je Zdravka Šoća iz Podgorice, Dubravku Vujičić iz Bara, Ragipa Deljanina iz Gusinja i Jova Rabrenovića iz Podgorice.

Najvažniji programski akt koji je usvijen jeste Rezolucija o političkom djelovanju 2017-2012. "Mi liberali brinemo, ne samo za društvo kao cjelinu, već za svakog pojedinca, građanina u društvu", navodi se u uvodu Rezolucije. Ona sadrži smernice daljeg djelovanja LPCG koje se temelje na reformi visokog obrazovanja, kvalitetnijem zdravstvenom sistemu, promociji ljudskih i građanskih prava, jačanju nezavisnosti institucija. Posebno važan dio Rezolucije jeste proklamovanje slobodne ekonomije bez protekcionizma i stvaranje uslova za zapošljavanje mladih i studenata ali i promociju modernih tehnologija.

Izabran je i novi Glavni odbor partije koji će činjeti 53 člana iz svih Opštinskih odbora LPCG. Na Konferenciji je imenovano i Vijeće časti, veoma važan organ koji se stara o kodeksu časti i pravilima dobrog ponašanja članovai funkcionera. U Vijeće časti imenovani su Denis Šainović, Perica Gojković, Hasib Pepeljak, Sanja Tmušić, Marinko Pavićević.

Konferencija je usvojila i Izmjene i dopune Statuta i Programa kojima su se ovi najvažniji akti prilagodili duhu vremena i modernizovali za efikasniji i efektniji dalji rad LPCG", kaže se u saopštenju Liberalne partije.

 

Opštinski odbor Demokrata Kotor – odgovor DPS-u

1a Kotor Demokrate17Lokalni odbor DPS-a, dezorijentisan unutrašnjim borbama tri frakcije, poslije sjednica lokalnih partijskih organa po nalogu centrale pokušava da se sabere besmislenim saopštenjima. Razumijemo, a ujedno i uživamo, u vašem političkom davljenju, histeriji i panici, čiji je uzrok takođe i raspad vašeg odbora u Budvi.

Jasno, vi ne zaslužujete niti jedan odgovor, i zaista ste smiješni ako smatrate da ćemo se mi vama pravdati i gubiti naše dragocjeno vrijeme.

Odgovore na sva pitanja mogu dobiti samo građani koji su nam i dali povjerenje da u njihovo ime vodimo grad, a vas poslali u političku prošlost. Podsjećamo građane da ste jedini nepotisti i uhljebi u ovoj zemlji vi. Navodimo primjere: sin Duška Markovića, drugog čovjeka DPS-a i sadašnjeg premijera je bio jedan od rukovodilaca u Montenegro Airlines-u, brat bivšeg drugog čovjeka DPS-a, osuđenog kriminalca, a koji je i sam osuđeni kriminalac, je bio menadžer u Opštini Budva, sin jednog od najuticajnih ljudi u DPS-u, Miomira Mugoše, je bio u diplomatskoj misiji u Vašingtonu, a o Jelićima, Mićunovićima, Đukanovićima da i ne govorimo.
Prekidu simularanja procesa i dosadašnje prakse partijskog zapošljavanja, najbolje svjedoči činjenica da danas u kotorskoj lokalnoj samoupravi veliki broj funkcionera ne pripada ni jednoj jedinoj partiji, kao i onih koji pripadaju sadašnoj lokalnoj opoziciji. Konkursi za sva mjesta, pa tako i za funkcionerska su otvoreni u skladu sa zakonom. Konkurs za mjesto glavnog administratora je zatvoren prije par dana i pobijediće najkvalivifikovaniji kandidat.

Read more: Opštinski odbor Demokrata Kotor – odgovor DPS-u

Saopštenje Opštinskog odbora DPS Kotor: Poslije kume, Jokić udomio i sina direktora svoje partije

Vladimir Jokić, predsjednik Opštine Kotor nastavlja sa praksom partijskih zapošljavanja. Nakon što je svojoj kumi Mariji Bernard našao uhljebljenje u Centru za kulturu, sad je zaposlio i sina direktora svoje partije i to ni manje ni više, nego na mjesto glavnog administratora Opštine Kotor?! Ne vidimo čime je Podgoričanin Veljko Vujović zaslužio da obavlja ovu funkciju sem što je sin uticajnog oca, zato ovom prilikom pitamo Jokića:

- Da li je ovaj Podgoričanin zaista tako sposoban i kvalifikovan pa ste ga prvo postavili na mjesto šefa kancelarije za borbu protiv korupcije u Budvi a zatim ga odatle doveli za glavnog administratora u Kotor ili mu je glavna prednost što je sin starog SNP-ovca a sadašnjeg direktora Bečićevih Demokrata?

- Ako ste morali po partijskom zadatku da ga negdje udomite, što nije ostao na funkciji u Budvi? Da li zato što je ova nova u Kotoru bolje plaćena ili iz nekog drugog razloga?

Partija za udomljavanje rođaka i kumova, ovim činom je još jednom pokazala da jedno priča a drugo radi, tvrdi da se bori protiv partijskog zapošljavanja a svakim danom uhljebi po nekog svog, zato ih građani sa pravom zovu - "Bečićevi demagozi".

Opštinski odbor DPS Kotor

SAOPŠTENJE OO LIBERALNE PARTIJE KOTOR

Prenosimo saopštenje koje je potpisao predsjednik Opštinskog odbora Liberalne partije Crne Gore Kotor i odbornik u Skupštini opštine Kotor Vido Drašković.

"Ako nas etika uči što ne treba da radimo život pokazuje što može da se radi na štetu jednog, u korist drugog. Ministarstvo saobraćaja i pomorstva svojim Rješenjem omogućilo je privatnom društvu „Boka pilot & tug services" DOO iz Herceg Novog da na štetu „Luke Kotor"AD Kotor vrši poslove pilotaže u Bokokotorskom zalivu.

Ukidanjem Rješenja kojim je odobreno vršenje poslova pilotaže privatnom društvu stvorili su se uslovi da se u Upravnom postupku poništi predmetno Rješenje, a „Luka Kotor" AD Kotor obešteti za izgubljenu dobit od oko milion eura koju bi ostvarila, a koju je bezpravno pripala privatnom društvu.
Postavlja se pitanje: ima li koruptivnih elemenata u ovom poslu?
Poništenjem Rješenja o dodjeli vršenja pilotaže privatnom društvu „Luka Kotor"AD Kotor jedina ispunjava uslove iz tendera kojeg je raspisala Lučka uprava za dodjelu petogodišnje koncesije za vršenje poslova pilotaže kroz Bokokotorski zaliv.
Na menadžerstvu je da pokrene postupak poništenja Rješenja o dodjeli poslova pilotaže i obeštećenja „Luke Kotor".
Realizacijom projekta za poboljšanje sigurnosti boravka kruzera u zaliv kao i smanjenja štetnih utica na životnu sredinu stvoriće se realne šanse za dobijanje dugoročne koncesije „Luci Kotor".

Kako je „Luka Kotor" vlasnik lučkog terminala i lučke suprastrukture, a nakon poništenja Rješenja o dodjeli poslova pilotaže privatnom društvu jedina ispunjava uslove iz tendera o dodjeli petogodišnje koncesije za vršenje pilotaže obezbijedila je povoljne uslove za dobijanje dugoročne koncesije na operativni dio obale.
Kako je Opština Kotor većinski vlasnik „Luke Kotor"AD Kotor to je na lokalnoj vlasti da zaštiti interes luke a samim tim i interes opštine" – navodi se u saopštenju predsjednika Opštinskog odbora Liberalne partije Crne Gore Kotor i odbornika u Skupštini opštine Kotor Vida Draškovića.

Kandidati za predsjednika Liberalne partije Popović i Rađenović

Prenosimo u cjelosti saopštenje Liberalne partije:

"Kandidati za predsjednika Liberalne partije biće Andrija Popović i Blažo Rađenović, potvrđeno je na današnjoj sjednici Predsjedništva V redovne Konferencije LPCG. Popović i Rađenović su u statutarnom roku dostavili kandidature i izborne programe koje će predstaviti delegatima na Konferenciji. Prema juče usvojenoj Odluci sa Glavnog odbora V Konferenciju čini 133 delegata iz svih Odbora LP.

Andrija Popović aktuelni je lider Liberalne partije kao i potpredsjednik Liberalne Internacionale dok je drugi kandidat Blažo Rađenović predsjednik Opštinskog odbora LP u Budvi i član predsjedništva.

V redovna Konferencija Liberalne partije, koja ima izborni karakter, održaće se 29.10.2017. u Podgorici. Ujedno, na konferenciji će se proslaviti godišnjica, 13 godina postojanja LPCG ali i 27 godina liberalizma u Crnoj Gori."

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

Od onih koji kriju prevare, rezervna državljanstva i milione po stranim bankama, ne može se ni očekivati da priznaju bilo šta, pa makar to bile i očigledne stvari.

Opet vas pitamo: da li je Tijana Kotarac članica Opštinskog odbora DPS Budva i bivša odbornica DPS-a u Budvi , državljanka Srbije sa prebivalištem u Beogradu, opština Vračar? Da li je Saša Ječmenica, doskorašnji Glavni administrator Opštine Pljevlja, sada Direktor d.o.o. „Čistoća", koji tu funkciju vrši u ime DPS-a, državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem u Čukarici, Beograd? Da li je Mervan Avdović, odbornik DPS-a i direktor Srednje stručne škole u Pljevljima, državljanin Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Starom gradu Sarajevo? Da li je Sabrina Hadžiosmanović, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Pljevlja, državljanka Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Bihaću? Da li je Milko Čolović, predsjednik Odbora direktora d.o.o. „Čistoća" u Pljevljima, koji tu funkciju vrši u ime DPS-a, državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem na Zvezdari, Beograd? Da li je Stevan Koprivica, direktor JUK „Herceg fest", koji je bio četvrti na izbornoj listi DPS-a u novskoj Opštini, državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem u Voždovcu, Beograd? Da li je Nevena Keković, odbornica DPS-a u Skupštini opštine Herceg Novi, koja je bila šesta na izbornoj listi DPS-a u novskoj Opštini, državljanka Republike Srbije, sa prebivalištem u Zemunu, Beograd? Da li je Vesna Vučetić, odbornica DPS u SO Budva u zadnja tri saziva, državljanka Republike Srbije, sa prebivalištem na adresi kralja Petra Prvog? Da li je Nikola Cvijović, kandidat DPS-a za odbornika u SO Budva, državljanin Republike Srbije, sa prebivalištem na Savskom Vencu, Beograd? Da li je tačno da je Bojka Đukanović, bivša predsjednica SO Nikšić i članica opštinskog odbora Demokratske partije socijalista državljanka Republike Srbije, sa prebivalištem u Starom gradu, Beograd?

Mi i dalje čekamo potvrde i pitamo: koji je još funkcioner DPS-a strani državljanin? Da nam vi kažete ili mi vama? Ako to ne učinite, nastavićemo sa razotkrivanjem preduge liste funkcionera DPSa koji su strani državljani. Vaših funkcionera koji pljačkaju Crnu Goru, a troše u državama čije državljanstvo posjeduju.

I na kraju, još jednom da vas pitamo: gdje su potvrde?

ODGOVOR OO DPS KOTOR DEMOKRATAMA

Odgovor Opštinskog odbora DPS Kotor Demokratama: Sumnjive potvrde vas dodatno kompromituju

Ne potcjenjujte inteligenciju crnogorskih građana, zamenjujući teze, svaki put kada vas uhvatimo u prevari i podvali. Ako niste razumjeli, pitamo vas jasno: da li su vaši funkcioneri Vladimir Jokić i Mijomir Pejović u danu izbora, dakle 16. oktobra 2016. bili državljani Srbije? Potvrde kojima mašete, ne daju odgovor na pitanje koje izbjegavate već tri mjeseca. Štaviše suprotno, upravo te potvrde kao i način na koji ih štancujete, dodatno vas kompromituju. Zato, ovim putem pozivamo nadležne organe da utvrde koja su lica posredovala u brzopoteznom ispisu vaših funkcionera iz srpskog državljanstva, da li je u tim radnjama bilo elemenata korupcije kao i da li su potvrde kojima mašete legalne.

Opštinski odbor DPS Kotor.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

Kotorski ogranak najveće organizovane kriminalne grupe u Crnoj Gori koja se u javnosti predstavlja pod imenom DPS, nastavlja sa pokušajima obmanjivanja javnosti. Politički zemljotres koji svakodnevno preživljavaju kako se približava dan kada će i zvanično saznati da im je došao kraj očito utiče na političko djelovanje, pa i ne čudi što su krenuli u panične napade, svjesni političke pogibije. Kako ste u stanju zbunjenosti, panike i beznađa u kojem ne znate ni kuda ćete, ni šta ćete, postali zaboravni, podsjećamo vas da ste javnosti ostali dužni da dostavite dokaze da vam 9 do sada objelodanjenih funkcionera nisu strani državljani. Takođe, pretpostavljamo da građane interesuje i za koga vaši funkcioneri glasaju u Srbiji? Za Vojislava Šešelja pretpostavljamo, imajući u vidu da ste iznjedreni ispod njegovih skuta.

U prethodnom odgovoru na ovu temu, pred licem javnosti smo vas pitali da li još neki, osim već objelodanjenih vaših funkcionera, ima državljanstvo još neke države pored državljanstva Crne Gore. Pošto niste željeli da odgovorite, ovoga puta mi otkrivamo još jednog. Vi nam recite: da li je Tijana Kotarac članica Opštinskog odbora DPS Budva i bivša odbornica DPS-a u Budvi , državljanka Srbije sa prebivalištem u Beogradu, opština Vračar?

Read more: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

SAOPŠTENJE OO DPS KOTOR

Prenosimo saopštenje Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotor koje je danas stiglo u našu redakciju:

Predsjednik opštine Kotor još uvijek nije odgovorio na pitanje da li je 16. oktobra 2016. godine bio državljanin Srbije. Skrivajući se iza dokumenta za koji ga niko ne pita, Jokić još uvijek nije kazao da nije imao državljanstvo u vrijeme kada se kandidovao za izbore, čime je višestruko prekršio zakon. Potvrda kojom dokazuje da nije državljanin Srbije je iz 2017. godine i time ništa ne dokazuje, već pokušava da izbjegne pravi odgovor.
Ako je tačno, a tačno je da je 16.10 2016. imao državljanstvo Srbije onda je na prevaru došao na javnu funkciju. Jokić je upisan u knjigu državljanstva u matično područje Novi Beograd za 2013. godinu pod brojem 1661. Ovaj podatak nikad i nikako ne može demantovati. Nakon toga su i mediji objavili izvod iz matične knjige državljana Srbije od 12. maja i kasnije ponovo u julu 2017., gdje se jasno vidi da je Vladimir Jokić i tada imao državljanstvo druge države. Međutim, Jokić bezuspješno pokušava da se odbrani napadima na DPS, govoreći da ne želi da odgovara na naša pitanja?! Zamislite taj demokratski kapacitet jednog, evo vidimo lažnog predsjednika Opštine, koji javno saopštava da ne želi da daje odgovore izabranim predstavnicima građana. Pa i da nije riječ o predstavnicima DPS-a, kvazi-predsjednik Opštine Jokić kao javni funkcioner i samoproklamovani legalista mora da shvati, kad već do sada nije, da mora da odgovara na sva pitanja javnosti, ali i nadležnih organa koja se tiču njegove javne funkcije, svidjelo se to njemu ili ne.
Očekujemo i od državnih organa Crne Gore da se konačno oglase po ovom pitanju. Neprihvatljivo je da ovakvi slučajevi čekaju dugo razrješenje. Snaga zakona i efikasnost institucija moraju biti jednake za sve.

SAOPŠTENJE OO LIBERALNE PARTIJE KOTOR

Luka Kotor AD pri postojećoj vlasničkoj strukturi i organizaciji upravljanja uspješno obavlja djelatnosti za čije vršenje je osnovana.Nosilac je planirane dogradnje lučke infrastrukture za bezbjedni prihvat najsavremenijih kruzera.

Luka Kotor AD treba da bude pokretač privrednog i ukupnog razvoja opštine, sufinansiranjem izgradnje najznačajnijih infrastrukturnih objekata i sanacije objekata kulturnog blaga grada.
Podrška od Lučke uprave ne samo da je izostala već je njeno djelovanje sa Direktoratom Ministarstva za saobraćaj i pomorstvo nanijelo štetu Luci AD Kotor. Njihova aktivnost je primjer, kako opšte dobro prelazi u privatno.
I pored upozorenja dodjeljuje se pravo na pilotažu (uvod brodova u zaliv) privatnoj agenciji čime se Luci Kotor AD uskraćuje pravo na ostvarenje prihoda.
To traje od maja 2015.g do septembra 2017.g.,kada je Luci vraćeno pravo na pilotažu.Za ovaj vremenski period odlukom Lučke uprave i Direktorata,odnosno komisije koju su oni formirali za dodjelu pilotaže, Luka Ad Kotor oštećena je za više od milion eura, a privatnoj agenciji omogućeno da bespravno zaradi više od milion eura.
Aktuelna opštinska vlast u Kotoru je u predizbornoj kampanji obećala građanima da će štititi opšti interes i boriti se protiv svih štetnih pojava, i da će preduzimat sve radnje za otkrivanje i kažnjavanje počinioca krivičnih djela.
Pitanje je: Da li će opštinska vlast pokrenuti postupak za obeštećenje luke i za utvrđivanje odgovornosti ,s obzirom da je Opština Kotor većinski vlasnik Luke?
Sredstva koja je ovom koruptivnom radnjom luka izgubila bila bi dovoljna da luka realizuje projekat poboljšanja sigurnosti boravka kruzera u zalivu i smanjenju štetnih uticaja na životnu sredinu bez kreditnog zaduženja – kaže se u saopštenju OOLP Kotor, koje potpisuje predsjednik Vido Drašković.

Saopštenje Opštinskih odbora DPS Kotor, Herceg Novi i Budva

Opštinski odbori DPS Kotor, Herceg Novi i Budva: Pozovite svoje poslanike da se u Skupštini izjasne o Predlogu Zakona

Čelnici kotorske lokalne vlasti pozvali su poslanike iz Kotora iz vladajuće koalicije „Sigurnim korakom DPS za Crnu Goru Milo Đukanović" da ne glasaju za Predlog Zakona o planiranju i uređenju prostora, međutim ostaje nejasno gdje su poslanici Demokrata i zašto njih nisu pozvali da pođu u Skupštinu Crne Gore, gdje im je i mjesto ne samo kada uzimaju novac, i da glasaju o predlogu kako im volja.
Kad su već zvali Kotorane, mogli su pozvati i Ranka vrlog Krivokapića, ali avaj – i on je u Parlamentu samo kada uzima nezarađenu platu – a prije i poslije u Skupštinu ne zalazi.
Neozbiljnost kotorskih vlastodržaca vidjela se i u broju prisutnih na skupu koji su sami organizovali. Taj skup, u organizaciji udarne trojke – Jokić, Perović i Popović Moškov zainteresovao je svega 10-tak građana, dok su ostali, odbornici i funkcioneri po članskoj knjižici Partije za udomljavanje rodbine i kumova, bili prisutni po naredbi. A tako je bilo i u Herceg Novom i Budvi, gdje su takođe pod okriljem lokalne vlasti predsjednici opština iz tabora Demokrata držali političke lekcije poslanicima drugih partija, dok se na svoje nisu osvrnuli. Toliko su popularni u gradovima gdje su privremeno na vlasti da se građani nisu ni osvrnuli na njihove partijsko-demagoške panele.

Read more: Saopštenje Opštinskih odbora DPS Kotor, Herceg Novi i Budva

SAOPŠTENJE OO DPS KOTOR

Prenosimo u cjelosti saopštenje Opštinskog odbora DPS-a Kotor:

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, politizovao je današnji tzv. "građanski" protest u Kotoru, i to tako što je na tom skupu držao govor uprkos najavi organizatora da neće biti političkih obraćanja.

Iako smo od početka tvrdili da jedna politička stranka pokušava da manipuliše građanima Kotora, ipak smo zatečeni da se u političkoj borbi ne biraju mjesto, vrijeme i povod.

Dajemo punu podršku nadležnim organima da, koristeći sva raspoloživa sredstva, nastave rad na rasvjetljavanju svih neriješenih slučajeva kriminala, kako bi počinioce ovih nedjela stigla pravda. Takođe, apelujemo na političare da ne koriste makijavelistički svaku priliku za sopstvenu promociju, posebno u situacijama kada je to neprimjereno i neukusno.

Informativna služba OO DPS Kotor

SAOPŠTENJE DEMOKARATA CRNE GORE

demokratska-crna-goraPrenosimo saopštenje pristiglo danas iz pres centra Demokrata Crne Gore:

"Jokića ne treba štedjeti, nego ga linčovati. NIJE SVAKO TURE ZA VEZIRA! – prijetnja je koja je u komentaru zvanične Fejsbuk stranice Savjeta mladih DPS-a, početkom avgusta, izrečena na račun predsjednika Opštine Kotor, Vladimira Jokića. Nakon što je sam priznao, sada se zna da je ovu gnusnu prijetnju izrekao niko drugi do funkcioner kotorskog odbora Demokratske partije socijalista i doskorašnji menadžer Opštine Kotor, Srđan Dragomanović. Imajući u vidu način funkcionisanja i nepotističku mrežu kojoj su vični u DPS-u, da bi uopšte i došao do dvije navedene "titule", imao je najbolju preporuku – Dragomanović je kumče Marije Maje Ćatović.

Demokratska Crna Gora još jednom oštro osuđuje navedenu prijetnju i jezik mržnje, koji je neprihvatljiv u Crnoj Gori, državi kandidatu za ulazak u EU, u 21. vijeku, u 2017. godini. Bez obzira što je pomenuto Majino kumče frustrirano padom vlasti i odlaskom u političku prošlost njegovog DPS-a i njegove kume, to mu nikako ne daje za pravo da poziva na linč bilo koje osobe, a naročito, budući da je iz Kotora, poznate multivjerske i multinacionalne sredine, nije prihvatljiv njegov nacionalistički ispad navođenjem kako „nije svako Ture za vezira".

Read more: SAOPŠTENJE DEMOKARATA CRNE GORE

OO DPS - Protest nije građanski, već politički

Iza protesta pod nazivom "Pravo na miran i siguran život u Kotoru" koji je najavljen od strane organizatora kao građanski, zapravo stoji jedna politička stranka. Jasno nam je da je politička borba često bespoštedna i da se u njoj ne biraju sredstva, ali se ipak njene granice dobro znaju.

Ne sporeći uznemirenost građana Kotora povodom nedavnog slučaja ubistva, smatramo da je nedopustivo da političke partije manipulišu ovakvim događajima i pružamo punu podršku nadležnim državnim organima da u skladu sa svojim ovlašćenjima intezivno rade na rasvjetljavanju pomenutog, ali i na ostalim neriješenim slučajevima, kako bi se učinioci ovih djela kaznili adekvanom sankcijom. Sve drugo je sitno politikanstvo kojeg u ovako ozbiljnim stvarima ne smije biti.

(Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Kotor)

URA Kotor: Tražimo mir i bezbjednost koje ste nam uzeli

Dok premijer Marković tvrdi ovih dana da su „mir i bezbjednost u Crnoj Gori povoljni" u Kotoru je izgubljen još jedan mladi život, iz zasjede pucnjem u glavu, saopštili su iz odbora URA u Kotoru.

"Pozivamo nadležne institucije da upoznaju javnost koje su to mjere preduzete da se smanji broj ubistava u Crnoj Gori, koliko je počinioca uhvaćeno, procesuirano i suđenoo u posljednjih dvije godine, sa posebnim osvrtom na Kotor" ističu iz pokreta URA u Kotoru.

Kazali su da je sinoć u Kotoru na zvijerski način, pucnjem u glavu, ubijen još jedan građanin Kotora, i istakli da do sada nije rasvijetljeno niti jedno od niza ubistava i mnogobrojnih napada koja su se dogodila u Kotoru u posljednjih godinu dana.

Read more: URA Kotor: Tražimo mir i bezbjednost koje ste nam uzeli

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

Organizovana kriminalna grupa, u narodu poznata i kao DPS, od neprekidne serije poraza koje im nanosi najperspektiviji politički subjekt u Crnoj Gori, potpuno je izbezumila. U toj bezumnosti i rastrojstvu, ne prezaju da preko svojih udbaških i medijskih najamnika plasiraju gnusne izmišljotine i podmeću kukavičja jaja.

Kao odgovor na još jedan udbaški napad na funkcionere Demokrata mi opet ponavljamo: to su notorne neistine i gnusne podmetačine. Vladimir Jokić i Mijomir Pejović su državljani Crne Gore, i nijedne druge države, što nije slučaj i sa funkcionerima Demokratske partije socijalista.

Dali smo vam priliku da kažete ko su javni i partijski funkcioneri DPSa koji protivzakonito posjeduju državljanstvo još neke države, međutim, odgovor je izostao. Pošto vi ćutite, mi nastavljamo da ih otkrivamo i obavještavamo javnost.

Read more: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

Saopštenje OODPS Kotor

Klub odbornika DPS Kotor donio je Odluku da se jedan odbornički paušal uplati na žiro račun sindikalne organizacije službe zaštite Kotor.

Zbog izuzetnih napora službe zaštite tokom ljetnjih mjeseci u spašavanju imovine i lica, odbornički klub je odlučio da na skroman način izrazi zahvalnost svim članovima kolektiva službe zaštite - kaže se u saopštenju koje potpisuje sekretar OO DPS-a Željko Avramović.

LP Kotor: Smanjenje plata vatrogascima neukusno i nezahvalno

Liberalna partija osuđuje odluku lokalnih vlasti u Kotoru koje su kotorskim vatrogascima umanjii i onako niske zarade za posao koji obavljaju u opštem interesu. Neukusno je i posebno nezahvalno u trenucima velikih borbi protiv vatrenih stihija i požara srezati plate ljudima koji su odbranili ljudske živote, ljudske domove i ogromna prirodna prostranstva. Grad je spavao mirno dok su oni danima vodili bitku sa vatrom, dimom i vjetrom.

Postavlja se pitanje da li je stezanje budžeta bilo neophodno prelomiti baš preko leđa heroja ovoga ljeta? Uprkos pozivanju na Zakon o zaradama lokalnih službenika i namještenika, opravdanja za ovu odluku teško da može biti. Kako to da do takvog smanjenja nije došlo i u drugim Opštinama? Štaviše, kolege vatrogasci u drugim gradovima dobili su povećanje plate koje su mnogostruko i debelo zaradili.

Read more: LP Kotor: Smanjenje plata vatrogascima neukusno i nezahvalno

SAOPŠTENJE OO URA KOTOR

Povodom informacije da je, kako navode, "bivši Odbor direktora preduzeća Luka Kotor, u kojem su tada glavnu riječ vodili kadrovi DPS-a, neposredno pred smjenu, odobrio donaciju Skala radiju Slavka Mandića", reagovali su iz Opštinskog odbora URA Kotor.

"Mi smo prosto naviknuti na takav odnos prema stvarnosti, prema politici, prema javnom i javnosti kakav gaji ova trodecenijska autokratska vlast. Tih 1000e koje je gdin Mandić dobio od ove vlasti je zaista nano čestica u masi svekolike zloupotrebe javnog. Ono što je mnogo ozbiljnija odgovornost je njegova uloga u trovanju medijskog prostora i uopšte političke svijesti. To vrijeđa svakog građanina kome je stalo do ove države kao njegovog životnog okvira, okvira ostvarenja prava i obaveza, njegovog kutka civilizacije. Vi državu svodite na projekat jedne partije, rokovima vašeg projekta vezujete državu Crnu Goru, za jednu vještu birokratsku kliku čiji se vrh prema ovoj zemlji odnosi kao razmažen unuk prema đedovini", naveo je Mladen Živković, potpredsjednik pokreta URA u Kotoru.

Read more: SAOPŠTENJE OO URA KOTOR

Page 1 of 11

opstina-kotor2

radiokotor160x200

Banner2

ton-i-slik

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

facebook

uzivo

pele

KotorArt-logo

7293493
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
2025
4871
40846
5559285
132817
155455
7293493

Vaša IP: 157.55.39.201
Vrijeme: 2017-11-25 10:37:36
Go to top