Politička saopštenja

Saopštenje OO DPS Kotor: Vladimir Jokić nastavlja sa obmanjivanjem građana Kotora

Vladimir Jokić je jutros slagao i obmanuo građane Kotora kada je gostujući u emisiji na radiju Kotor kazao da je službenicima Opštine zabranjen rad samo zbog nepoznavanja rada na računaru. Izvještaj Upravne inspekcije daleko je precizniji od toga, što Jokić izbjegava da kaže, kako bi prikrio svoje greške i nekompetentnost ljudi koje je imenovao da obavljaju poslove u lokalnoj upravi.

Nakon nalaza Upravne inspekcije i dostavljenog obavjestenja, ne čudi što su svi imenovani funkcioneri: Jovan Ristić, Ana Radović, Nađa Al Saraj, Petar Đakonović, Nenad Popović, Vladimir Bujišić, Ida Waldegg, Marina Bjelja, Jelena Vukasović, Zoran Živković i Rato Brajković imenovani suprotno propisima.

Da smo znali da je na mjesto Savjetnika Predsjednika za pravne poslove angažovan recimo Jovan Ristić, koji nema diplomu fakulteta, a još manje Pravnog, ne bismo trošili državne kapacitete i angažovali Upravnu inspekciju, već bismo tu činjenicu sa žaljenjem podjelili sa našim sugrađanima. Još više brine činjenica što je gore pomenuti Ristić, svojom savjesnošću i znanjem, napravio pravni ŕšum, savjetovavši opet pravnika i Predsjednika Jokića o najboljim rješenjima za ovakvo rasulo u lokalnoj samoupravi. Isti sada, čekajući diplomu fakulteta, uči od dosadašnjeg sedmogodišnjeg v.d. Direktora stručne službe Turističke organizacije, kako da prebrodi jaz do diplome i zauzme poziciju Direktora.

Read more: Saopštenje OO DPS Kotor: Vladimir Jokić nastavlja sa obmanjivanjem građana Kotora

SAOPŠTENJE DPS-a-ZAHTJEV ZA ODLAGANJE SKUPŠTINE

DEMOKRATSKA PARTIJA SOCIJALISTA CG
OPŠTINSKI ODBOR KOTOR
Broj 02-037
Kotor.19.07 2017.g.

 

Predsjednici
Gospođi Dragici Perović

Predmet: Zahtjev za odlaganje VIII sjednice

Uvažena gospođo Perović,

Sa velikim iznenađenjem večeras smo dobili obavještenje da se VIII sjednica SO Kotor planira održati danas u 17 časova. Ni nepuna 24 sata prije planiranog održavanja. Morate se složit da je to zaista začuđujuće. Očekivali smo da ćemo bit konsultovani o terminu nastavka pa da tada iskažemo naš stav. Demokratska partija socijalista Kotor, kao ozbiljna partija ima sve organe partije koji planiraju blagovremeno svoje aktivnosti. Za sjutra je zakazana sjednica Izvršnog odbora u 18 časova, a nakon nje i sjednica Opštinskog odbora. Zbog toga tražimo odlaganje VIII sjednice za neki drugi termin koji bi usaglasili na kolegijumu predsjednice. To je uobičajna praksa u našem parlamentu i nebi bilo dobro da mijenjamo tu praksu. Takođe Vas podsjećamo da su i predhodne sjednice odlagane na zahtjev klubova odbornika a neka zasjedanja i na pojedinačne zahtjeve odbornika. Nadamo se da će te prihvatit naš zahtjev i sjutra tokom dana utvrditi neki drugi termin.
S poštovanjem,

Sekretar IO i zamjenik predsjednika kluba odbornika Željko Avramović

SAPŠTENJE OO DPS-a KOTOR

dps 16Prenosimo saopštenje Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotor.

"Da su tvrdnje Demokratske partije socijalista o zapošljavanju u lokalnoj upravi u Kotoru istinite, potvrdili su i nalazi Upravne inspekcije Ministarstva javne uprave, koja je zabranila vršenje poslova za šest vršilaca dužnosti koji rukovode lokalnim institucijama. Ovo, kao i čitav niz drugih nepravilnosti koje je inspekcija utvrdila prilikom zapošljavanja i imenovanja kotorskih funkcionera, jasno ukazuje da trenutna lokalna vlast ne razmišlja o interesima građana, već isključivo o uhljebljenju svojih partijskih kadrova. Jer, kako drugačije objasniti ovakve postupke vlasti koju predvode Demokrate, kada je nakon ovakvog nalaza Upravne inspekcije i laiku jasno da ni jedan jedini papir, niti odluka lokalne vlasti, od formiranja do danas, nije legitimna.
Uostalom, drugačije se i nije moglo očekivati od uprave na čijem je čelu Demokrata Vladimir Jokić, koji je u trenutku stupanja na dužnost počinio krivično djelo, jer je bio dvojni državljanin, Srbije i Crne Gore.
Kotorani treba da znaju da ovako protivzakonito i isključivo partijski skrojena lokalna uprava, kao i sve njene odluke, nema nikakav legitimitet i pravnu valjanost, što u krajnjem dovodi u pitanje funkcionisanje čitavog sistema kotorske lokalne uprave. Nažalost, posljedice ovakvih nezakonitih i neodgovornih odluka o partijskom zapošljavanju u Kotoru, najviše će osjetiti građani u svakodnevnom životu", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotor.

LP Kotor: Nova vlast se služi poluistinama a ne činjenicama

Nakon 9 mjeseci od održavanja lokalnih izbora u Kotoru, poruke koje stižu iz lokalne uprave koju čine Demokrate, DF, SDP i URA, ne bi trebalo da su poluistina, već da građanima daju pravu sliku stanja. Tačno je da je sa 15. junom realizacija budžeta bila 45% i da je više nego na isti dan prošle godine,ali je istina da je iz godine u godinu budžet veći a samim tim i polugodišnja realizacija. Podsjećam gospodu iz lokalne uprave da projekciju budžetskih prihoda za 2017.g preuzela iz Prijedloga bužeta,koji je pripremila predhodna vlast,pa je bilo i očekivat ovakvu realizaciju.Opština Kotor je i do sada blagovremeno i efikasno finansirla javne potrebe.

Nije jasno kako se može govoriti o rasipničkoj i neodgovornoj vlasti ako se zna da su sve obaveze blagovremeno izvršavane, a uz to u opštinskom budžetu ste zatekli skoro 4 miliona eura. Građane interesuje kako se troše ta njihova sredstva, novac građana? Objavite javno što ste to uradili na poboljšanju uslova života građana Kotora?

Read more: LP Kotor: Nova vlast se služi poluistinama a ne činjenicama

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

MomoMomo Koprivica, poslanik i potpredsjednik Demokrata, obratio se saopštenjem sljedeće sadržine:

"Onda kad se primorske opštine u kojima je opozicija preuzela vlast finansijski konsoliduju i onda kad se nazadnim nametima od strane vlade Duška Markovića steže kaiš sirotinji i regularnim preduzetnicima, vrši se udar na lokalne budžete, kao i podigravanje tajkunima i tzv. strateškim investitorima. Naime, ministar finansija koji krije tajkunske otimačine i udara na sirotinju, uputio je krnjem parlamentu i protočnom bojleru Markovićevog kabineta izmjene Zakona o porezu na nepokretnost, prema kojem nosioci prava dugoročnog zakupa državnih nepokretnosti više neće biti obveznici poreza na nepokretnost. Podsjećanja radi, cjelokupan prihod od poreza na nepokretnost pripada lokalnoj samoupravi.

Read more: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

SAOPŠTENJE OO DPS KOTOR

Strani državljanin Vladimir Jokić ne osjeća apsulutno nikakvu odgovornost prema građanima Kotora da makar pokuša da im objasni odakle mu dva državljanstva i dva pasoša, crnogorski i srpski. Ni stida, ni obraza, što bi se reklo.

Pitanje koje se nakon svega postavlja je da li će Jokić sam povlačiti jedine logične poteze: povući se sa funkcije i izviniti prvo građanima koje je prevario, kao i partiji koja mu je dala povjerenje, ili će čekati da se to obavi u redovnoj zakonskoj proceduri.
Umjesto jasnog odgovora na pitanje: jesi li ili nijesi, jedino što je jasno u salvi njegovih otrcanih optužbi na adresu DPS je da se radi o prepoznatljivoj demagogiji Demokrata. Njihova briga za Kotor, njegov status na UNESCO listi i sve ostalo u vezi sa ovim gradom, proteže se samo do pozicije člana najuže porodice njihovih funkcionera na nekom od tendera. Sve ostalo je za njih najobičnijije politikanstvo.

Jokić je jednu stvar dobro rekao: sve se dobro zna, ko je ko u Kotoru, a i u Crnoj Gori. Zato, Jokiću, pusti praznu priču: jesi li stranac "u rodnom gradu", ili nijesi?, (Informativna služba OO DPS Kotor)

SAOPŠTENJE OO DPS KOTOR

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, jedna od perjanica Bečićevih Demokrata, sakrio je od kotorske i crnogorske javnosti da je državljanin dvije države – Crne Gore i Srbije.

Prijemom u državljanstvo druge države bez ispisa iz crnogorskog državljanstva, Jokić je počinio krivično djelo povrede Zakona o crnogorskom državljanstvu, član 13, stav 3.

Morališući i dižući zaglušujuću buku već mjesecima o tuđim državljanstvima, o tuđim presudama i krivičnim djelima, Demokrate zapravo samo prikrivaju kriminal u sopstvenim redovima.
Kao što smo im odavno poručili, polako dolazi vrijeme potpunog ogoljavanja njihove demagoške i isprazne politike, utemeljene isključivo na frazetinama i prijetnjama.
Kao što su od Budvana sakrili da su za predsjednika Upravnog odbora JP „Vodovod i kanalizacija" imenovali čovjeka sa kriminalnim dosijeom za preko 20 teških razbojništava, kao što Novljane slagali da im je bivši potpredsjednik Opštine „novo" lice, tako su Kotoranima podmetnuli srpskog državljanina za predsjednika Opštine.

Slučaj stranog državljanina Vladimira Jokića na čelu Opštine Kotor najbolje svjedoči o tome koliko Demokrate poštuju zakone države Crne Gore i samu državu.

Read more: SAOPŠTENJE OO DPS KOTOR

URA: Dok štitite tajkune i oslobađate poreza milijardere, novac otimate od poštenih građana

LjiljanaPopovic uraDok ozbiljne Vlade donose dugoročne strategije, kako bi stimulisale razvoj i građanima podigli životni standard, naša Vlada - pod plaštom „zaštite državnih interesa“ - povlači poteze koji direktno ugrožavaju državu i njene građane dovode do ruba egzistencije, istakla je potpredsjednica Opštine Kotor i predsjednica kotorskog odbora Građanskog pokreta URA Ljiljana Popović - Moškov.

Ona navodi da se takav „neozbiljan i neodgovoran pristup“ najbolje vidi u ocjeni ministra Radunovića, da je povećanje stope PDV-a na 21% „strateški potez za spas državnih finansija“.

„Svojim pripravničkim vođenjem, državu su nemilosrdno zaduživali skupim novcem iz kreditnih aranžmana, koji su zatim trošili kroz javnu potrošnju, davanje povlastica i garancija ljudima i (nazovi privrednicima) bliskim vladajućoj eliti. Napunili su pojedine (privatne) džepove, a Crnu Goru učinili prezaduženom zemljom, sa armijom nezaposlenih i neprimjerenim brojem zaposlenih u javnoj upravi. Od naše Crne Gore su stvorili sistem koji ne može sebe izdržavati“, istakla je Moškov.

Ona ocjenjuje da je „Crna Gora vjerovatno jedina zemlja na svijetu, u kojoj se sa premijerom - uz „kafu“ - možete dogovarati o fiskalnoj politici“.

Read more: URA: Dok štitite tajkune i oslobađate poreza milijardere, novac otimate od poštenih građana

SAOPŠTENJE OO GP URA

URA OO IZBORNA KONVENCIJA 17Puna sala kina "Boka" izabrala kotorsko rukovodstvo pokreta URA

Sinoć je, u punoj sali kina "Boka", u prisustvu preko 80 delegata izabrano novo rukovodstvo Građanskog pokreta URA u Kotoru.

Za predsjednicu odbora izabrana je Ljiljana Popović – Moškov, diplomirana ekonomistkinja i potpredsjednica Opštine Kotor, dok su za potpredsjednike tog odbora izabrani Janko Milutin (pomorac) i Mladen Živković (sociolog i bivši odbornik u Skupštini).

Za članove kotorskog odbora izabrani su Adela Barba (hotelijer specijalista), Predrag Janković (dipl. pravnik, galerist), Milan Đaković (student), Jelena Vukasović (profesorica književnosti), Sandra Marković (inženjer računovodstva), Labud Mihović (preduzetnik), Aleksandar Mistović (preduzetnik), Kristijan Đuranović (radijski tehničar, muzičar), Nikša Ševaljević (dipl. ekonomista), Smiljka Grgurević (profesor) i Nebojša Ševaljević (dipl. ekonomista).

Drugoj izbornoj konvenciji pokreta URA prisustvovali su i predstavnici opozicionih političkih partija u tom gradu (Demokrate, PzP, Nova, DSS, LP, SNP i DNP).

Predstavnik Demokrata Dragan Šepelj i predstavnica SDP-a Bruna Lončarević su, u svom obraćanju delegatima, istakli "odličnu saradnju sa rukovodstvom Građanskog pokreta URA", te ukazali na zajedničke vrijednosti i ciljeve koje te partije baštine i poželjeli srećan rad lokalne konvencije.

Konvenciji Kotorskog odbora je, zajedno sa užim rukovodstvom partije, prisustvovao i predsjednik Građanskog pokreta URA mr Dritan Abazović koji je pozvao sve delegate, članove i simpatizere da "istraju u odlučnoj borbi za suštinske promjene i demontiranje korumpiranog sistema. – koji je zarobio crnogorsko društvo u posljednih 27 godina".

Novoizabrana predsjednica kotorskog odbora i potpredsjednica Opštine Kotor, Ljiljana Popović – Moškov, istakla je da joj predstavlja veliku čast što se nalazi "u društvu nesebičnih ljudi, koji svojim konkretnim i predanim radom pomjeraju granice i doprinose nužnim promjenama u društvu".

"URA ne nastupa agresivno i kalkulantski, jer za nas – naši sugrađani nisu glasovi, već nosioci progresa i suvereniteta. Osnovna misija pokreta URA jeste oslobađanje građana svih manipulacija, predrasuda, demagogija, provokacija, ucjena i prljave propagande vladajućih elita. Naš ključni cilj će uvijek biti – slobodan i zadovoljan građanin, koji razmišlja isključivo svojom glavom i odluke donosi svojom voljom. Svjesni smo da smo izabrali teži put, ali ćemo na njemu istrajati. Poštujemo različitosti, pa baštinimo oštre, kritičke i argumentovane stavove, a nikada uvredljivu retoriku – koja gazi po čovjeku i njegovom integritetu", podsjetila je Moškov.

URA je samostalno učestvovala na oktobarskim lokalnim izborima, a bila je jedna od ključnih političkih organizacija koja je presudno uticala na formiranje opozicione vlasti u Kotoru.

IZBORNA KONVENCIJA GP URA

URA 16Opštinski odbor URA Kotor u subotu 3. juna sa početkom u 18 h u sali kina Boka, održaće II Lokalnu konvenciju.

"Konvencija ima izborni karakter na kojoj će se izabrati lokalno rukovodstvo u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Lokalnoj konvenciji će prisustvovati predsjednik GP URA Dritan Abazović.

Pozivamo građane da se pridruže ovom događaju. Subota 3.jun u 18 časova, sala kina Boka", saopštenoje iz GP URA.

SAOPŠTENJE OO DPS - KOME SMETA NEZAVISNA CRNA GORA

plakat dps nezavisna„Taman smo se ponadali da nova vlast u Kotoru baštimi tekovine 21. maja 2006. godine, a oni nas demantuju. Iako je predsjednik opštine čestitao građanima Kotora Dan nezavisnosti ubrzo se pokajao zbog toga. Naime on ili neko iz njegovog okruženja izdaje nalog komunalnoj policiji za sklanjanje banera

iznag gradskih vrata kojeg je postavio OO DPS Kotor, kojim je čestitao Dan nezavisnosti svim građanima.

To jer bilo jedino obilježje u našem gradu da je Dan nezavisnosti. Možda im je zasmetalo što su to građani sa oduševljenjem prihvatili i komentarisali.

Read more: SAOPŠTENJE OO DPS - KOME SMETA NEZAVISNA CRNA GORA

SAOPŠTENJE LIBERALNE PARTIJE CRNE GORE

Andrija-Popovic vebido.deAndrija Popović, predsjednik crnogorskih liberala, izabran je za potpredsjednika Liberalne Internacionale, najmoćnije političke organizacije liberala u svijetu. Popović je prvi politički lider iz države koji je na ovoj funkciji, nakon Slavka Perovića, lidera LSCG koji je izabran za istu funkciju 1996. godine na kongresu Liberalne Internacionale.
Ovaj izbor velika je čast i od velikog značaja za Crnu Goru. Internacionala okuplja lidere i šefove vlada nekih od najmoćnijih država Evrope i svijeta, za tim stolom za kojim se donose odluke i Crna Gora ima glas preko crnogorskih liberala i Popovića.
Novo rukovodstvo Internacionale u kojem je od danas i lider LP Popović, snažno će nastaviti promociju liberalne politike za novo doba. Oni su na Kongresu usvojili novi politički program liberala za 21. vijek. koji prepoznaje interese svake države članice i njenih građana. Novi program liberala utemeljen je na nekoliko ključnih principa, stalni napredak čovječanstva, siguran i bezbijedan svijet i život svih ljudi, jednake mogućnosti za napredovanje i sreću svima, a posebno se odnosi na oblasti ljudskih prava, obrazovanja, zdravstva i preduzetništva
Na jubilarnom 70. Kongresu koji se održava u Andori, Liberalna partija Crne Gore juče je primljena u punopravno članstvo ovog saveza u kojem je bila posmatrač. Kongres je okupio preko 200 delegacija sa svih kontinenata i iz svih liberalnih partija i pokreta svijeta.
PR služba LPCG

SAOPŠTENJE OO DPS - POTHODNIK ILI PRIVREMENA VEĆINA

Od stupanja na mjesto predsjednika opštine, Vladimir Jokić se svim snagama potrudio da predlog razvojnog budžeta, koji je pripremljen od današnje opozicije, a tadašnje vlasti, protivpravno pretvori u predlog jednog populističkog i u svakom smislu retrogradnog budžeta za grad kakav je Kotor.

Najprije su gospoda iz privremene većine, nakon što su se dogovorili da zanemare međusobne javne prozivke o neznanju i nepoštenju, to svoje poštenje i znanje dokazali kroz četrdesetak amandmana na sami budžet, od kojih su mnogi u najmanju ruku smiješni.

Najtužnija i ubrzo će se dokazati i najpogubnija stvar za sve građane Kotora jeste izbacivanje projekta pothodnika ispod Rive iz kapitalnog budžeta, jer je po riječima tadašnje odbornice, a današnje potpredsjednice, Ljiljane Popović Moškov, nemoguće sagledati benefite i isplativost takvog objekta obzirom na kratkoročnost ugovora zaključenih sa kruzing kompanijama.

Read more: SAOPŠTENJE OO DPS - POTHODNIK ILI PRIVREMENA VEĆINA

OBAVJEŠTENJE OO LIBERALNE PARTIJE KOTOR

Opštinski odbor Liberalne partije za Kotor čestita građanima Crne Gore Dan Nezavisnosti a Liberalnoj partiji punopravno članstvo u Liberalnu internacionalu Li i njenom predsjedniku Andriji Popoviću nominaciju za podpredsjednika internacionale.

U Andori se održava jubilarni 70. kongres Liberalne internacionale Li, najmoćnije političke organizacije Liberala u svijetu, na kojemu je Liberalna partija primljena za punopravnog člana a njen predsjednik nominovan za potpredsjednika.

U Kotoru,20.05.2017.g. predsjednik OOLPCG Kotor
Vido Drašković

SAOPŠTENJE OO DEMOKRATA KOTOR

"Nismo očekivali ništa više i ništa bolje od lokalnog DPS-a koji je u nedostatku ideja u napadu kopirao isto saopštenje pokušavajući da kompromituje potpredsjednika Demokrata Kotor, Špira Vulovića, koji im je odgovorio argumentovano i precizno, još u septembru 2016.

Kako im deskreditacija nije pošla za rukom tada, tako im ne može proći ni sada, jer više puta izrečena laž, ne može postati istina, osim ako u pomoć ne pozovu bivšeg potpredsjednika DPS-a, Svetozara Marovića, koji je decenijama znao da raznoraznim logorejama pokriva suštinu djelovanja partije kojoj je dao ime. DPS.

Špiru koji je trenutno na brodu šaljemo pomorski pozdrav, a DPS-ovcima kažemo da čitaju ponovo.

Saopštenje Špira Vulovića iz septembra 2016.

Read more: SAOPŠTENJE OO DEMOKRATA KOTOR

SAOPŠTENJE OO DPS O GRADNJI NA VERIGAMA

"Kotorski populizmi novooformljene privremene vlasti u Kotoru se grčevito trude da populističkim potezima zamažu oči građanima, kako bi skrenuli pažnju sa svih svojih nedostataka. Iako još uvijek nijesu formirali vlast a izvjesno nijesu se dogovorili sa mnogobrojnim članovima rogobatne koalicije oko podjele funkcija, sprovode poteze koji ostavljaju utisak da oni ipak nešto rade. Posljednji istup predsjednika opštine, gospodina Jokića, u pogledu zatvaranja objekta na Verigama prepun je neistina o proceduri dodjele predmetne lokacije i najbolje govori o konzistentnosti politike Demokrata u Kotoru. Predsjednik u zvaničnom obraćanju Radio Kotoru ističe da je predmetni prostor dobila firma Hefesta kao jedini ponuđač na oglasu u maju prošle godine.

Read more: SAOPŠTENJE OO DPS O GRADNJI NA VERIGAMA

URA zahtijeva od Opštine Kotor: Hitno poslati inspekcije na Turski rt

Predrag Janković"Dobijanje dozvole za gradnju na Turskom rtu i čin otvaranja tog „privremenog objekta“, koji trajno narušava jednu od najljepših lokacija u Boki, sa pogledom na Perast, Gospu od Škrpjela i Svetog Đorđa - predstavljaju tipične primjere urušavanja pravnog poretka u Crnoj Gori, pod pokroviteljstvom Demokratske partije socijalista (DPS), istakao je funkcioner kotorskog odbora Građanskog pokreta URA Predrag Janković.

„Kotorski odbor pokreta URA je, tokom 2015. godine, intezivno pratio proces izdavanja dozole za gradnju na Turskom rtu i javno pozivao nadležne u tadašnjoj lokalnoj administraciji - da reaguju u skladu sa Zakonom i ovlašćenjima koja im pripadaju. I tada je, kao danas, izostao odgovor nadležnih organa na jednostavna i logična pitanja“, istakao je Janković.

On navodi da je čitav proces pratilo mnogo nelogičnosti, formalnih blamaža i pravnog nasilja.

Read more: URA zahtijeva od Opštine Kotor: Hitno poslati inspekcije na Turski rt

SAOPŠTENJE DEMOKRATSKE PARTIJE SOCIJALISTA

dps 16Prenosimo saopštenje Demokratske partije socijalista Kotor koje je danas pristiglo u našu redakciju.

„Demokrate i njihova dosljednost. U predizbornoj kampanji i u svom prvom obraćanju predsjednik kotorskih Demokrata, a sada već i Predsjednik Opštine, gospodin Jokić, decidno je izjavio da neće biti političkih zapošljavanja u lokalnoj samoupravi niti u lokalnim javnim preduzećima.
Naivni su možda u to i povjerovali. Čak je Predsjednik Jokić na sinoćnjem nacionalnom televizijskom Dnevniku još jednom ponosno ustvrdio da se u lokalnoj upravi niko nije politički zaposlio. Koristimo priliku da ga pitamo ko radi u njegovom kabinetu na Ugovoru o djelu, a član je Demokrata?! Šta u kabinetu Predsjednika Opštine rade gospodin Ristić i gospođa Radović?! Ko rješava predmete Glavnog administratora?! Da li su to ljudi zaposleni po konkursu ili po političkoj pripadnosti!? Đe su konkursi koji su najavljivani, đe je depolitizacija koju ste obećali građanima Kotora i na oči ih slagali!? Da ne pominjemo nepostojeće pripreme za turističku sezonu, obustavu započetih investicionih projekata I druga pitanja od značaja za grad Kotor i njegove građane....Očigledno je da Demokrate na čelu sa svojim predsjednikom nemaju kad da brinu o Kotoranima zbog prezauzetosti zbrinjavanjem svojih najvećih aktivista! Poštovani građani Kotora, privremena većina umjesto da vodi računa o potrebama našeg grada, bavi se isključivo svojim sopstvenim potrebama i bezobzirno krši propise, a "benefite" takvog rada, ubrzo ćemo svi osjetiti na svojoj koži.Da li ste im dali glas za ovakvo ponašanje? Sigurno ne" – stoji u saopštenju Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Kotor.

SAOPŠTENJE OO SDP KOTOR

Povodom sastanka predstavnika lokalnih uprava Budve i Kotora, koji je održan 4. maja u Kotoru, a u vezi sa svrhom i zaključcima tog sastanka, Opštinski odbor SDP Kotor izjavljuje sljedeće:

"Kao politička partija koja participira u lokalnoj vlasti u Kotoru podržavamo unaprjeđenje bilateralne saradnje dviju susjednih opština Kotora i Budve na planu rješavanja funkcionalnih problema iz oblasti ekologije, komunalnih poslova i unaprjeđenja rada lokalnih uprava.

Samo ovako zasnovana saradnja se uklapa u politiku saradnje i unaprjeđenja odnosa lokalne samouprave u Kotoru sa svim lokalnim samoupravama u Crnoj Gori, regionu i šire, uz puno poštovanje duha i slova zakonskog okvira u Crnoj Gori i Povelje o lokalnoj samoupravi koju je ratifikovala naša država.

Svaka interpretacija zaključaka ovog sastanka koja bi upućivala na političko udruživanje koje bi „štitilo zajedničke interese Boke i Budve", kako je navedeno u saopštenju NVO Matice Boke od 6.maja, je u cjelini neprihvatljiva za SDP CG.

Zalažemo se za unaprjeđenje saradnje lokalne samouprave u Kotoru sa svim opštinama na području Boke, bliskog susjedstva i cjelokupne Crne Gore u u cilju podizanja kvaliteta životnog standarda i sigurnosti svih građanki i građana, a u interesu Države Crne Gore."

Opštinski odbor SDP Kotor

LJILJA POPOVIĆ MOŠKOV U PREDSJEDNIŠTVU GP URA

Gradjanski pokret URANa jučerašnjoj prvoj sjednici Glavnog odbora, izabrani su članovi Predsjedništva Građanskog pokreta URA, izvršni i politički direktor, kao i šef medijskog tima.

Na prvog čovjeka izvršnog odbora izabran je Zoran Mikić, za političkog direktora bivši kontrolor pokreta URA u Zavodu za zapošljavanje (ZZZ) Rade Milošević, dok je za šefa medijskog tima izabran odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorice, Luka Rakčević.

Novi članovi Predsjedništva su predsjednik cetinjskog odbora Filip Adžić, potpredsjednica Opštine Kotor i predsjednica kotorskog odbora Ljiljana Popović-Moškov, olimpijski selektor streljaštva i predsjednik barskog odbora Željko Todorović, publicista i kolumnista Ranko Vuković, pisac i kolumnista Balša Brković, predsjednica pljevaljskog odbora Maida Zilić-Delić, čuveni crnogorski hirurg Miodrag Caro Pavličić, profesor sa Biotehničkog fakulteta prof. dr Milan Marković, predsjednik bjelopoljskog odbora Miloš Medenica, profesorica sa Filološkog fakulteta prof. dr Tatjana Bečanović i ekonomski analitičar Dejan Mijović.

Read more: LJILJA POPOVIĆ MOŠKOV U PREDSJEDNIŠTVU GP URA

OO DPS Kotor - Opština u VD stanju

Sa mejl adrese OODPS Kotor proslijeđeno nam je sljedeće saopštenje:
"Prošlo je 83 dana od formiranja privremene većine u Kotoru. Još uvijek nije završeno konstituisanje skupštine grada, Nijesu izabrana sva radna tijela i savjetu Skupštine koja su predviđena Odlukom lokalnog parlamenta. Nijesu jer predsjednica Lokalnog parlamenta za tu svoju obavezu nema vremena od kadrovskih kombinacija. Cijela lokalna uprava je u VD stanju. Od Administratora prekom sekretara Lokalne uprave svi su u VD stanju. Izvinjavamo se dio kadrova je još uvijek DPS, jer nemaju svoja riješenja ni snage da ih smijene. Tačnije nemaju svoje kadrove koje bi postavili na odgovorna mjesta. Postavlja se pitanje i ovi VD kadrovi da li su postavljeni u skladu sa zakonom. I laiku je jasno da su postavljeni kadrovi postavljeni suprotno zakonu. Zašto još uvijek nijesu raspisani konkursi za slobodna funkcionerska mjesta. Jasno je . Nema koalicionog sporazuma i još se vodi borba oko fotelja. Možda ovo stanje najviše odgovara Frontu jer u ovoj situaciji on jedini postavlja svoje kadrove. I ne samo kadrove on postavlj bez konkursa svoje ljude u lokalnoj administraciji.

Read more: OO DPS Kotor - Opština u VD stanju

Prva žena pokreta URA izabrana za potpredsjednicu opštine Kotor

Ljiljana Popovicc MoskovNa jučerašnjoj 5. sjednici kotorske Skupštine, za potpredsjednicu Opštine izabrana je Ljiljana Popović - Moškov, diplomirana ekonomistkinja i predsjednica kotorskog odbora Građanskog pokreta URA.

"Novoizabrana potpredsjednica je, nakon izbora i primjljenih čestitki, kratko prokomentarisala svoj izbor.

„Hvala svima na ukazanom povjerenju i podršci. Sada nastavljamo sa radom, čeka nas ogroman posao“, kazala je Popović - Moškov.

Opštinskim budžetom, u čijoj je pripremi aktivno učestvovala Popović - Moškov, napravljen je veliki iskorak u odnosu na dosadašnju praksu, pa su izdaci za kulturu planirani na 4% budžeta, dok su izdvajanja za nevladine organizacije porasla na 1%.

Read more: Prva žena pokreta URA izabrana za potpredsjednicu opštine Kotor

REAGOVANJE DPS-a NA SAOPŠTENJE DEMOKRATA

dps 16„Vidimo da je Demokrate pogodilo naše reagovanje. Tako i treba, jer smo pogodili pravo u metu njihovih namjera da iza „brige o sirotinji" sakriju povećanje svojih primanja.
Ponavljate da ste napravili uštede, ali nam i dalje ne govorite zašto ste novac od ušteda prebacili sebi? Zašto se i tada niste sjetili „sirotinje"? Ili mislite da ste to vi, pa ste dodijelili sebi?
Ne pominjete da ste te nadoknade povećali za trećinu - malo li je? Ne kažete da podjelom novca od jednog audija nećete trajno riješiti ničiji problem, ali će zato trošak povećanja vaših nadoknada opštinsku kasu stajati 4 takva audija, ako izdržite puni mandat. Fino ste to isplanirali.
Umjesto što brinete o našim kako kažete frakcijama, bolje se pozabavite time kako stoji vaša klimava koalicija u Kotoru koju još niste ni sastavili. DPS-u, koji je partija sa pojedinačno najvećom podrškom birača u Kotoru frakcije pominjete vi koji ste šest mjeseci nesposobni da dogovorite podjelu ličnih interesa u lokalnoj upravi. Umjesto ispraznih saopštenja i populističkih poteza, bolje pazite da vam se podjele ne obiju o glavu, može vam pobjeda trajati kao mački muž" – stoji u saopštenju Demokratske partije socijalista Crne Gore.

REAGOVANJE OO DEMOKRATA KOTOR NA SAOPŠTENJE DPS-a

aPobjednicka konvencija Kotor3-700x467Prenosimo reagovanje Opštinskog odbora Demokrata Kotor na saopštenje Demokratske partije socijalista.

U saopštenju se kaže: "Znali smo da je 16. oktobra DPS nokautiran i poslat u opoziciju u Kotoru za narednu deceniju, primjetili smo i na posljednjoj sjednici lokalne skupštine da su i dalje grogirani i da pričaju i što nisu mislili da treba, ali da su dezorijentisani do mjere da su izgubili pamćenje i dodir sa realnošću, to nismo očekivali. Saopštenje izgubljenih vođa kotorske opozicije ne zaslužuje ni jednu jedinu riječ, međutim dijelom zbog kotorske javnosti, a dijelom zbog empatije koju osjećamo prema kratkom pamćenju i još kraćoj pameti autorima ovog pisanija moramo reagovati.
Gospodo iz DPS-a, naknade odbornicima su podignute sa 150 eura na 200 eura. Novac za ovo povećanje ćemo obezbijediti samo uštedama na telefonima koje ste plaćali bivšim zaposlenima, mrtvim licima i na potrošnji goriva i zloupotrebi službenih vozila. Istim budžetom smo povećali davanja za sport, za kulturu, za NVO sektor.
Sjetite se kakvu ste pravnu akrobatiku izvodili kada ste iz kabineta predsjednika odgovarali da gospođa Ćatović koristi Audi na osnovu prava iz Ustava Crne Gore. Nama ne trebaju zatamnjena stakla, mi crvene kravate nosimo tako da nas svi vide jer nemamo šta da krijemo, niti čega da se stidimo. Naši rukovodioci nisu ni jednim gestom oštetili opštinsku i državnu imovinu, a vaši su priznali da djeluju u okviru organizovanih kriminalnih grupa. Tu je razlika, zato vi ne možete da shvatite kada se neko ponaša prirodno i normalno. Što je za vas politikanstvo, to je za ostatak svijeta norma pristojnosti.
Ne varamo se da građane ne interesuje šta je sa pothodnikom, žičarom i sportskom salom, ali nam se čini da nas oči varaju kada vidimo da vi bez ikakvog osjećaja stida pominjete ove projekte. Srećom je sve ovo građane interesovalo pa smo dobili mandat da i njih i sve nadležne upoznamo sa time kako je projekat pothodnika od 300.000 eura narastao na 1.500.000 eura mimo bilo kakve skupštinske odluke, kako je sala postala spomenik vaše neuspješne vladavine, šta je bilo sa izvođačem, šta sa projektom i kako nije završena ni šest godina nakon roka. Sa žičarom se zastalo dok prebrojimo sve vaše tendere, ponude, izbore i dogovore. Srećom ste sada daleko od pozicija odlučivanja pa nećete moći ni na koji način da spriječite da se svi upoznaju sa odgovorima na ova pitanja.
Na kraju, molimo vas da nam kažete koja je od bezbroj frakcija kotorskog DPS-a u raspadanju pisala ovo saopštenje kako bi znali sa kojom diskutujemo? Onom koja je glasala za budžet, onom koja je glasala za odluku o prodaji Audija, onom koja je otvorila dušu o partijskom zapošljavanju ili onom koja je pokušavala da učini privid jedinstvenog DPS-a? Gotovo je, izgubili ste, naviknite se na činjenicu da je došlo vrijeme pristojnog i normalnog života i servisiranja potreba građana, a ne funkcionera i aktivista partije" – stoji u saopštenju kotorskog Opštinskog odbora Demokrata Crne Gore.

Saopštenje DPS: Priča o "sirotinji" i audi kao pokriće za povećanje odborničke nadoknade

dps 16Novooformljena vlast u Kotoru grčevito se trudi da populističkim potezima zamaže oči građanima, kako bi prikrila šta stvarno radi. Iako se još uvijek ne mogu dogovoriti o podjeli vlasti unutar svoje usitnjene neprirodne koalicije, građanima serviraju priče kao što je ona o "Majinom audiju", kojima se predstavljaju kao dobročinitelji. Ali su zaboravili da pomenu kako su sebi odmah na startu povećali odborničke nadoknade.

Umjesto toga, mladi politikanti iz Demokrata nijesu se mogli suzdržati da ne pokažu kako su smislili mjere štednje. Oni će prodati skupi audi, i novac podijeliti, kako kažu, „sirotinji". Istovremeno, u Skupštini su donijeli odluku o povećanju nadoknade odbornicima.

Račun je najjednostavniji – godišnja razlika za odborničke nadoknade ravna je vrijednosti tog čuvenog audija.

Ovim i drugim primjerima, nesnalaženjem u planiranju opštinskog budžeta i najavom otpuštanja radnika Opštine, Demokrate već na početku mandata pokazuju građanima Kotora ko su oni ustvari. Pola godine su potrošili u formiranju vlasti i niko ne zna još koliko će. Naravno, svo to vrijeme nisu našli rješenje ni za jedan realni problem Kotorana, niti toga ima u nagovještaju. Grdno se varaju ako misle da će demagoškim parolama iz komunističkih vremena prevariti građane da ne pitaju šta je sa dvoranom, pothodnikom, žičarom. I morem drugih životnih problema.

U međuvremenu, prave se da nije april, da nijesmo na početku sezone. Prioritet za njih imaju zabavna saopštenja za naivne kao što je ono o voznom parku. To su potezi koji mogu biti inspiracija feštađunima za naredne maskenbale. Nadamo se da će već jednom početi da shvataju da bavljenje politikom nije samo šetanje kravata jarko crvene boje. Vjerujemo da su građani Kotora već to razumjeli.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

SD: ČEKAMO DA KAO VLAST POČNETE SE RADOM

sd ko 01SAOPŠTENJE OO SD

U 147 dana otkad su Demokrate počele da slave svoju veliku pobjedu u Kotoru, po sopstvenom priznanju, rade tek 12 dana. To nije politički odgovorno prema Kotoru i njegovim građanima i izaziva sumnju u njihovu spremnost i sposobnost da vode grad.

I taj 12. dan posvećuju Socijaldemokratama, pokazujući brigu o nama i našem snalaženju u opoziciji. Valjda ste sa svojim koalicionim partnerima osvojili vlast da se bavite gradom i njegovim problemima, a ne Socijaldemokratama i opozicijom. Morate priznati da je teško procijeniti kakva smo mi opozicija dok vi ne počnete nešto da radite. Kada počnete da radite, podržavaćemo vas u svemu što uradite za dobrobit Kotoranki i Kotorana, a nećemo tamo gdje budete griješili. Takva ćemo biti opozicija. A kakva ćete vi biti vlast, čekamo da vidimo. Početak vam ne obećava mnogo, posebno što u vašem saopštenju pored uvreda postoje još samo obećanja i izgovori.
Da ste majstori za političko vrijeđanje uvjerili smo se nebrojeno puta do sada kroz vaše opoziciono djelovanje i u tome se sa vama nećemo takmičiti. Ne interesujete nas ni vi, niti bilo koja druga politička partija, već nas interesuje funkcionisanje lokalne samouprave u Kotoru za dobrobit svih naših sugrađana.
Čekamo da kao vlast počnite se radom!

  •  Start 
  •  Prev 
  •  1  2  3  4  5  6  7  8  9 
  •  Next 
  •  End 

Page 1 of 9

opstina-kotor2

radiokotor160x200

baner moto

Pretraga

politicka-saopstenja

oglasi2

facebook

uzivo

pele

KotorArt-logo

6685398
Danas
Juče
Ove sedmice
Prethodne sedmice
Ovaj mjesec
Prethodni mjesec
Svi dani
2142
4511
2142
4999439
98862
182737
6685398

Vaša IP: 46.161.111.69
Vrijeme: 2017-07-23 16:37:25
Go to top