SAOPŠTENJE OO DPS

Nedelju dana nakon održavanja nečega što je trebalo da bude izraz duhovitosti i kreativnosti Kotorana a pretvorilo se u svoju suprotnost, mnogi naši sugrađani sa pravom pitaju: ko je dopustio sebi da beskrupulozno udari maljem bezobzirnosti u temelje kotorskog bića i mentaliteta?
Kad ućutkaš tradiciju – čuješ primitivizam. Kad potisneš kreativnost – ukaže se površnost. Kad odstraniš poštovanje – iskažeš bezobrazluk.
Ko je dopustio sebi da beskrupulozno udari maljem bezobzirnosti u temelje kotorskog bića i mentaliteta. Duha tradicije i zdravog humora, kreativnosti i inspiracije i iznad svega – poštovanja.
Kotorska vlast ne mora poštovati svoje političke protivnike. Bilo bi to previše za očekivati od bahatih diletanata željnih dokazivanja. Možemo im oprostiti taj patološki kompleks, i odbiti na njihove hronične političke neuspjehe i traume koje su proživjeli na svim lokalnim izborima u poslijednje vrijeme. Ali bi morali poštovati Kotor, Kotorane i simbole ovog kraja gdje su poneki od njih možda i rasli. A mnogi nisu.
Napraviti predizbornu kampanju od kotorskog karnevala, nije ništa drugo do vrijeđanje i zloupotrijeba građana, tradicije i kotorske okupljene djece koja su u šarenilu maski, vesela i uzbuđena, sasvim nesvjesno uvučena u politički marketing u susret predsjedničkim izborima.
Nemojmo govoriti u rukavicama, neozbiljno je. Kao što je neozbiljno i patetično sakrivati se iza lutke od sunđera koja je trebala da bude bitan dio manifestacije, za sve, ali baš sve Kotorane, a postala je dio političke kampanje. Nedostajao je još samo mladi magistar ili neko od njegovih koalicionih partnera da pozove na pobjede ili podjele, vjerujemo da bi se i on već zbunio oko te parole.
Šarenilo prelijepih maski, razigrana djeca, bokeška muzika, i povrh svega – jubilej! Čak 5 vjekova kotorskog karnevala koji je Kotoranima, ponos. Tada nema barijera, nema razlika, nema mjesta zluradosti – jer su to Kotorani.
Pitamo sasvim jasno – Ko je dao sebi za pravo da zloupotrijebi svoje mjesto i iskoristi Kotorane i kotorski karneval za potrebe kampanje?
I još, da znate - niste uspjeli da upropastite jubilej svojim prostačkim ponašanjem. To ne možete. Spasila ga je kotorska usađena kreativnost, srčanost i iskrenost koja se ispoljila u svom punom sjaju. Zasjenila vas je. Pomirite se sa tim.
I uz to, pomirite se sa činjenicom da se predsjednički izbori dobijaju boljim kandidatom, a ne paljenjem velike skupe igračke, koju su, svakako platili građani koje od početka tretirate kao predizborni materijal. Dobijaju se kandidatom koji ima petlju da izađe na izbore i dobije podršku građana. Ali, da vas podsjetimo – vaš kandidat se uplašio i pobjegao pod suknju nečije kume i zamolio je da ga odbrani tako što će zloupotrijebiti instituciju kotorskog karnevalskog suda. Dragi gubitnici, jedini sud koji će vas ugroziti je sud naroda na izborima. Zato od njega i bježite.
Dejan Uskoković
Član Izvršnog odbora DPS Kotor i
Bivši član Upravnog odbora Centra za kulturu "Nikola Đurković"

SAOPŠTENJE OO DPS KOTOR

1a1dpsPrenosimo saopštenje OO DPS Kotor: Nepotizam i neznanje u propast tjeraju Luku Kotor

"Aktuelna dešavanja u AD Luka Kotor upozorenje su da flomaster koalicija u Kotoru nije sposobna da rukovodi lokalnim javnim preduzećima niti Opštinom u korist građana, i da je spremna na sve da bi uhljebila partijske kadrove svojih koalicionih drugova.

Nakon niza nepotističkih poteza Stranke decenijskih parazita (SDP) personifikovanih u zapošljavanju bliske prijateljice predsjednika SDP-a i odbornice iste "partije", na scenu stupa Stranka nezasitih penzionera (SNP), koja dovodi ni manje ni više, opet na izmišljeno radno mjesto, iz grada pod Rumijom, dotadašnju poslanicu SNP-a i aktuelnu odbornicu u SO Bar, Snežanu Jonicu.

Fingirana izmjena sistematizacije i njeno prilagođavanje mjeri planiranih kadrova, na mjesto izvršnog direktora AD Luka Kotor dovodi odbornika Demokratskog fronta, Branka Kovačevića, kome su nedostatak fakulteta „oprostile" kolege penzioneri iz SNP-a, izmjenivši odredbe Statuta AD Luka Kotor, na štetu ovog preduzeća.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST OO LP KOTOR

1a1liberalna partijaPeta redovna konferencija Opštinskog odbora Liberalne partije Crne Gore za Kotor održana je dana 29.01.2018.g.

Na konferenciji je izabran Opštinski odbor za mandatni period 2018 – 2022 g. Za predsjednika opštinskog odbora izabran je Vido Drašković. U narednom mandatnom periodu aktivnost opštinskog odbora bit će usmjerena na afirmaciji i realizaciji partijskog programa usvojenog na petoj redovnoj Konfernciji održanoj 29.01.2017.g.
Na lokalnom nivou zalagati ćemo se da se istorijska riznica postignutog jedinstva graditeljstva, umjetnosti i kulture valorizuje i stavi u funkciju razvoja opštine, tako što će se obezbijediti sklad prosperiteta, razvoja i socijalnog aspekta s jedne strane i kvaliteta životne sredine očuvanjem prirodnog i kulturnig bogastva s druge strane. Svojim djelovanjem spriječiti ćemo da padnu u zaborav ličnosti zaslužne za kulturno nasleđe kojim se ponosimo, a kojem se divi čitav svijet, što će doprinijeti jačanju bokeljskog i crnogorskog indetiteta.

Aktivnost Opštinskog odbora će biti usmjerena očuvanju Luke Kotor i preuzimanju upravljanja operativnom obalom od strane luke.
Konferenciji je prisustvovao predsjednik Liberalne partije gospodin Andrija Pura Popović.

Predsjednik OO LPCG Kotor
Vido Drašković

Saopštenje predsjednice Hrvatske građanske inicijative, Marije Vučinović

Saopštenje predsjednice Hrvatske građanske inicijative, Marije Vučinović, „povodom sinoćnjeg incidenta u kojem je Adrijan Vuksanović, poslanik HGI u Skupštini Crne Gore, doživio napad automobilom":

„Najoštrije osuđujemo sinoćnji incident u kojem je Adrijan Vuksanović, poslanik Hrvatske građanske inicijative u Skupštini Crne Gore, doživio napad automobilom. Pozivamo nadležne organe da utvrde, je li pomenuti događaj motiviran političkim djelovanjem HGI – ja i njenim predstavnikom u Parlamentu ili je u pitanju neodgovorno ponašanje pojedinaca u kojem je Vuksanović doživio veliku neprijatnost.

Očekujemo da će institucije brzo i efikasno riješiti ovaj nemili događaj, imajući u vidu i slične pojave koje su bile upućene protiv političkih predstavnika Hrvata u Crnoj Gori".

DUBROVAČKA ŽUPANIJA DALA PUNU PODRŠKU HGI

hgi-dubrovnikMinistarka u Vladi Crne Gore i predsjednica Hrvatske građanske inicijative (HGI) Marija Vučinović, poslanik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković sastali su se juče u Dubrovniku sa županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom grada Matom Frankovićem.

Tokom sastanka razgovarano je o odnosima Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije sa zajednicama Hrvata u Crnoj Gori.

Takođe, predstavnici Hrvatske građanske inicijative upoznali su sagovornike sa položajem Hrvata u Crnoj Gori, kao i djelovanju "jedine legitimne političke partije hrvatskog naroda u zemlji".

Župan Dobroslavić i gradonačelnik Franković istakli su značaj i ulogu HGI-ja u građenju kvalitetnih odnosa između dvije države i dali punu podršku Hrvatskoj građanskoj inicijativi u daljem djelovanju usmjerenom ka još kvalitetnijem životu hrvatskog naroda u Crnoj Gori.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

1a1demokrateGospodo iz kotorskog DPS-a, u vašim posljednjim obraćanjima javnosti veoma je vidljiv gubitak osjećaja za političku stvarnost. Da li su istraživanja javnog mnjenja toliko loše uticala na vas ili vam je unutrašnja borba frakcija poremetila kompas i uspostavila političku dezorijentisanost, nije nam poznato. Radi javnosti, a nikako radi vas, važno je još jednom istaći da je gospodin Jokić toliko puta opovrgao vaše klevete da je insistiranje na nečemu što je predmet vašeg političkog poraza, pri čemu ste postali i neozbiljni, zaista postalo bespredmetno. Sa druge strane, nemušti pokušaji trovanja javnosti po sistemu da „sto puta izgovorena neistina postaje istina" ne mogu se primiti. Vaše neistine, prevare, obmane i podmetanja toliko su česte da ste postali i simbol takvih radnji.

Ali veoma je primjetan vaš pokušaj izvrtanja teza, po matrici DPS koordinatora za Kotor iz Beograda, Svetozara Marovića. Mi vas nismo pitali da li su vaši lokalni i državni funkcioneri koje smo naveli crnogorski državljani. Znamo da jesu. Pitali smo vas - da li pored državljanstva Crne Gore imaju državljanstva Srbije, odnosno Bosne i Hercegovine? I dalje čekamo odgovor. Tačnije, ako je suditi po broju vaših funkcionera sa drugim državljanstvima, pored crnogorskog, koje smo do sada objelodanili u javnosti, dužni ste makar 12 odgovora. Ćutite jer ne smijete da javnosti saopštite ko su vaši funkcioneri, koliko prebivališta i biračkih prava imaju. A tek koliko računa, stanova i automobila posjeduju. To je razlika između vas i nas. Na svaku vašu optužbu dobili ste argumentovan i jasan odgovor koji dokazuje da niste u pravu. Sa druge strane, vi niste bili u stanju da udostojite javnost Crne Gore odgovorom da li navedeni funkcioneri imaju državljanstva drugih država, osim Crne Gore.

Nemate vi, gospodo iz kotorskog DPSa, demokratskog kapaciteta da se argumentovano suočite pred licem javnosti. Stil koji vi upotrebljavate svojstven je diktatorskim sistemima iz kojeg proizlazite. Morate shvatiti da Crna Gora dalje neće ići vašim stopama, kao što su vam i građani Kotora jasno stavili do znanja. Decenijski izostanak odgovornosti za nezakonite radnje očigledno je stvorio u vama osjećaj da možete da radite šta vam je volja. No, budite sigurni, niko neće biti jači od pravne države Crne Gore, koja vam je toliko mrska i protiv koje se borite svim sredstvima. Dolazi vrijeme u kojem ćete morati da se suočite sa zakonom i vladavinom prava.

SAOPŠTENJE OO DPS KOTOR

dps 16Kotor, 12. januar 2018. godine
Odgovor Opštinskog odbora DPS Kotor Demokratama: Impresivan gubitnički i destruktivni potencijal Demokrata Crne Gore

Pitanje koje vam već šest mjeseci postavljamo veoma je pristojno, nimalo uličarsko, kako se vama u panici pričinjava, a tiče se prevare koju ste priredili građanima Kotora kada ste postavili stranca za predsjednika Opštine. Ako nešto možemo ocijeniti kao uličarsko, onda je to vaše klevetanje ljudi i lažno optuživanje članova DPS (Radosava Aleksića, Gorana Davidovića i druge koje pominjete ovih dana, koji su crnogorski državljani). Vašu nervozu i pokušaj da odgovarate na ono što vas niko nije pitao, da bujicom riječi i demagoških fraza, izbjegnete odgovor na vama neprijatno pitanje, razumijemo kao nervozu pred nove poraze.
Još se nijeste oporavili od debakla u četiri opštine, a čekaju vas novi u Beranama i Ulcinju. Koalicije u primorskim gradovima se raspadaju, a u međuvremenu ste uspjeli da rasturite i podijelite i ono što se zvalo "građanska opozicija". Zaista impresivan gubitnički i destruktivni potencijal stečen za svega dvije godine postojanja.
Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Kotor

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

1a1demokrateGospodo iz kotorskog DPS-a, postala je praksa da kada pred licem javnosti ostanete raskrinkani, a vaše klevete poražene istinom i dokazima, prelazite na uličarski metod političke borbe. Budite makar jednom dostojanstveni kada ne uspijete da se suprostavite argumentima, činjenicama i materijalnoj istini. Gdje su vam sada ti principi i demokratski maniri kojima zasipate javnost decenijama? Očito da ih nikad nije ni bilo ili je bar ono malo što ste imali vaš koordinator za Kotor Marović ponio sa sobom u Beograd. Vidljivo je i u ovom slučaju da su vam vladavina prava i pravna država nepoznanice i da nemate ni demokratskog kapaciteta, niti volje za uspostavljanje Crne Gore kao takve. Zato ste vi prošlost, a mi budućnost Crne Gore. U tome je zapravo vaš problem, jer gledati sopstveni politički kraj, očigledno, nije nimalo prijatno, naročito ako znate šta ste sve radili, koliko ste zakona prekršili ili njihovih normi zaobišli, koliko fabrika zatvorili, a istovremeno koliko računa u inostranstvu otvorili.

U sadržini današnjeg saopštenja nema ni slova istine, pa čak ni dostojanstvene politike, već je vidljiva nervoza i panika zbog strmoglavog pada rejtinga. Kako se pojavljuje novo istraživanje, tako se iz DPSa čuju pucnji u prazno, blijeda izdanja u javnosti, upotpunjena samo izlivima bijesa i protkana zlonamjernošću. Jer da nije tako, povukli bi se, priznali činjenično stanje i ne bi tako nemuštim pisanijama objavljivali rat očiglednosti. Zato mi ništa ne dokazujemo vama, mi smo dokazali građanima Crne Gore da se služimo istinom i pravdom. Dokazali smo građanima da ste oklevetali najprizemnijim neistinama i podvalama gospodina Vladimira Jokića. I sada kada vi imate problema sa državnim organima, mislite da ćete se oprati bacanjem prašine u oči građanima.

Zato se mi nikada nećemo služiti vašim metodama i vašim rječnikom. To su maniri ljudi sa ulice, a vi ste inače poznati ili kao uličari, ili kao osuđeni kriminalci, ili kao svjedoci saradnici ili kao vlasnici lako zarađenih milionera. Demokrate se služe i uvijek će se služiti argumentima, jer smo čvrsto opredijeljeni za vladavinu prava i uspostavljanje pravne države. Zato, pored ranije navedenih, objavljujemo ime još jednog lokalnog funkcionera DPS-a, i ovog puta iz Nikšića, koji je strani državljanin. Iako nismo nikad dobili odgovor, a ni sada ga ne očekujemo, da ipak pitamo: da li je tačno da je Radosav Aleksić državljanin Bosne i Hercegovine, registrovan kao građanin Opštine Bileća.

Na kraju, šaljemo vam lijepe pozdrave iz pobjedničkog Kotora, Budve i Herceg Novog, u kojima ne hapse lokalne funkcionere zbog veleizdaje naroda prouzrokovane kriminalom, pljačkom i korupcijom.

SAOPŠTENJE OO DPS KOTOR

dps 16Kotor, 11. januar 2017. godine
Reagovanje Opštinskog odbora DPS Kotor: Šest mjeseci nemate odgovor na jednostavno pitanje: da li ste na dan izbora bili stranac?

Umjesto što politikantskim i demagoškim frazama pokušava da obmane građane, Vladimir Jokić treba da se suoči sa nespornim činjenicama i javnosti objasni zašto se kao stranac pojavio na prošlogodišnjim izborima i u tom prevarnom statusu postao predsjednik Opštine Kotor.

- Činjenica je da je Jokić 12.05.2017. bio građanin Srbije i da je javnost imala prilike da vidi dokument koji o tome svjedoči. Takođe, činjenica je da i, dva dana nakon što je Jokić panično pokušao da maše nekim papirom, 06.07.2017, državni organi Republike Srbije su izdali potvrdu na kojoj stoji da je Jokić i dalje njihov državljanin. Ovo nas navodi na sumnju da je Jokićev papir sumnjivog porijekla i da je nabavljen u strahu da se ne otkrije prevara koju je Kotoranima organizovala Jokićeva družina.

- činjenica je da Jokić nikad javnosti nije odgovorio na pitanje da li je u vrijeme održavanja izbora, on bio stranac. To njegovo izbjegavanje odgovora je nečasno, nemoralno i kukavičko.

- činjenica koju smo prezentovali javnosti uz sve dokaze, je da je ovaj stranac, izabran za predsjednika Opštine tako što su odbornici interesne koalicije glasali za njega po diktatu, i kontrolisano: svaka odbornička grupa morala je posebnim simbolima i bojama da zaokruži ovog stranca.

Dakle, Jokić je uhvaćen u sumnjivim i nezakonitim radnjama. Niti jedan dokaz nije pružio javnosti, već šest mjeseci ponavlja ono što ga niko nije pitao, i što je potpuno nevažno. Pošto kukavički prozivate ljude koji pred Tužilaštvom jedni za drugim, dokazuju da ste manipulanti, i da ste ih oklevetali, od funkcionera Demagoga očekujemo da javnosti i Tužilaštvu pokažu da u vrijeme održavanja izbora, 16. oktobra 2016. nisu bili stranci. Svako drugi potez sem ovog koji građani od vas čekaju već šest mjeseci, jasna je manipulacija i pokušaj prikrivanja prevare.

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Kotor

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

Više zbog javnosti, nego zbog novog pucnja u prazno kotorskog DPS a. Gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić se istog trenutka stavio na raspolaganje nadležnim organima, upućujući ih da ga uvijek mogu naći na njegovom radnom mjestu. No, ono što je još važnije jeste da je odmah pružio konkretne dokaze, kako cjelokupnoj javnosti, tako i Ministarstvu unutrašnjih poslova, kojima je pobio sve spekulacije i prazne priče u vezi sa njegovim državljanstvom. Što se njega tiče, to je završena priča.

Na osnovu svega, jedno je istina: DPS je sve vrijeme lagao Kotorane.

Znaju to i DPSovci, iz sve tri frakcije ove partije u Kotoru. A i mogli bi malo da se pozabave sobom. Na primjer, da se zapitaju zbog čega je njihov doskorašnji koordinator za Kotor, a sad već osuđeni šef OKG Svetozar Marović odsutan i nedostupan državnim organima i institucijama ove džave? Da li se kao osuđeno lice ruga u lice pravdi i cjelokupnom pravnom sistemu Crne Gore i da li šalje jasnu poruku građanima Crne Gore: "Ja sam slobodan, kriminal se isplati!"
Pored toga, jasno je kao dan: DPS je u krizi kako na državnom, tako i na lokalnom nivou. Još je očiglednije - kad ne znaju šta će od unutarfrakcijskih borbi, pokušavaju na svaki način da ožive partiju u nestajanju. Prema tome, gospodo, savjetujemo da se okrenete sebi kako biste na narednim izborima ostvarili kakav takav rezultat koji će vam obezbjediti makar nekakvu poziciju u opoziciji. U suprotonom, ako nastave ovako, i cenzus će vam biti daleko.

Saopštenje Opštinskog odbora DPS Kotor: Jokić već šest mjeseci sakriva istinu od tužilaštva i građana

Šest mjeseci nakon poketanja postupka Tužilaštva o slučaju državljanstva Vladimira Jokića, građani Kotora nemaju odgovor da li su i zašto na izborima glasali za stranca, odnosno osobu koja je tada bila srpski državljanin.

Iz medija smo saznali da je Tužilaštvo utvrdilo, nakon izviđaja i provjera, da su članovi DPS-a koje su Demokrate targetirale kao "strance" - crnogorski državljani! Tako se i ovaj pokušaj Bečićeve družine da sebi stvaraju alibi i lažno optužuju, pokazao kao neuspješan.

Podsjećamo da su se u medijima još ljetos pojavili dokazi u vidu izvoda iz knjige državljana izdatih na dan 12.05. i 06.07.2017. godine iz kojih se nedvosmisleno vidi da Jokić ima državljanstvo Srbije i da ga je na osnovu svog zahtjeva iz 2011. stekao 2013. godine. Na osnovu ove činjenice Vladimir Jokić nije mogao biti kandidat na listi Demokrata na izborima u Kotoru, kao ni na listi za parlamentarne izbore. Pored Jokića još niz javnih funkcionera stranke Alekse Bečića je imalo srpsko državljanstvo i panično su pokušali od pokretanja " afere državljanstvo" da ga se oslobode.

Saopštenje Opštinskog odbora DPS Kotor

1aaaGlasanje za V Jokica rKoalicija u Kotoru je na staklenim nogama od samog početka, a od juče to jasno saopštava i jedan od konstituenata koalicije - DF. Da li su konačno priznali sebi da je koalicija pred raspadom? Ili su se zabrinuli da kotorski SNP ne krene budvanskim scenarijom? Nepovjerenje je kulminiralo – sada ga javno iznose „partneri", a građane podsjećamo da je lokalni brak Demokrata, SNP-a, SDP-a, URA i DF-a ovako, uz nepoverenje, i počeo.

Još kada su 4 mjeseca nakon okončanja lokalnih izbora jedva dogovorili ko će se kojom funkcijom namiriti, lokalni demagozi i prijatelji su smislili "interesantan" način glasanja za predsjednika Opštine Vladimira Jokića. Da se slučajno ne bi desilo da neko ipak ne ispoštuje skrpljeni dogovor i ne podrži izbor skrivenog apatrida Jokića, organizovali su glasanje različitim bojama i znakovima, kako bi nakon glasanja mogli utvrditi ko je kako glasao i kako bi sprečili da neko ne izda. Ovu činjenicu Demokratska partija socijalista potvrđuje dostavljanjem glasačkih listića koje smo dobili na osnovu javnog pristupa informacijama aktom UP 11-217/17 od 21. decembra 2017. godine. Time su naše sumnje o zloupotrebi glasanja potvrđene, a dokaze dajemo na uvid crnogorskoj javnosti. Sve listiće možete vidjeti objavljene na Facebook stranici Savjet mladih DPS Kotor i na zvaničnom sajtu DPS-a.

MEDIA TIM HGI - REAGOVANJE POSLANIKA VUKSANOVIĆA

Od media tima HGI dobili smo „Odgovor poslanika Adrijana Vuksanovića Admiralatu i UO Bokeljske mornarice", u kojem se navodi:
„Vođen osjećajem dubokog poštovanja prema Božiću i njegovom značaju za sve katoličke vjernike, nisam htio sve do sada odgovarati na tekst „Čija je Bokeljskamornarica?", iako smo na sami dan božićne svetkovine, dobili ovaj sadržaj raspravnog karaktera. Moje negodovanje bilo bi jednako i da se radilo o proslavi Božića po Julijanskom kalendaru, iako sam siguran, da autor ili autori ne bi baš tada iznosili ovu raspravu u javnost.
Stavove, koje ovdje iznosim, a iza kojih, naravno, stojim svojim imenom i prezimenom, su prvenstveno reakcija na pismo subjekta koji se potpisuje kao „Admiralat i Upravni odbor Bokeljske mornarice Kotor".
Moram ovdje zahvaliti svima koji su mi uputili podršku nakon izlaganja na ovu temu u Skupštini Crne Gore. Posebno me raduje činjenica što je podrška došla u velikom broju i od pripadnika crnogorske i drugih nacionalnosti, što pokazuje nesumnjivi demokratski potencijal naših građana u koji čvrsto vjerujem.

SAOPŠTENJE OPŠTINSKOG ODBORA SDP KOTOR

OO DPS Kotor nas opet navodi da ih podsjećamo na nedjela za koja su zaslužni.
„Pink partija" zaboravlja da je njihov lokalni lider, inače osuđen za šverc oružja, svojevremeno zastupao klijente protiv Opštine Kotor i, gle čuda, oteo Opštini imovinu.
„ Pink partija" zaboravlja da je Prva sestra zastupala opštinu po istom aranžmanu , kao i „sporna" advokatica čiji se ugovor transparentno proklamuje ovih dana u medijima, pa im nije smetalo. Jedina „greška" u koracima nove zastupnice je pokretanje i rješavanje predmeta OKG DPS FK „Bokelj" u korist grada. Znamo da vas boli, ali moralo se stati na kraj DPS (Decenijskoj Pohari Stanovništva). Izostavili ste, da li slučajno ili namjerno, da je novim izmjenama Zakona o javnim nabavkama od sredine tekuće godine, precizirano da konsultantske usluge ne podliježu istom. Čisto da se zna ko poštuje zakon.
„Pink partija" zaboravlja na brojne „uspješne projekte" u Kotoru počev od 900 000 eura uloženih u projekat lifta do tvrđave (provozajte se da osvježite sjećanje), prodaje hotela Fjord uz pompezne najave za novi (častimo vas noćenje) do instant partijskog zapošljavanja pa danas imamo cijeli DPS podmladak u Luci (da ste sigurni da je brod vezan kako treba).

SAOPŠTENJE DPS KOTOR

Odgovor Opštinskog odbora DPS Kotor SDP-u Kotor: Barski ogranak Stranke Decenijskih Parazita uzima harač Kotoru
Umjesto što u svojim saopštenjima podilazite sadašnjim koalicionim partnerima, tražimo od vas jasne odgovore - zašto vlast koju imate u Kotoru koristite za protivpravno zapošljavanje prijatelja, rodbine, funkcionera koje ste doveli iz raznih djelova Crne Gore? Samo jedan primjer: nakon pritisaka i ucjena koje je sprovodila jurišnica barskog ogranka Stranke Decenijskih Parazita (SDP) Nađa Al Saraji, Sekretarijat za imovinsko pravne poslove je desetkovan, sa namjerom protivpravnog prisvajanja 30.000 eura novca građana Kotora, uz amin apatrida na funkciji predsjednika Opštine Vladimira Jokića. O ovoj nezakonitoj radnji svjedoči Ugovor br. ‎01-14077 od dana 11.09.2017. godine. Pozivamo vas da objavite dokument - sporni Ugovor i pokažete na koji način parama Kotorana plaćate ogranke parazitskog udruženja i na koji način kupujete podršku i ostanak na vlasti.
Stranka decenijskih parazita (SDP), umjesto da odgovori na pitanja koje se tiču partijskog zapošljavanja, nepotizma i angažovanja ambicioznih penzionera preko grbače Kotorana, lansira nove neistine, što nas i ne čudi jer smo nedavno utvrdili da je među funkcionerima ove stranke zavladala kolektivna mitomanija. Zbog amnezije i gramzivosti ove stranke, moramo iste podsjetiti da su samo u Opštini Kotor zajedno sa nama obavljali vlast punih 12 godina, zauzimajući funkcije predsjednika Skupštine Opštine, potpredsjednika Opštine, sekretara Sekretarijata za razvoj preduzetništva, direktora Informacionog centra, direktora A.D. Luka Kotor i da su upravo oni bili kočničari koji su kumovali zaustavljanju projekata kakvi su Pothodnik na rivi, Žičara do tvrđave Sveti Ivan, Projekat vodosnabdijevanja Donjeg Grblja, Šetne staze Tabačina – Gurdić, rekonstrukcija Fontane na Rivi i mnogih drugih. Onog momenta kad su, promjenili dres, iz kapitalnog Budžeta, istog onog koji su sa nama pripremali, sa partnerima iz ove sklepane i nakaradne vlasti, izbrisali su izgradnju i realizaciju svih projekata važnih za Kotor i Kotorane.
Zapošljavate svoje saputnice, penzionere i kadrove iz susjednih opština, za mjesečne naknade od po 2.500 eura. Kao da ste zaboravili i da ste iz vlasti izopšteni onoga momenta kad narod nije mogao više da trpi vašu gramzivost za vlašću i funkcijama sa posebnim akcentom na visoke apanaže. Kotorani će znati na sledećim izborima da takav nemoral i pohlepu kazne, jer ste u ovom gradu postali pojam političkog profiterstva i nemorala" – stoji u saopštenju Opštinskog odbora DPS Kotor.

SAOPŠTENJE OO LIBERALNE PARTIJE

„Protutnjala je godina od kotorskih lokalnih izbora.

Budžet opštine se puni po planu.Građani uredno i disciplinovano ispunjavaju svoje obaveze.Kako vlast ispunjava obećano i očekivanja građana?

Zapošljavaju, po nalogu svojih centrala, članove u opštinsku administraciju i društva sa ograničenom odgovornošću čiji je osnivač opština. Partijskom elitom, značajnim partijskim članovima i bliskim prijateljima i prijateljicama lidera partija koje vrše opštinsku vlast,nakon što su im prilagodili sistematizaciju kadrovski „ojačaše" akcionaško društvo Luku Kotor .

Opštinska vlast se promijenila, no ovim društvom u kontinuitetu glavnu riječ vodi isti politički subjekat koji je pod uticajem privatnog lobija i za čiji interes radi. Kad je izvjesno da je Vlada spremna da bez raspisivanja tendera ustupi luci na upravljanje operativnu obalu,pod uslovom da luka pokaže sposobnost stvaranja uslova za siguran boravak kruzera u zalivu. Najbolje bi bilo da luka sama investira u realizaciju plana, usvojenog od strane INDP-ia kao najbolji plan na istočnoj obali Jadrana sa spremnošću da pomognu sa 150000 e .U ovom slučaju sva dobit i benifiti bi pripali luci.

Dobit luke u 2016-oj godini oko milion eura,obeštećenje,ukoliko je menadžment luke pokrenulo postupak za obeštećenje po osnovu davanja koncesije za pilotažu privatnoj agenciji rješenjem koje je ukinuto nakon dvije godine ,oko 1300000 e su garancija za sposobnost luke da sama može obezbijediti uslove za siguran boravak kruzera u zaliv kao smanjen štetan uticaj na životnu sredinu.Privatni interes je prevladao „moćnicima"je bilo važnije podijeliti dividendu napuniti svoje džepove nego uložiti u sigurnost, čime je umanjena mogućnost luke da sama obezbijedi sigurnost boravka kruzera.

Izvršni direktor luke tek što je sjeo u fotelju izjavi da im se ne isplati vršiti pilotažu,čime ovaj najprofitabilni dio posla prepušta privatnicima, koji će „se žrtvovati u opštem interesu i sa gubitkom vršit pilotažu".

Ovu prvu godinu opštinske vlasti obilježilo je zapošljavanje članova partija koje vrše opštinsku vlast kao i njihovih pristalica po nalogu centrala,jak uticaj privatnog lobija, kao i diskriminacija dijela građana koji slušaju komercijalni radio i đece koja uče vaterpolo kod najtrofejnih crnogorskih sportisa u VA Cattaro" – stoji u saopštenju koje je u ime OO Liberalne partije potpisao Vido Drašković.

Saopštenje Opštinskog odbora DPS Kotor: Država svima a pare odabranima

Od impresioniranja bliske drugarice i partijski visokorangirane osobe izmišljenim radnim mjestom i platom većom i od one koju predsjednik Opštine prima, preko uhlebljenja braće, sestara i partijskih istomišljenika u javna preduzeća, reanimacije penzionera na direktorskim mjestima, otišlo se korak dalje – na svjesno kršenje propisa prilikom angažovanja svojih poslušnika.
Stranka Decenijskih Parazita u nastavku SDP, i pored zabrane rada koju je izrekla Upravna inspekcija u julu ove godine pojedinim nezakonito zaposlenim licima, nalazi način kako da svoju poslušnicu uposli, te je angažuje kao advokata Opštine Kotor, pri tom zanemarujući činjenicu da u okviru nadležnosti Osnovnog suda u Kotoru zastupanje vrši preko 100 advokata.
Partijski podmladak SDP-a, zajedno sa apatridom Jokićem, svjesno je prekršio odredbe više Zakona, i za tri meseca nanio Opštini Kotor štetu od 7500 EUR! Namjerno su zanemarili činjenicu da Opština Kotor ima Sekretarijat za imovinsko-pravne poslove u kojem radi pet diplomiranih pravnika i da joj nikakvo novo angažovanje advokata nije bilo potrebno, osim kao plaćanje reketa za podršku koju ovakvim i sličnim potezima uslovljava SDP.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

dijagramGospodo iz kotorskog DPSa, uzalud tragate za matematičkim kalkulacijama koje od pada mogu napraviti rast ili sanirati vaš politički debakl u Kotoru. Vaš poraz, a pobjeda svih građana Kotora je bila toliko ubjedljiva da vam u Kotoru ni sve zloupotrebe i flomasteri nisu bili dovoljni da anuliraju vaše poražavajuće rezultate rada, bolje reći - nerada. Takođe, insistiranje i nametanje kojekakvih računanja, ne mogu zaustaviti vaše dalje urušavanje. Ono što ste u Kotoru veoma dobro savladali za sada je dijeljenje, imajući u vidu vaše rasparčavanje na nekoliko frakcija.

Vjerovatno je vaš trud za kalkulacijama motivisan rezultatima sa posljednjih sedam lokalnih izbora na kojima smo vam uzeli 4816 glasova. Ali kada smo već kod brojki da vas podsjetimo,jer očigledno zaboravljate. U Kotoru ste na lokalnim izborima - 2008. godine osvojili oko 40%, 2012.godine 33%, 2016.godine 32%. Toliko o tome ko pada. A znamo da vam se uvukao još veći strah pod kožu kada bacite pogled na vaše partijske procjene okićene minusima i strelicama nadolje.

S A O P Š T E NJ E - KO O ČEMU DEMAGOZI O POŠTENJU

Nakon niza apsurda i loših pokušaja obmane građana Kotora, izgleda da vam je i matematika slabija strana. Zabrojali ste se i svjesno negirate činjenice. Prva i osnovna je da DPS bilježi konstantan porast povjerenja građana, što se za vas ne može reći. Ako ćemo o brojkama 2012. smo u Kotoru imali 3845, a 2016. 4014 glasova, odnosno mandat više - sa 11 napredovali smo na 12 mandata.

Osim što vam povjerenje kod birača pada, još brže padate vi u očima Kotorana, Neće vam osobe sa invaliditetom zaboraviti da ste na njihov međunarodni dan uništili rampu koja im je neophodna, ni građani da ste toliko neuki da ni semafor u Kotoru ne umijete da postavite. Ne možete sakriti da ono čime se bahato hvalite su zapravo dva projekta koje smo mi osmislili, projektovali, obezbijedili sredstva, izabrali izvođače i uveli ih u posao. Malo vam je izgleda obmana, pa bez srama na svojim skupovima govorite da završavate zgradu za lica u stanju socijalne potrebe?! Vaših rezultata - nigdje, sem neukusnog hvalisanja tuđim djelima.
Ništa dobro za ovaj grad niste učinili. Nepotističkom mrežom vas i vaših koalicionih partnera zaposjeli ste sva dobro plaćena mjesta u Opštini. I sada svi namireni i zadovojni, a grad propada. Podsjećamo, da ste podmetnuli Vladimira Jokića, stranog državljanina za predsjednika Opštine, a kakvi su njegovi učinci svjedoči i to što Kotorani često navode da po šteti koju nanosi gradu, on prednjači u odnosu na palminog surlaša.
U ostalom mi smo spremni da provjeriomo vaše tvrdnje, skratimo mandate, izađemo na političku crtu i utvrdimo, ko je koliko pao.

Informativna služba
OODPS Kotor

Saopštenje Savjeta mladih Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotor

1aasemaforriva"Privremena kotorska vlast u potpunoj panici pokušava da opravda svoje postojanje, ne birajući ni način, a još manje birajući sredstva. I zašto bi, kada je novca građana na pretek, pa imaju dovoljan budžet da plate sami sebi ubrzani kurs vršenja vlasti. Najnoviji probni rad su semafori na Rivi, za koje vjerujemo da će biti dostojan spomenik ovom kratkom periodu potpunog rasula i gubitka kontrole i veze sa stvarnošću.

Semafori su samo materijalni dokaz očajničke želje da učine nešto za što bi dobili aplauz nakon što su sunovratili rejting i razočarali svakoga ko je išta od njih očekivao. Valjda su mislili da je dovoljno prepisati ideju od omraženih prethodnika, a realizovaće se već nekako, nakon neuspješne ideje farbanja pješačkog prelaza.

Ostaje da nas zbunjuje, gdje su svi obećani prestižni kadrovi koji su obećani prije više od godinu dana? Kako su volšebno nestali? Ili su to baš ovi isti koji postavljaju semafor tek da bi ga postavili, uz manje truda nego kada se postavlja praznična dekoracija. Blizu su praznici, možda su se zbunili.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST OO LPCG

Godinu dana je na sceni novoizabrana kotorska vlast .Što je obilježilo ovaj period?
Odnos prema gradu,što se pokazalo i za Dan Opštine.Tog dana se ni po čemu nije moglo zaključiti da je praznik i diskriminatorski odnos prema dijelu građana.
Diskriminatorski odnos prema dijelu građana Kotora i to prema onim najmlađim.Kako drukčije protumačiti činjenicu da je sportskim klubovima tekuće godine isplaćena finasijska podrška u iznosu isplaćenom u predhodnoj godini, a VA Cattaro samo dio sredstava iz predhodnoj godini?

Reagovanje Opštinskog odbora DPS Kotor: Dragica Perović da pokaže poštovanje prema koleginici

Dragica Perović nije porekla ništa od kritika koje su upućene lokalnoj vlasti u Kotoru. Umjesto toga, iskoristila je medijski prostor da se osiono obračuna sa našom mladom odbornicom pokušajem da je diskvalifikuje na račun godina i njene procjene doprinosa radu našeg odborničkog kluba.

Politikanstvo i trućanje spočitava, a politikanstvom odgovara, bez argumenata, i ne daje odgovore na pitanja, a imala je priliku da nam odgovori da li je šampion u odlaganju sjednica u posljednji trenutak SMS porukama. Perović zaboravlja da je kao odbornica opozicije bila maksimalno uvažavana, da su njeni predlozi razmatrani i sprovođeni. I pored toga, ostaće upamćena po izjavi „došlo je mojih 5 minuta", ne dajući pravo odbornicima DPS-a da iskoriste svoje poslovničko pravo.

Ovakav rječnik govori samo o Dragici Perović, njenom bontonu i demokratskom kapacitetu. Neka je na čast njoj i partiji koja je imenovala odnos prema mladoj osobi, i koleginici odbornici, iako joj je teško to da prihvati. Moraće prije ili kasnije da shvati da je predsjednik/ca skupštine prvi među jednakim odbornicima, ali tako je kada je pogrešno shvatila svoj angažman.

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Kotor

Odgovor Tee Brajak Demokratama: Još jedna obmana samozvanih Demokrata

Kako je Kotoranima dobro poznat princip i način protivpravnih zapošljavanja u Opštini Kotor o čemu postoji i zvaničan nalaz Upravne isnpekcije, lako je moguće da je broj koji smo naveli u saopštenju u ovih desetak dana prevaziđen i da ste u međuvremenu zaposlili još nekoliko "stručnjaka" iz okruženja, pa onaj broj od 75 zaokružili na 80.

Čudi kako se usuđujete da vi govorite o nepartijskom zapošljavanju, kada je svima u gradu jasno da su to samo patološke laži, u koje izgleda počinjete da vjerujete. Takva vaša retorika je ono što mi i želimo da čujemo, jer ne zaboravite, Kotorani su odavno shvatili da jedino sa čim se možete pohvaliti i čega vam ne fali jeste neznanje i obmana.

Ono što vas još više brine od naroda kog ste prevarili, i nas koji vas razotkrivamo, jesu vaši koalicioni partneri, koji podršku i dolazak na SO Kotor uslovljavaju dostavljanjem spiska svih novozaposlenih, koje ste dovodili "sa konca i konopca".

Nemojte reći da Direktorica Centra za kulturu, gospođa Bernard nije kuma vašeg Jokića, predsjednika OO Demokrata Kotor, nemojte reći i da v.d. Glavni administrator nije sin Vašeg Vujovića, Direktora Demokrata Crne Gore?

Službenike i namještenike ne želimo da imenujemo, ima ih poduži spisak, koji vaši koalicioni partneri željno iščekuju, ni ne sluteći ko je sve na spisku Crne Gore u malom.

O vašoj izjavi da vaši kadrovi rade samo za platu, bez obzira odakle dolaze, nećemo se složiti, osim ako je apanaža od 2.500 eura, redovna plata za nekog ko puno radno vrijeme radi u kancelariji Opštine Kotor i koristi sve kapacitete lokalne samouprave i opštinske administracije, nakon neuspjelog i protivpravnog imenovanja na poziciju koja je bila želja vašeg koalicionog partnera i onoga što su osujetili upravo naši članovi.

Odbornici DPS, pa tako i ja, smo u svakom smislu kompetentni da odgovorimo svom zadatku, napišemo saopštenje i konstatujemo ono što jesu činjenice, a činjenica je da se ne snalazite, da galamom pokušavate nadomjestiti nedostajući kapacitet i nesposobnost i da od februara od kad vodite Opštinu Kotor niste odgovorili ni na jedno konkretno pitanje.

Za nas ne brinite, spremniji nego ikada očekujemo prijevremene izbore, a možda je to slučaj i sa nekim od vaših koalicionih kolega.

Tea Brajak, odbornica DPS u SO Kotor

DSS - SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

U vezi saopštenja DPS odbornice Tee Brajak i (bez)ličnog osvrta na kadrovanje nove lokalne vlasti u Kotoru i rada SO Kotor, samo kratko:

Nakon pisanog oglašavanja Tee Brajak, mlađane DPS odbornice, u SO Kotor, ostaje gorak ukus u ustima kako neko iz čistog neznanja postaje alatka u rukama dvadestsedmogodišnje političke DPS kamarile.

Naprasno političko buđenje mlađane DPS odbornice bilo bi za svaku pohvalu da je ista u dosada održanih dvanaest sjednica SO Kotor bar jednom otvorila usta - makar da zijevne?! Ovako joj ja, kao osoba sa životnim i radnim iskustvom, kao predsjednica DSS-a, kao Predsjednica SO Kotor – izabrana sa liste koalicije Demokratskog fronta, upućujem najdobronamjerniji savjet da bi bilo mnogo bolje da je ostala i dalje da „ćuti" jer biti „govornik" u ime nadobudnih i potrošenih DPS kadrova za nju, pred kojom je budućnost, ova današnja politička mrlja potpuno je nepotrebna.

Stoga, pozivam mladu koleginicu da se ne bavi političkim trućanjem i jesu li sjednice SO sazivane po hitnom postupku ili ne, jesu li otkazivane SMS porukama ili pisanim podnescima, pa blago meni i nadam se na radost ostalih odbornika, već za prvu narednu sjednicu uzme aktivno učešće u radu. Neka se javi za riječ i poželi prisutnima u sali makar dobar dan. Ovo zato, da bismo, nakon godinu dana, čuli kakav joj je glas?!

A ako to nije u stanju, onda neka kao dobro vaspitana i obrazovana djevojka, drugi put broji do tri i one koji je svjesno i uračunljivo dovode u situaciju da bude potpisnik tuđih misli i razmišljanja kulturno odbije. To je, sigurna sam, nešto što joj više priliči od ovog pisanog incidenta! U suprotnom, mora biti spremna da će joj biti uzvraćeno na isti način!

Predsjednica DSS- Dragica Perović

SAOPŠTENJE DEMOKRATA KOTOR - ODGOVOR NA SAOPŠTENJE OO DPS KOTOR

Prenosimo saopštenje – odgovor Demokrata Kotor na saopštenje OO DPS-a Kotor

Kotorski ogranak DPS-a, zauzet unutarpartijskom borbom frakcija, nastavlja da izbacuje i potpisuje saopštenja koja mu servira centrala. Tako, ovoga puta odbornica Brajak potpisuje saopštenje koje nije pisala, jer da jeste barem bi se u svom gradu raspitala i lako uvjerila da tekst iza kojeg je stala obiluje neistinama. Autor saopštenja se lako prepoznaje. To je isti onaj koji svakodnevno u strahu od Demokrata fabrikuje laži i podmetačine. I ovoga puta nastavlja isto, svugdje oko sebe vidi Demokrate, pa i tamo gdje ih nema. Sve ovo i ne čudi kada znaju da mu se i na narednim lokalnim izborima sprema ista sudbina koju su doživjeli u Kotoru.
Zbog kotorske i crnogorske javnosti moramo da ukažemo na neistine koje se pokušavaju podmetnuti. U Kotoru od formiranja nove uprave je prekinuta praksa partijskog zapošljavanja, broj od 75 novozaposlenih je kompletna laž od koje je jedino veća ona da su svi novozaposleni članovi Demokrata. Shvatamo da partija koja je utemeljena u aferi Snimak ne može da shvati da na konkursu nije bitna partijska knjižica, mada ne shvatamo kako se još nisu osvijestili da njihova pravila i metodi više ne važe u Kotoru. Dovodili ste kadrove iz cijele Crne Gore, ali po visokoj cijeni opštinskog stana koji je svako od njih dobio. Danas ljudi koji rade u lokalnoj upravi, bez obzira odakle su, rade samo za platu, bez stanova i sličnih privilegija. Crtanja mjesta po sistematizacijama je bio vaš metod i vaš način rada koji je prekinut izborom novog predsjednika. Vjerovatno je tu i motiv zbog kojeg je odbornica Brajak pristala da potpiše ovo saopštenje.
Kolika je opsjednutost DPS-a Demokratama vidimo iz toga što su očigledno zaboravili da je na vlasti u Kotoru koalicija više političkih subjekata i da Demokrate nemaju predstavnike u upravnim odborima, pa im se i od svakog člana upravnih odbora čini Demokrata" – stoji u saopštenju Opštinskog odbora Demokrata.

Podsjećamo javnost da je SO Kotor donijela odluku o sporazumnom raskidu radnog odnosa sa zaposlenima u Opštini, da se radi na racionalizaciji kadra, da su konkursi za ona mjesta koja su potrebna otvoreni za najbolje kandidate bez obzira na partijsku pripadnost i da je naše opredjeljenje stvaranje efikasne uprave.
Na kraju, da obavjestimo DPS frakcije u Kotoru da nemaju potrebe da brinu o tome da li će ova vlast „izgurati" mandat do kraja. Hoćemo, ovaj i još narednih, a vi ćete imati decenije pred vama da vježbate pisanje saopštenja, jer je tužno kad vam ih ovako šalju na potpis.

SAOPŠTENJE OO DPS KOTOR

Kotor, 12. novembar 2017.


Saopštenje Tee Brajak: U Kotoru u prethodnih 8 mjeseci je 75 novozaposlenih sestrića, kumova, bratanića i partijskih prvaka Demokrata


Rezultat rada vlasti u Kotoru u prethodnih 8 mjeseci je 75 novozaposlenih sestrića, kumova, bratanića i partijskih prvaka Demokrata u Opštini Kotor, javnim preduzećima i organima lokalne samouprave čiji je osnivač Opština. Vlast u Kotoru i dalje se trudi da besomučno popunjava radne prostore, zapošljava sa konkursom, mimo konkursa, po ugovoru o djelu, kako god stignu, a uglavnom mimo zakona. Time jasno pokazuju da kadrove nemaju, niti su ih ikad imali, samo tu predizbornu podvalu ne žele da priznaju ni sebi ni javnosti.
Namještanje radnih mjesta partija Demagoga ne obavlja samo za svoje članove, već i za druge bliske im partije i za članove njihovih familija. Zato se ne libe da akte o sistematizaciji radnih mjesta na najotvoreniji način prilagođavaju konkursima za kvazi stručnjake svih oblasti. Da bečićevske parole „mladost, ludost" imaju odjeka najviše u Kotoru vidimo i kroz to što su na mjesta predsjednika svih upravnih odbora, savjeta i odbora direktora postavljeni penzioneri. Ali to ništa ne čudi kad je i predsjednica Skupštine opštine kao penzioner za ovih 8 mjeseci uspijela da obori svjetski rekord u zakazivanju hitnih sjednica i otkazivanju istih putem SMS poruka. Toliko o mladim naraštajima, novim kadrovima, zapošljavanju mladih i depolitizaciji kojih su puna usta svakom od kravataša.
Zahvaljujući partijskoj knjižici Demokrata Kotor danas liči na Crnu Goru u malom. Zbog nedostatka visokostručnog kadra, dovode se pa i na pomoćnička mjesta drugovi iz Podgorice, Tivta, Bara, Herceg Novog, koji uhljebljenje nalaze na grbači građana Kotora. Kada bi ova vlast izgurala mandat do kraja imali bi kompletne rodoslove ispisane na vratima kancelarija.
Do kad će jokićevci potcjenjivati Kotorane i misliti da niko ništa ne vidi?
Tea Brajak, odbornica DPS u Skupštini opštine Kotor